Widok
ucho słyszy od (niby 18) 24 do 22000 Hz
wszystkie słuchawki firm które wymieniłem niżej spełniają te kryterium ;) podejrzewam, że jakość dźwięku i wykonania również w tanich modelach będzie kilka klas wyżej od jakichś philipsów czy innych sony'ów :D
"na co powinno się zwracać uwagę"
bez urazy - w słuchawkach do 120zł na wygląd ;P
To jak rower za 700zl
po zakupie ustaw w odtwarzaczu mono
załóż lewą na lewe, prawą na prawe ucho - sprawdź czy obie grają tak samo
potem je przełóż - jak grają tak samo, to podejrzewam że więcej nie sprawdzisz ;P
jak grają inaczej to od razu wymieniaj - nie reklamuj... szkoda nerwow...
wszystkie słuchawki firm które wymieniłem niżej spełniają te kryterium ;) podejrzewam, że jakość dźwięku i wykonania również w tanich modelach będzie kilka klas wyżej od jakichś philipsów czy innych sony'ów :D
"na co powinno się zwracać uwagę"
bez urazy - w słuchawkach do 120zł na wygląd ;P
To jak rower za 700zl
po zakupie ustaw w odtwarzaczu mono
załóż lewą na lewe, prawą na prawe ucho - sprawdź czy obie grają tak samo
potem je przełóż - jak grają tak samo, to podejrzewam że więcej nie sprawdzisz ;P
jak grają inaczej to od razu wymieniaj - nie reklamuj... szkoda nerwow...
Wygląd sprawa drugorzędna, i tak rzadko będę je oglądał.
Ważne by dźwięk był zacny! I by były lekkie.
A wbrew pozorom i powszechnej opinii - nie znam się na wszystkim:p
Dlatego pytam Was, licząc na ciekawe opinie i odrobinę wiedzy, na co powinno się zwracać uwagę.
A później wybiorę sam, bom facet:p
Ważne by dźwięk był zacny! I by były lekkie.
A wbrew pozorom i powszechnej opinii - nie znam się na wszystkim:p
Dlatego pytam Was, licząc na ciekawe opinie i odrobinę wiedzy, na co powinno się zwracać uwagę.
A później wybiorę sam, bom facet:p
"Zrozumiał, że nie tylko był jej bliski, ale nie wiedział gdzie on się kończy, a ona zaczyna"
To który telefon jest lepszy jest kwestią subiektywną...
Nie ma jednej prawdy objawionej w tematach typu 'który telefon/rower/samochód w przedziale cenowym jest najlepszy'.
Tel. może być lepszy pod pewnymi konkretnymi względami - wymieniłem te, które są istotne dla mnie (i podejrzewam większości userów) i to tyle ;)
Czekam na odpowiedź co jest ważne dla kolegi powyżej.
Inaczej by było, gdybyśmy rozmawiali o tym, czy socjalizm jest dobry czy destruktywny :)))))) Bo tam da się to jednoznacznie stwierdzić, a w zasadzie JEST to JUŻ zweryfikowane przez historię :)))
Nie ma jednej prawdy objawionej w tematach typu 'który telefon/rower/samochód w przedziale cenowym jest najlepszy'.
Tel. może być lepszy pod pewnymi konkretnymi względami - wymieniłem te, które są istotne dla mnie (i podejrzewam większości userów) i to tyle ;)
Czekam na odpowiedź co jest ważne dla kolegi powyżej.
Inaczej by było, gdybyśmy rozmawiali o tym, czy socjalizm jest dobry czy destruktywny :)))))) Bo tam da się to jednoznacznie stwierdzić, a w zasadzie JEST to JUŻ zweryfikowane przez historię :)))
User rating jest taki sam ;)
Bo 99.9% użytkowników nie wykorzysta nawet połowy tej mocy obliczeniowej... ani innych dodatków czy bajerów...
Xiaomi ma 3/32gb albo 2/16 - ale to mały problem, bo masz slot na kartę sd 128gb - więc xiaomi ma 160gb pamięci, a Twoj 64 ;)
Co jest istotne dla kowalskiego (z różnic między telefonami)? Moim zdaniem głównie:
aparat Twój 13 - mój 16mpx
pamięć - Twój 64 vs 32 do 160 max mój
bateria - Twój 3.1 mój 4.05 mAh
nfc jest na Twoją korzyść - ale mi karta płatnicza nie przeszkadza
o problemach które wymieniłeś nie slyszałem (nie miałem)
na początku faktycznie, po wyłączeniu ekranu gps mi zrywało z endomondo...
30s zajęło mi znalezienie:
ustawienia -> urządzenie -> bateria i wydajność -> oszczędzanie baterii -> wybierz aplikacje
problemy opisywane powyżej to problemy użytkowników - debili, którym najlepiej służył by mac - tam się nie da nic zepsuć :)))
"telefony od xiaomi zabijaja wszystkie aplikacje pracujace w tle i nie ma na to rady"
Dziwne... moje endomondo (po zmianie powyższego) działa perfekcyjnie...
Aimp również bez problemu... nigdy nie było z nim problemu
nie wiem skąd się wzięły powyzsze wpisy na tamtych forach...
ale rozumiem, że lubisz swój telefon - ja lubię swój, nie ma się o co kłócić...
Bo 99.9% użytkowników nie wykorzysta nawet połowy tej mocy obliczeniowej... ani innych dodatków czy bajerów...
Xiaomi ma 3/32gb albo 2/16 - ale to mały problem, bo masz slot na kartę sd 128gb - więc xiaomi ma 160gb pamięci, a Twoj 64 ;)
Co jest istotne dla kowalskiego (z różnic między telefonami)? Moim zdaniem głównie:
aparat Twój 13 - mój 16mpx
pamięć - Twój 64 vs 32 do 160 max mój
bateria - Twój 3.1 mój 4.05 mAh
nfc jest na Twoją korzyść - ale mi karta płatnicza nie przeszkadza
o problemach które wymieniłeś nie slyszałem (nie miałem)
na początku faktycznie, po wyłączeniu ekranu gps mi zrywało z endomondo...
30s zajęło mi znalezienie:
ustawienia -> urządzenie -> bateria i wydajność -> oszczędzanie baterii -> wybierz aplikacje
problemy opisywane powyżej to problemy użytkowników - debili, którym najlepiej służył by mac - tam się nie da nic zepsuć :)))
"telefony od xiaomi zabijaja wszystkie aplikacje pracujace w tle i nie ma na to rady"
Dziwne... moje endomondo (po zmianie powyższego) działa perfekcyjnie...
Aimp również bez problemu... nigdy nie było z nim problemu
nie wiem skąd się wzięły powyzsze wpisy na tamtych forach...
ale rozumiem, że lubisz swój telefon - ja lubię swój, nie ma się o co kłócić...
Ja nie kłamię, ja mogę co najwyżej sie mylić.
wg oceny phonearena, 6,8 xiaomi do 8,6 oneplus.
http://www.phonearena.com/phones/compare/Xiaomi-Redmi-Note-3,OnePlus-One/phones/9803,8603
z hardware'u to np. xiaomi ma procesor 2GHZ, oneplus 2,5 GHz "Around 38% faster CPU"
xiaomi 2GB ram, oneplus 3 GB
xiaomi miejsce na dane 32GB, oneplus 64 GB
w oneplus jest wsparcie dla NFC oraz DLNA, w xiaomi nie.
jak poczytać opinie o xiaomi na mgsm.pl
" telefony od xiaomi zabijaja wszystkie aplikacje pracujace w tle i nie ma na to rady.
budziki nie dzwonia
gps po odebraniu rozmowy trzeba ustawic od nowa
aplikacje muzyczne notorycznie sie restartuja po pauzie
endomoto po rozmowie jest resetowane
aplikacje do nagrywania rozmow tez nie
mowia na to ubijanie aplikacji w tle
na polskim forum xiaomi sa setki postow z takimi problemami a jedyna odpowiedzia tamtejszych lokalsow jest ze trzeba bylo wybrac inny telefon a nie teraz plakac."
Warto przeczytać recenzję (strona z podsumowaniem) http://pclab.pl/art58874-8.html i jeżeli wady nie robią wrażenia - brać.
wg oceny phonearena, 6,8 xiaomi do 8,6 oneplus.
http://www.phonearena.com/phones/compare/Xiaomi-Redmi-Note-3,OnePlus-One/phones/9803,8603
z hardware'u to np. xiaomi ma procesor 2GHZ, oneplus 2,5 GHz "Around 38% faster CPU"
xiaomi 2GB ram, oneplus 3 GB
xiaomi miejsce na dane 32GB, oneplus 64 GB
w oneplus jest wsparcie dla NFC oraz DLNA, w xiaomi nie.
jak poczytać opinie o xiaomi na mgsm.pl
" telefony od xiaomi zabijaja wszystkie aplikacje pracujace w tle i nie ma na to rady.
budziki nie dzwonia
gps po odebraniu rozmowy trzeba ustawic od nowa
aplikacje muzyczne notorycznie sie restartuja po pauzie
endomoto po rozmowie jest resetowane
aplikacje do nagrywania rozmow tez nie
mowia na to ubijanie aplikacji w tle
na polskim forum xiaomi sa setki postow z takimi problemami a jedyna odpowiedzia tamtejszych lokalsow jest ze trzeba bylo wybrac inny telefon a nie teraz plakac."
Warto przeczytać recenzję (strona z podsumowaniem) http://pclab.pl/art58874-8.html i jeżeli wady nie robią wrażenia - brać.
stary, napisałeś:
"LEPSZEGO telefonu niż oneplus one za 1000 zł NIE dorwiesz"
pytam więc ponownie: czemu kłamiesz? :)
wiesz jak jest... ktoś może jeździć nowiutko octavio i mówić, że to najlepszy samochód na świecie....
dopóki nie wsiądzie do byle-starego audi, BMW czy mercedesa i okaże się, że tapicerka nie musi być z taniego chińskiego plastiku :D :D :D :D a 15letni silnik i tak jest lepszy od tego co ma w skodzie :D
"LEPSZEGO telefonu niż oneplus one za 1000 zł NIE dorwiesz"
pytam więc ponownie: czemu kłamiesz? :)
wiesz jak jest... ktoś może jeździć nowiutko octavio i mówić, że to najlepszy samochód na świecie....
dopóki nie wsiądzie do byle-starego audi, BMW czy mercedesa i okaże się, że tapicerka nie musi być z taniego chińskiego plastiku :D :D :D :D a 15letni silnik i tak jest lepszy od tego co ma w skodzie :D