Widok

szukam pracy /może być za jedzenie/

Chełm Praca Temat dostępny też na forum:
Mam 60lat, wyższe wykształcenie, b.dobra znajomość j.angielskiego, dobra znajomosć obsługi komputera. Od bardzo długiego czasu nie mogę znależć pracy. Jestem zarejestrowany w PUP, ale oferty które otrzymuję co miesiąc są już nieaktualne, lub po prostu nie otrzymuję żadnej odpowiedzi na składane aplikacje. Pozostaje praca za jedzenie, ale z tą też trudno. Nie wiem co dalej robić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Znane......

Hipermarkety: Auchan, Leclerc i Carrefour różne działy, kontakt do nich na ich stronach. Prawie na każdym dziale brakuje ludzi.
Tylko jak szukać pracy w handlu to tak od połowy stycznia, bo teraz jest cyrk świąteczno-noworoczno-inwentaryzacyjny, mogą zatrudnić, a potem zwolnić.

Może podaj jakiś adres, lub nazwę sklepu i gdzie się znajduje. Moim zdaniem są to straszaki dla obecnie zatrudnionych. Próbowałem również i tak znależć pracę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne, ja chodząc po sklepach codziennie widzę po kilka ogłoszeń, a Ty przez tyle czasu nie możesz znaleźć pracy?
Nadzieja jest o ile przejdziesz się i poszukasz, samo nie przyjdzie.

No cóż kolejne święta Bożego Narodzenia, bez pracy i nadziei na jej znalezienie i otrzymanie. Niemniej wszystkim na tym forum dziękuję za pomoc. Życzę zdrowych i spokojnych Świąt oraz szczęśliwego Nowego roku.

Tak jak zawsze, kończy się jedynie na obiecankach

Wyślij mu

Niestety nie podaję swojego maila na ogólnodostępnym forum. Zarejestruj się i wyślij do mnie prywatną wiadomość.

~Tlob, podaj mi prosze maila.Praca w ochronie- muzeum, wystawa itp, ludzie ze znajomoscia jezyka mile widziani :)

Korepetycje to dobra Opcja , może zarobi lepiej też

Zobacz tu, to są oferty pracy krótkoterminowej. Na początek jak masz nóż na gardle to może coś
tam być, a później zawsze możesz szukać dalej, albo wyrobić sobie dobry układ i zostać dłużej o ile będzie możliwość.

http://www.centrumpracy.gup.gdansk.pl/praca_tymczasowa_gdansk/oferty_pracy_krotkoterminowej_gdansk.html

Korepetycje i od razu działalność - bez przesady - te kilka godzin w tygodniu pokryłoby zus i podstawowe wydatki (dojazd/materiały/książki), a nie dałoby zarobek. Po prostu dogadaj się ze znajomymi którzy mają dzieci i tyle. Oni zadowoleni, ty zadowolony, nikt nie potrzebuje rachunku :)

Dzięki za porady. Z agencjami pracy również mam doświadczenie. Mają pracę jedynie dla ludzi młodych, sprawnych fizycznie, do prac fizycznych. Ja mimo chęci podjęcia takiej pracy, nie dostaję żadnych propozycji /wiek/. inne prace są niestety zarezerwowane dla znajomych.
Jeśli chodzi o naukę j.angielskiego pomysł jest dobry. Sądzę jednak że nauka studentów to trochę za wysoki poziom dla mnie i tego się nie podejmę. Ale nauka dla osób początkujących lub nawet średnio zaawansowanych jest możliwa. Wiązałoby się to jednak ze zgłoszeniem działalności gosp. i od razu z płaceniem ZUS-u. A na to, szczególnie na początku nie miałbym funduszy.

Proszę się udać do tzw. agencji pośrednictwa pracy, reklamował nie będę, bo nie mam w tym interesu. Łatwo takie oddziały wyszukać w Internecie. Nie twierdzę, że to złoty środek i można liczyć na krocie, ale na pewno to sprawniej działające organizacje niż ten komiczny PUP. Sam tak uczyniłem swojego czasu. Po roku pracy w charakterze pracownika agencyjnego zostałem bezpośrednio zatrudniony przez docelowego pracodawcę. Minęły 4 lata, wyszło mi zawodowo i normalnie żyję. Fakt, jestem dużo młodszy od Pana, ale wiem, że ludziom w Pańskim wieku tego typu agencje załatwiają prace. Zarobki przeciętnie kształtują się w okolicach 2000-2500 netto, więc to bardzo mało jak na obecne realia, ale lepsze to niż nic. Poza tym jeżeli dobrze Pan zna j. angielski, to proszę rozważyć korepetycje. Ze stawką niższą niż 50 zł za godzinę nie odpędzi się Pan od studentów.

Człowiek w takim wieku ma poważne trudności ze znalezieniem pracy ze względu na swój wiek, niestety taka jest smutna prawda. Mój teść jest emerytowanym komandorem, byłym wykładowcą na AMW. Najlepszym studentem tejże uczelni( jego nazwisko wisiało na tzw złotej tablicy na budynku tego przybytku przez kilka lat), facet pływał łodziami podwodnymi, zwiedził kawał świata, ma ogromną wiedzę. I co? Dziś dorabia do emerytury jako parkingowy. Ma 70 lat.
Może i to nie są kokosy dla człowieka z takim wykształceniem ale zawsze jakiś grosz. Może i Pan niech poszuka w tym zawodzie. A nóż coś. Grafik elastyczny a i na głowę się nie leje.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurcze , samo zarejestrowanie w pupie nie wystarczy . czemu nie szukasz pracy po internecie jest tego dużo na 100% znajdziesz coś dla siebie będę trzymała kciuku zobacz np na http://pl.next-jobs24.com/ lub na inny serwis z ofertami pracy serwisów tego typu jest mnóstwo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A może on takiej nie chce ??

Cześć , wporządku , ważne że się odezwałeś i żyjeszcze

90% ofert to ściema i fikcja tutaj , tak samo jak te na FB i na różnych internetowych i na żywo z plakatów ulotek też ,

większość to zbieracze CV i DAnych , wyślij to się może odezwiemy , tacy nie przekonują szukających pracy i pieniędzy

o ty kiju stary. pawła nie znasz?
Oczywiście nie jest to szczyt marzeń, ale właśnie 60 latkowie z sobotami wyciągają 2000 i więcej. Praca fizyczna na świeżym powietrzu :)