Widok

taniec!

Mam do wszystkich prosbe! Jesli wiecie cokolwiek na temat tancow latynoamerykanskich w 3miescie (najlepiej w Gdansku) to dajcie mi znac. Trenuje od roku taniec nowoczesny, ale sie powaznie zastanawiam czy nie przerzucic sie na latino. Moze i jestem juz troche 'stara', ale obenca mistrzyni swiata zaczynala w wieku 17lat :) hehe

Czekam na jakiekolwiek wiadomosci na ten temat.

buziaki

ANIA
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Cześć...
Nie wiem czy Twoje pytanie jest dalej aktualne, ale jeśli tak to postaram się pomóc. Moge polecić Ci studio tańca The Salsa Kings w Gdyni. Zajęcia odbywają się zarówno w parach, jak i solo. Oprócz salsy, możesz uczęszczać na tango argentyńskie, salsa hip-hop i taniec towarzyski. Najlepiej odwiedź stronę www.salsa.com.pl. Tam znajdziesz całą ofertę. Gorąco polecam. Zajęcia są naprawdę wyjątkowe. A salsą zarazisz się już po paru wizytach. Ja uczęszczalam na zajęcia salsy solo przez 3 m-ce. Niestety mam wakacyjną przerwę ( nie martw się studio jest czynne przez wakacje) i już czekam na wrzesień. Te zajęcia to naprawdę niesamowita dawka energii. Jeszcze raz naprawdę polecam...
...i pozdrawiam.
Mam do Ciebie pytanie. Gdzie trenujesz taniec nowoczesny? Ja wlasnie chcialabym rozpoczac nauke, a niestety nie moge znalezc zadnego klubu. Prosze o informacje!
abuzabi napisał(a):

> Mam do Ciebie pytanie. Gdzie trenujesz taniec nowoczesny? Ja
> wlasnie chcialabym rozpoczac nauke, a niestety nie moge znalezc
> zadnego klubu. Prosze o informacje!

W sumie nie tancze tyle tanca nowoczesnego, co jego odmiane - hip hop. Ucze sie w szkole tanca "ALEX", ale dobra instruktorka jest w szkole "Perfekt" w Gdansku Glownym
ja wiem, czy taka dobra...??? może spróbuj w dance vision, mają profesjonalne podejście do sprawy, albo ewentualnie w mirage
Dance vision faktycznie, profesjonalisci, choc nie wszystkim odpowiada ich styl... A mirage? nieeee.., no chyba ze tak sobie potanczyc z malolatami..
małolatami???
O ile wiem są dwie gr. (moja kumpela tam tańczyła), w starszej są dziewczyny na poziomie dosyć zaawansowanym ( w wieku chyba gdzieś od 17 w góre...)
oni tam mają dosyć dobre warunki, dużo wyjazdów itd.

chociaż osobiście i tak wole DV
małolatami???
O ile wiem są dwie gr. (moja kumpela tam tańczyła), w starszej są dziewczyny na poziomie dosyć zaawansowanym ( w wieku chyba gdzieś od 17 w góre...)
oni tam mają dosyć dobre warunki, dużo wyjazdów itd.

chociaż osobiście i tak wole DV
No ok, sa dwie grupy, ale zeby dostac sie do tej zaawansowanej, tzreba sie wykazac niezlym poziomem, a jak ktos zaczyna, to nie ma szans, musi tanczyc z malolatami
to fakt, bardzo mało osób przechodzi, pewnie gdzieś tak średnio 2-4 na 40-50 w ciągu roku, ci co nie przejdą (czyli większość) zniechęca się i idzie np. do Perfectu, bo tam w tym enzymie gr. początkująca też występuje...
Zgadza, i to wystepuja dzis wieczorem :D Tak jak my :D
Jupi!! White Slide pierwsze miejsce na turnieju hip hopu :D:D:D::D:D:D:D:D::D:D
brawo, byłam na widowni i wszystko widziałam, ten zespól co wygrał bardzo mi się podobał, o wiele lepszy od enzymu
dorosły mirage nie występował, była tylko od nich ta miniformacja M Prim
Ach, dziekuje :D:D Ja wlasnie tancze w White Slide :D:D:D:D:D
Witam ;) spoznione gratulacje wygranej :) masz jaks fotke? bo bylem na widowni i widzialem jak tanczycie i chetnie bym sie dowiedzial ktora to Ty :D jesli masz foto to przyslij mi bede Twoim prywatnym kibicem :P
sisi napisał(a):

> ja wiem, czy taka dobra...??? może spróbuj w dance vision, mają
> profesjonalne podejście do sprawy, albo ewentualnie w mirage

nie wiesz moze gdzie moge wlasnie nauzczyc tanca nowoczesnego. chciałabym spróbować i zobaczyc czy to mi pasuje. jestem malolata(14 lat), z gdanska. wiesz moze gdzie moglabym nauczyc sie tak tanczyc??
zupelnie nie wiem gdzie pojsc...
prosze o odpowiedz
poczytaj troche wczesniejszych wpisow i wszystko bedzie jasne ;]
wybor nalezy do Ciebie
Siemka.. W tamtym roku tanczylam w Mirage (oczywiscie dużym;)) Wcale nie jest tak trudno sie tam dostac.. Wystarczy sprobowac, miec jakies tam pocuzcie rytmu i lubic tanczyc.. I nie jest tez tak ze zaczyna sie z grupa młodsza :) Jesli nic sie nie zmienilo przez rok to jest tak ze najpierw idzie sie do grupy przygotowawczej a po pol roku trenerka (p.Jolanta Kalisz) wybiera kilka dziewczyn do zespolu (nie ma opkreslonej liczby).
Obercnie tancze w Dance Vision. Fajne dziewczyny, ale taniec zupelnie inny. Sa tu rozne style tanca a uklady sa robione w formie jakiejs opowiescie. Zapraszam na stronke:
---> http://dancevisiontv.republika.pl/ <-- Tu dowiecie sie wiecej na temat DV.
To tyle. Zapraszam tancerzy i tancerki do rozmowy na gygy: 2711507 :)
Pozdrawiam serdecznie @ll :)

Dance is my life.. :)
Może nie latynowskie, ale w Sopocie jest szkoła flamenco i sama też się chętnie do niej zapiszę.
proponuje przenieść dyskusje na forum taneczne http://free4web.pl/3/0,83121,default.html;jsessionid=6F95EAE2CA43A835974201CEDE15AE70
zacznijcie od rejestracji i... miłego pisania=)
do góry