Widok

szukam pracy /może być za jedzenie/

Chełm Praca Temat dostępny też na forum:
Mam 60lat, wyższe wykształcenie, b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra znajomosć obsługi komputera. Od bardzo długiego czasu nie mogę znależć pracy. Jestem zarejestrowany w PUP, ale oferty które otrzymuję co miesiąc są już nieaktualne, lub po prostu nie otrzymuję żadnej odpowiedzi na składane aplikacje. Pozostaje praca za jedzenie, ale z tą też trudno. Nie wiem co dalej robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

kwota zasiłku jest bardzo niska i to kwota brutto, na rachunki może starczy, na jedzenie już nie koniecznie
okres zasiłkowy wynosi pół roku, po tym czasie jest się bezrobotnym bez zasiłku i nie ma żadnych bonusów
za wszelkie dojazdy w poszukiwaniu pracy wykładasz z własnej kieszeni
UP wysyła cię do każdej pracy i najczęściej są to darmowe lub półdarmowe staże
i nie interesuje ich do jakiej pracy cię wysyłają byle mieć okazję cię wyrejestrować
czasem wysyłają cię na trzydniowe szkolenie i liczą na to że nie wiesz o tym że trzeba się wyrejestrować na czas szkolenia i zarejestrować ponownie po szkoleniu
nie znam nikogo komu UP pomógł jeśli chodzi o zatrudnienie
to jest urząd, ich obchodzi to by liczby w tabelce się zgadzały i nic więcej
nie sprawdzają firm do której cię podsyłają
moja koleżanka dostała z UP ofertę pracy w firmie która zaproponowała jej pracę .... na czarno (!)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z tego co wiem w Urzędzie Pracy dają zasiłek dla bezrobotnych i szukają Ci jakiejkolwiek pracy aby nie musieć tego zasiłku płacić..

Facet ma 60 lat nie sądzę żeby chciał wam oddać nerkę
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tego ostatnio jest Wysyp , na żabkach , lewiatanach , piotrach pawłach , sklep u chinczyka centrum też

Dokładnie , 18 11

Zbieranie Danych jego i zarabianiu he

Odradzałem dlatego że zauważyłem że tam często się załoga zmienia. Chodzę tam kilka lat i z pracowników których pamiętam od początku został tylko jeden, gdzie w innych sklepach jest to większość załogi. Ogłoszenie wisi, ale praca tam jest ciężka , mało ludzi jest i trzeba zasuwać żeby się wyrobić. Próbuj jak nic innego nie masz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

W POLO nie byłem, bo sam mi odradzałeś pracę w tej firmie. Napisz dlaczego. Ogłoszenia które wiszą w niektórych sklepach są przede wszystkim straszakiem dla obecnych pracowników. Pracownik który wie, iż na jego miejsce czekają inni będzie robił wszystko żeby go nie zwolnili. Niejednokrotnie wchodziłem do sklepu gdzie wisiała kartka"szukam pracownika" i wszędzie informowano mnie żebym przysłał CV i na tym kontakt się urywał.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A byłeś w Polo? Tam cały czas wisi kartka że na dział mięsny przyjmą, już od dwóch tygodni. Jestem tam codziennie. Nie chce mi się wierzyć w to że nie możesz znaleźć pracy.

Proszę o kontakt telefoniczny: 721 452 999.

Realizujemy projekt, w którym mógłby Pan wziąć udział.

Pozdrawiamy,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najgorsze w tym wszystkim że już nie wiem co mam robić. Straciłem wszelką nadzieję na znalezienie pracy.

ręce opadają. ....

Tak jak radziliście byłem wczoraj pytać się o pracę w marketach na Przymorzu,. W jednym z nich usłyszałem iz w moim wieku to powinienem szukać miejsca na cmentarzu a nie rozglądać się za pracą. Sami to skomentujcie. W innych tak jak zwykle prosili o przesłanie CV na maile, czyli odpowiedź odmowna. Czy naprawdę w Polsce nikt nie potrzebuje do pracy osób starszych, z doświadczeniem, wykształconych, dobrze znających j.angielski i co najważniejsze chętnych do pracy nawet za minimalne wynagrodzenie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chłopie jesteś za dobrze wyedukowany. Wiesz przecież, że miernoty prezesi czy dyrektorzy boją się konkurencji tzn., że będziesz lepszy od tych niemotów. Wiem coś po swoim synu, zawsze był szufladkowany mimo, że miał największy potencjał wiedzy w zakresie swoich obowiązków. Pier...ął bagno rekrutował się do pewnego konsorcjum i teraz zarabia 11tys. brutto. To nie kit , to prawda.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracownik ochrony
Dokładnie
Może korepetycje

Dziękuje za adres mailowy. Napisz jeszcze kogo szukają i na jakie stanowiska. Bo jak wyślę tylko CV i napiszę iż chcę pracować to trochę będzie dziwnie wyglądać. Czekam.

Mogę Tobie podać maila na jaki należy wysłać CV: agis.s.ecs@gmail.com W tej chwili pilnie szukają pracowników.

Ja widziałem w Intermarche na Żabiance, Polo na Przymorzu (nie polecam), Biedronka, Piotr i Paweł też Przymorze, no i te które wymienił poprzednik też. Może pieniądze nie duże, ale nie zawsze finanse w pracy są najważniejsze, szczególnie jak nie masz pracy w ogóle.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2