Widok

szukam pracy /może być za jedzenie/

Chełm Praca Temat dostępny też na forum:
Mam 60lat, wyższe wykształcenie, b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra znajomosć obsługi komputera. Od bardzo długiego czasu nie mogę znależć pracy. Jestem zarejestrowany w PUP, ale oferty które otrzymuję co miesiąc są już nieaktualne, lub po prostu nie otrzymuję żadnej odpowiedzi na składane aplikacje. Pozostaje praca za jedzenie, ale z tą też trudno. Nie wiem co dalej robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam ponownie. Czy ktoś może podać portale gdzie mogę umieścić ogłoszenie" Szukam pracy".
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiem że to jest fałszywa wiadomość, ale niestety tylko takie otrzymuję.

Email onet.pl, i wszystko jasne, tylko wyślij im dane i czekaj na plan spłaty kredytu.

Zapraszam na https://szukampracy.pl

Witam serdecznie, jeżeli byłby Pan zainteresowany pracą zdalną nie wymagającą specjalnego doświadczenia i umiejętności proszę o kontakt na adres: renata353@onet.pl. Tam wyślę wszystkie szczegóły.

Pozdrawiam

Szanowny Panie,

Być może praca na call center? Mile widziane języki, niegdyś pracowałam z osobami w różnym wieku od studenta bo dojrzałe osoby. Nie spotkałam się tam z dyskryminacją. Inną alternatywą jest Poczta Polska, może listonosz? Tam również wiek nie grał roli a jedynie chęć do pracy. Ostatnie co mi do głowy przychodzi to sprzedawca w sklepie, konfekcjonowanie towarów (ubrania, jedzenie, leki) etc. Mam nadzieję, że coś z ww. Panu pomoże.

Z bogatym doświadczeniem i znajomością języka polecam założenie profilu na Linkedin. Jeżeli profil jest poprawnie zrobiony, dobrze opisane doświadczenie i umiejętności to rekruterzy sami się zgłaszają. Jestem trochę młodszy, jednak miesięcznie dostaję kilka ofert - i to dopasowanych do mojego profilu. Druga opcja to Goldenline - tam jednak w moim przypadku mniej jest ciekawych ofert

Pozdrawiam

Dzięki za propozycję ale żeby zostać lektorem języka np.angielskiego oprócz znajomości tego języka trzeba spełniać inne wymagania np. mieć ukończone studia pedagogiczne lub chociażby kursy. Oczywiście moja znajomość j.angielskiego jest na poziomie bardzo dobrym, komunikatywnym to niestety nie posiadam żadnego przygotowania pedagogicznego i z góry moja kandydatura zostanie odrzucona.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skoro znasz b.dobrze angielski. To moze aplikuj jako lektor . Bardzo duzo ogł. Na trójmieście.
Np.

https://m.trojmiasto.pl/ogloszenia/praca-zatrudnie/lektor-jezyka-angielskiego-i-niemieckiego-chwaszczyno-ogl61242820.html

Jeśli posiadasz prawo jazdy to moze Uber.
Mój wujek ma 64 lata i pracuje w uberze (dostał auto )

Długo Szukasz , ale taka polska widocznie i pewnie twój wiek się czepiają widocznie , albo że masz za duże doświadczenie czy coś

Niestety nie otrzymuję renty, nie mam również orzeczenia o niepełnosprawności. A takich osób własnie poszukują w ochronie. Próbowałem już niejednokrotnie aplikować na pracę w ochronie, ale niestety żadnego odzewu ze strony firm ochroniarskich.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A Agencje Ochrony? Często szukają pracowników na markety i obiekty, pensja może nie jest za wysoka, ale zawsze to coś. Czy ma Pan może rentę/orzeczenie o niepełnosprawności? U mnie w hotelu, w którym pracuję szukają czasem takich pracowników.

Dziękuję Kocio za propozycję pomocy. Jakoś jeszcze daję sobie radę, choć nie ukrywam że jest coraz gorzej. Poczekam jeszcze trochę, powysyłam aplikacje, a jeśli się nic nie zmieni , na następną zimę zwrócę się chyba do pomocy społecznej. Jeszcze raz bardzo dziękuję i pozdrawiam.

@Tlob , potrzebujesz od nas jakiejś pomocy?
pracy ci nie zalatwię bo mam za krótkie łapki , nie sięgają aż do Gdańska
ale może jakoś inaczej można cię wesprzeć?

Właśnie.....

Ostatnio widziałem ogłoszenie tutaj, na kilkanaście osób, ale trzeba znać język biegle. Tylko nie znam firmy, nie wiem co to jest, musisz popytać.
https://praca.trojmiasto.pl/pracodawca/Transcom-Worldwide-Poland-e284.html

Ostatnio między innymi aplikowałem na stanowisko do telefonicznej obsługi klienta. Otrzymałem taką odpowiedź /wielki plus dla pracodawcy, gdyż w 98% takiej odpowiedzi nie otrzymuję/. Oto odpowiedź:

Szanowny Panie,
otrzymałam właśnie informację, że ma Pan za duże doświadczenie na to stanowisko, jest to bardziej oferta dla osób, które dopiero zaczynają swoją karierę, dlatego firma nie jest na razie zainteresowana Pana kandydaturą. Jeżeli będę miała jakąś inną ofertę, bardziej dopasowaną do Pana wysokich kwalifikacji, wtedy do Pana napiszę ;)

Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia ;)

Jestem już pewny iż w Polsce mimo wielu oficjalnych stanowisk nie ma zapotrzebowania na rynku pracy na osoby z dużym doświadczeniem,z dobrym wykształceniem, sporymi umiejętnościami zawodowymi. Pracodawcy takich osób nie potrzebują. Zapotrzebowanie jest na osoby o niewielkim wykształceniu, małym doświadczeniu, o niskich kwalifikacjach. Próbowałem już ukryć swoje niektóre doświadczenia, ale nie mogę je całkowicie wykreślić gdyż w CV byłyby zupełnie puste okresy zatrudnienia.Pisałem już w swoim CV, że posiadam tylko wykształcenie podstawowe, ale to znowu nie korelowało z piastowanymi przeze mnie stanowiskami, i było podejrzane. Naprawdę nie wiem już co robić. Niedawno musiałem zrezygnować z posiadania telefonu. Z internetu, od dawna korzystam dzięki uprzejmości sąsiadów. O otworzeniu własnej działalności nie mam co mysleć, gdyż po prostu na takie ryzyko mnie nie stać.

Jedynie wyjście dla Pana to zarejestrowanie jednoosobowej działalności i szukanie zleceń w internecie.

Całkowicie się z tym zgadzam. W Urzędzie Pracy jestem zarejestrowany od dawna. Oprócz tego iż przychodzę zgodnie z wezwaniem na każde spotkanie, otrzymuję jedynie często powtarzające się oferty pracy. Po wysłaniu mailem CV żadnej odpowiedzi, zupełna cisza. Zasiłku niestety już nie otrzymuję.