Widok

taniec!

Mam do wszystkich prosbe! Jesli wiecie cokolwiek na temat tancow latynoamerykanskich w 3miescie (najlepiej w Gdansku) to dajcie mi znac. Trenuje od roku taniec nowoczesny, ale sie powaznie zastanawiam czy nie przerzucic sie na latino. Moze i jestem juz troche 'stara', ale obenca mistrzyni swiata zaczynala w wieku 17lat :) hehe

Czekam na jakiekolwiek wiadomosci na ten temat.

buziaki

ANIA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
cześć właśnie przeczytałam twoje pyt i tak się zastanawiam czy może dostałaś już jakąś wiadomość na temat jakichś kursów a najlepiej szkoły tańca nowoczesne bo właśnie os jakiegoś czasu czegos takiego szukam ? chodzi mi o miejsce gdzie tańcza ludzie powyżej 20 lat ?pozdrawiam
czesc mamy chyba ten sam problem :-) tak sie zastanawiam czy moze dostałaś juz jakieś wiesci na temat takich zajęć . pozdrawiam
niedlugo bedzie chodzic stronka DoShiDy, podamy linka i bedziesz mogła sama sobie wszystko przeczytać :)
pozdr. :)
Czesc pszczólka jesli chcesz przyj[c do SM to zapraszam na trening do gdyni klub planeta... akurat zbieramy nowa grupe zapraszam
http://www.hip-hop.vsp.pl/ tu est strona z wiadomo[ciami o nas zapraszam SM
dla wszystkich zainteresowanych - działa już stronka DoShiDy :)
www.doshivadance.friko.pl
co prawda nie jest jeszcze w 100% kompletna, ale prawie ;)
Zapraszamy :)))

acha..... droga tancerko18gda. :] koniecznie obejrzyj doookładnie galerie :>
to do tancerki ws mialo byc, co sie tak rzucala :) p.s. swietna stronka!
no własnie :P drobna pomyłka, bo obie są z WS ;]
mam pytanko gdzie tranują grupy:enzym, white slide i smooth moves?
Czesc.
Przeczytalam twoj tekst na forum dyskusyjnym w trojmiescie. Podobnie jak ty szukam fajnego klubu tanecznego dla osob powyzej 20-stki. Wiec jesli cos wiesz na ten temat to bylabym bardzo wdzieczna za jakies info na moj email. Dzieki z gory.

Kinia
az mi sie wierzyc nie chce, ze mozna byc tak slepym!!!

po 1. uklad DoShiDy powstal wczesniej niz uklad White Slide.
po 2. DoShiDa powstala zanim powstalo White Slide (!!!!!)
po 3. trenerka White Slide wystepowala wczesniej w DoShiDzie zanim zalozyla wlasny zespol (na co masz dowody w postaci zdjec w galerii na stronie DoShiDy => www.doshivadance.friko.pl <= a jak nie znajdziesz tam Sylwii, to dysponuje rowniez zapisem filmowym z wystepu :] )

i zastanow sie teraz kto od kogo ma kroki :]

a co do mowienia, ze ktos jest do bani - to moim zdaniem do bani jest wypowiadanie sie w ten sposob :P
nie podobal sie wystep? chcesz cos skrytykowac? prosze bardzo, ale prosimy o krytyke konstruktywna, o konkrety!! a argumenty typu "nie, bo nie" uprzejmie prosze wsadzic dobie do kieszeni :)

Pozdrowka dla CALEJ DOSHIDY!! :D a dla Rafala wielkie buziole - w koncu dzis swieto facetow :D :D
W szczecinie jeśli taniec Hip Hop to zapraszam do Dance Factory. Zajęcia odbywają się w różne dni tygodnia, jesli masz mniej niż 15 lat, przyjdź w poniedziałek o godzinie 17.30, jeśli więcej, to o godź. 19.00, do sp 54 (tkzw. "Maciuś" na ul. Obrońców Stalingradu), wejdź do środka, zapytaj o zajęcia którejś z pań sprzątaczek, one pokażą ci gdzie pojsc :) I powiesz trenerowi, że chciałabyś się zapisać, i np usiądziesz i popatrzysz jak są prowadzone zajęcia. Jeśli ci się spodoba - zapraszam :):):)

Więcej info: www.dancefactory.com.pl
Ja tańczę w st Dance Factory w Szczecinie :):):):)

A wcześniej tańczyłam w "Paa" :P Ehh... Nie polecam :\

Jeśli ktoś ma ochotę potańczyć hip hop, funky, jazz, z elementami akrobatyki, w miłej atmosferze, i z super trenerem, to wpadajcie :)

Dokładne info na www.dancefactory.com.pl
nie ma co sie dalej klocic - wyniki z Lomzy mowia same za siebie ;]

dla niewtajemniczonych - formacje powyzej lat 15 =-=> White Slide 2. miejsce
- miniformacje powyzej lat 15 =-=> White Slide 3. miejsce

Do Doshidy = ok, juz wiem jak to bylo z tymi ukladami. Mimo wszystko nie kumam, jesli ktos wykorzystal uklady rok wczesniej, to ja i tak bym na waszym miejscu wymyslila cos nowego. Ale to moje zdanie.

No nic, nie warto sie klocic chyba. co? ;]
hmmm, czegoś nie rozumiem... po tą są zespoły, i tzw zdrowa rywalizacja, żeby było miło, ciekawie i sympatycznie na scenie tanecznej.. czy jednak się mylę? To, że ludzie odchodzą z zespołów, tworzą swoje itd, chyba nie dyskryminuje pozostałych? każdy ma prawo zostać trenerem.. dlatego tym bardziej nie rozumiem wielkiego halo dookoła white slide'u i DoShiDy... bo to podchodzi pod zwykłą zawiść, i tyle. :] nie twierdzę, że mamy się kochać i ciumciakowac wszyscy, ale trochę wyluzować też polecam. No i nie słyszałam, żeby DoShiDa keidykolwiek krytykowała inne zespoły. Cóż.. :]
Tancerko18gda oraz inni zainteresowani :)

oczywiscie, ze nie ma sie co klocic, bo w Lomzy oceniano po znajomosciach :] i nie mowcie ze nie, bo patrzylam na jury - jak tanczyly zespoly, ktorych sedziowie nie znali, to patrzyli w kartki, a jak wystepowali znajomi, to sedziowie mieli banany od ucha do ucha na twarzach. i zeby bylo jasne - nie chodzi mi o to, ze zespoly, ktore sie dostaly do finalow, nie powinny byly sie tam znalezc (bo to jest osobna sprawa), ale o to, ze sedziowe byli nieobiektywni i skrzywdzili wielu dobrych tancerzy wystepujacych w roznych kategoriach.

a tak poza tym, to turniej w Lomzy jest zadnym wykladnikiem, gdyz nie byly to zawody federacyjne. na takich zawodach m.in. obowiazuje pewien regulamin. a odnosnie tanca hiphop jasno okresla on, iz zabronione sa podnoszenia, ewolucje, elementy z innych kategorii (break, disco, itp.), a za ich wykonywanie grozi dyskwalifikacja.
i teraz zastanowmy sie, kto ma takie zabronione elementy w ukladzie i kto zostal by na pozadnych zawodach po prostu zdyskwalifikowany? :]

napisalas:
Do Doshidy = ok, juz wiem jak to bylo z tymi ukladami. Mimo
> wszystko nie kumam, jesli ktos wykorzystal uklady rok
> wczesniej, to ja i tak bym na waszym miejscu wymyslila cos
> nowego. Ale to moje zdanie.

masz racje, to jest twoje zdanie. i chyba tylko twoje. bo kto oddal by swoj uklad, swoje nerwy, czas i poswiecenie tak bez zalu i bez echa komus, kto to po prostu ukradl?
poza tym nie wiem, jak to wyglada w White Slide, ale z doswiadczenia wiem, ze zeby uklad wygladal pozadnie, to potrzeba na to troche wiecej czasu niz miesiac. a przeciez tez nie chodzilo o caly uklad, tylko o sekwencje, jak np. pary, ktore byly chociazby w ukladzie tanczonym przez WS w Lomzy :]
a tak btw, jak sie popelni blad i zobaczy, ze nie mialo racji rzucajac oszczerstwa, to nalezy przeprosic :P

nie wiem jak zareaguja na to wszystko czlonkowie zespolu DoShiDa, gdyz zostali bardzo skrzywdzeni przez sedziow, ale chcialabym, zeby byl to koniec tego sporu.. a to, kto jest lepszy, powinny rozstrzygnac zawody federacyjne, gdzie sa jasno okreslone zasady.

pozdrowka dla Dziewczyn i Rafala, dobrze wiecie, ze wymiatacie :D :* :*
hmmm, czegoś nie rozumiem... po tą są zespoły, i tzw zdrowa rywalizacja, żeby było miło, ciekawie i sympatycznie na scenie tanecznej.. czy jednak się mylę? To, że ludzie odchodzą z zespołów, tworzą swoje itd, chyba nie dyskryminuje pozostałych? każdy ma prawo zostać trenerem.. dlatego tym bardziej nie rozumiem wielkiego halo dookoła white slide'u i DoShiDy... bo to podchodzi pod zwykłą zawiść, i tyle. :] nie twierdzę, że mamy się kochać i ciumciakowac wszyscy, ale trochę wyluzować też polecam. No i nie słyszałam, żeby DoShiDa keidykolwiek krytykowała inne zespoły. Cóż.. :]
no wlasnie to mialam na mysli, ze nie ma sensu dalej ciagnac tego "sporu", ale widze, ze niektorzy usilnie chca dalej wrzucac;]

A co do nieobiektywnego jury.... ja tam nie zauwazylam zeby bylo cos nie w porzadku. Jedni sedziowie wieksza uwage przykladaja do np. techniki, inni do choreografii, kolejni jeszcze do czegos innego. Nie chce tu wymieniac co dobrze a co zle z tych rzeczy robi Doshida, bo zaraz znowu wszyscy zaczna na mnie psy wieszac ;]
W kazdym badz razie np. na jarmarku dominikanskim czlonkowie jury byli nam wyjatkowo nieprzychylni, a jakos z tego nie robilysmy wielkiej afery. Beda kolejne zawody i moze na nich uda nam sie wykazac. Tyle.

No nic, do zobaczenia na kolejnym turnieju - chyba w Pile ;]
nikt na Tobie psow nie wiesza, ani ci nie wrzuca, nie zauwazylas tego? :)
Ja napisalam to, co widzialam. Twierdze, ze sedziowie w Lomzy nie byli obiektywni (zauwaz, ze nie mowie tylko o DoShiDzie :)), Ty twierdzisz, ze na Dominiku sedziowie byli wam nieprzychylni (dlaczego? czym sie to objawilo??). Kazdy ma swoje zdanie, a ja moje popieram konkretami :)

Sedziowie, jak mowisz, oceniaja rozne elementy tanca - i tu sie absolutnie z Toba zgadzam - ale powinni robic to rzetelnie. Bo dosyc zenujace jest, gdy ci sami sedziowie przyznaja 5/10 pkt za technike zespolowi, ktory tanczy rowno, wykancza ruchy, itp, oraz 8 pkt dla formacji, ktora nie tanczy ani rowno, ani pozadnie..
bo co do wrazenia ogolnego oraz choreografii, to mozemy sie spierac - to jest dobre, a to nie - ale akurat pod wzgledem techniki to DoShiDa stoi na naprawde wysokim poziomie. Ci tancerze jezdza na warsztaty do fantastycznych choreografow roznych specjalnosci, z roznych krajow, czego nie robia chyba tancerze z zadnej innej trojmiejskiej grupy.. szkola swoj talent, swoja technike! pokaz mi drugi zespol w 3city, ktory tanczy tak rowno i ma tak wyrazne, wykonczone ruchy :]

a co do Pily - jest to kolejny turniej niefederacyjny, wiec po tym, co widzielismy w Lomzy, raczej nie spodziewalabym sie zobaczyc tam DoShiDy. Do zobaczenia na turnieju, ale ogranizowanym przez PFT, gdzie obowiazuja jasne reguly, a czlonkowie jury nie zmieniaja ich w trakcie trwania zawodow (co mialo miejsce w Lomzy chociazby w finale breaka). Tam kazdy bedzie mogl sie wykazac, wiedzac, ze zostanie obiektywnie oceniony.

pozdrawiam niezmiernie bardzo:)
droga 'tancerko' bez imienia.od dluzszego czasu czytam twoje wypowiedzi i jakkolwiek do tej pory nie byly zachwycajace to teraz po prostu przegielas /chociaz po tym co zaszlo w lomzy mozna sie bylo spodziewac /

piszesz kochanie bzdurki, wiec tym razem ci odpisuje: mowisz ze uklad trzeba bylo zmienic? hmmm, wy tez jakos nowoscia nie swiecilyscie.dlaczego?brak pomyslow?a moze po prostu nowa choreografia, jezeli ma byc dobrze /lub wzglednie dobrze/ wykonana na scenie, musi byc starannie dopracowana.a do tego potrzebny jest czas.twoja szanowna pani trener na pewno o tym wie. nastepna sprawa - faktycznie, nie wytykaj co DoShiDa robi 'dobrze' a co 'zle', bo o tym moga dyskutowac jedynie osoby kompetentne do takiej rozmowy, czyli trenerzy czy sedziowie.a z twojego nicka chociazby wynika ze taka osoba nie jestes.
a co do 'wyniki mowia same za siebie'.........generalnie szkoda komentarza, ale co tam...sytuacja jaka byla wszyscy widzieli, no przynajmniej ci, ktorzy mieli oczy otwarte i chcieli cos zobaczyc; wzrok sedziow wlepiony w kartki podczas naszego /i nie tylko/ wystepu (czyzby bali sie cos zobaczyc?hmm?), punktacja uragajaca zdrowemu rozsadkowi oraz brak kultury na sali to po prostu esencja tej 'imprezy'. jadac tam obawialam sie co prawda pewnych 'przeginek' ale to juz bylo pojechanie po calosci. i albo mi sie wydaje, albo bardzo niewiele ekip zrozumialo nazwe kategori :/ 'hip-hop' to 'hip-hop' a nie 'freestyle', mieszanie disco i break'a i co tam jeszcze kazdy potrafi....
takze generalnie ''wygranym'' serdecznie gratuluje, sedziom bardzo wspolczuje, zycze wam owocnych treningow z wasza pania trener, a przy nastepnych spotkaniach oraz tak calkiem na codzien-troszke wiecej kultury osobistej.
i bardzo, bardzo cie prosze - nie odgryzaj mi sie jakimis komentarzami, bo to co napisalam, napisalam szczerze i obiektywnie /serio, potrafie w tej calej sytuacji zdobyc sie na obiektywizm/ a DoShiDy po prostu nie pozwole krzywdzic i obrazac, bo nie zaslugujemy na to.

Inne tematy z forum Hobby

Białe tango (281 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Zaintertesowania, hobby, pasje... jak to znaleźć? (118 odpowiedzi)

Witam. Nie mam żadnych zainteresowań, hobby czy pasji, chciałabym to zmienić, żeby czymś się...

do góry