Widok

teściowe i ich przywary

jakie wady najbardziej Was wkurzają?
Moja teściowa na każdy nasz zakup typu kanapa, garnek itd reaguje" dzieci, jak drogo, ja bym za to kupiła takich 5" oraz "no mnie się nie musi podobać, ważne że wam się podoba:-)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2
przychodzi na mikołaja do wnuczki , pije kawę, śmierdzi jeszcze wypitą wódką i nie przynosi nawet papierka po cukierku...uwaga, żadna patologia!!! tak przynajmniej o sobie mysli...acha, przywara-ja, pępek świata
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2
nie poznałam teściowej niestety...
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
tesciu chcialby zeby istnialy zasady sprzed 50 lat ze to co on powie jest "świetą prawdą i jedyna sluszna decyzją" i z usmiechem i z przekonaniem powinnismy postepowac wedlug jego zalecen - bo on przezyl juz TYLE... a my jeszcze nic o zyciu nie wiemy.

dotyczy to wszystkiego - wyboru synowej(nam smeci o tej drugiej, tamtym pewnie o mnie), mieszkania(zarowno kupna jak i mebli, koloru scian miejscu s****za), samochodu, gdzie na wakacje itd

ech... ale w 90% po nas jak po kaczce, choc czasem sie nie daje go zniesc.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
hehe, mój teść też wie wszystko najlepiej i jak mu mówimy, że np. w końcu wyremontują budynek szkoły (bo mamy informacje z urzędu) to on twierdzi, że głupoty gadamy. Jak mówimy, że kupimy mu pralkę na allegro bo taniej to on- nie bo na pewno szybciej się zepsuje. Jak mówimy, żeby zgłosił się do zakładu pracy o monitoring bo ktoś mu auto przerysował to nie, bo na pewno nikogo nie znajdą:-)Już nie będę pisać o polityce bo to okropny temat przy nim...a, jeszcze on jest przekonany, że miejsce kobiety jest w kuchni-nie daj Boże aby miała własne zdanie na jakiś temat przy stole i wódce. Do rozmów są tylko mężczyźni:-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
A moja teściowa to bałaganiara że hej. kiedyś tak mi zmieniła kuchnię nie do poznania. lepiej uważać przy niej z żartami bo się obrazi szybciutko i zagrozi że zaraz pojedzie do domu
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja sie niechce wtracac,ale..............................
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
... teściowa jest tą kobietą, która urodziła i wychowała najważniejszego mężczyznę w naszym życiu. To, że jest takim człowiekiem w dużej mierze jest jej zasługą. Niech ma swoje wady... w końcu my też doskonałe nie jesteśmy :)

popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 8
ja tam juz przywykłam do wad mojej tesciowej ma ich duzo wiem ze jej nie zmnienie,nauczyłam sie ja szanowac, ale tak sobie pogadac mozna no nie?
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1
Co by synuś nie zrobił czy powiedział to jest dobre- zero krytycyzmu.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja lubię swoją przyszłą teściową czasem mnie denerwuję no ale ma swoje lata i przyzwyczajenia najważniejsze że się nie wtrąca w nasze życie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
a moja tesciowa sie zapiła. nigdy w zyciu nie pracowała,i przepiła 2 mieszkania...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
to smutne
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
jak zyla to mowiła ze po to zrobiła sobie dzieci aby nie pracowac tylko zeby ja utrzymywały. ja z mezem wydajemy kase na wynajecie mieszkania 30m a ta przechlała 2 mieszkania 3 pokojowe
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
alkoholizm to choroba, mogliście się mamą zainteresować i jej pomóc...
no ale pewnie łatwiej jest mieć pretensje o konieczność wynajmowania mieszkania!
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 21
chyba nigdy nie musiałaś żyć z alkoholikiem, że tak radzisz
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 2
dokladnie...ile mozna pomagac alkocholikom! miała dawane pieniadze na zycie ale wszystko przepijala,jak cos ugotowałam to zanosiłam tesciom aby zjedli zeby głodni nie byli,a jak sie schlała to przychodzila pod moje drzwi i wyzywała od najgorszych! obiecywała ze sto razy ze juz pic nie bedzie,ze sie zmieni i jak skonczyla !? ZACHLAŁA SIE!!! tak sie zmieniła
no, z alkoholikami jest ciężko - moi rodzice na przykład.
Zakładałam ten wątek dla humoru, wiele śmiesznych opowieści się wiąże z teściami. Nie chodziło mi o złośliwości. Mimo wad, kocham na swój sposób rodziców mojego męża:-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Fanatyzm religijny, faworyzowanie tylko jednego syna,synowej oraz wnuków od nich. My jesteśmy niezauważalni ( nie zaprasza nas na święta, obiady etc). Zazdrość o naszą w miarę dobrą sytuację finansową, traktowanie nas jak małych niedorozwiniętych dzieci i zauważanie męża (tak było) tylko wtedy jak ma ją gdzieś zawieźć, coś pomóc,albo zrobić dla niej.
Trzeba młodym ludziom dać dorosnać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a może artykuł o wrednych synowych, co to uważają, że teściowa jest po to aby ją wykorzystywać@!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ooo tak ! Ja się nie wtrącam, ale..:D
skad ja to znam, tylko ze u mnie taka tesciowa jest... tesc niestety juz nie zyje, a dobry czlowiek byl... :/
Ja mam uklad idealny...:) Rodzice mojego lubego sa z USA czyli wiele wiele kilometrow od nas... A przez telefon tesciowa to aniol:)
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
A ja zycze kazdemu takich rodzicow jak ja mam tesciow...Nie słodze
mieszkamy spooooro pod jednym dachem Z tesciowka wspolne kawki zakupy itp sa norma Tesciu :) dobry chlop :):).Tacy tesciowie to i maz :) The best :).
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja kocham moich teściów są Cudowni nie wtrącają się w nasze życie wspierają nas w decyzjach i widać że zależy im na naszym szczęściu. Zyczę każdemu tak cudownych teściów :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mam super tescow

Do niczego się nie czepiaja, we wszystkim pomagają finansowo też mimo że bogaci nie są, na wszystko się zgadzają, a wnuczka oczko w głowie, nie palą nie piją, trzymają higienę chyba lepiej niż ja:) ale mimo wszystko za teściową i tak nie przepadam:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 7
okropna synowa z ciebie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mówią nam jak żyć, jak wydawać pieniądze- najlepiej w ogóle ich nie wydawać,bo po co kino, wyjścia z dzieciakami. Lepiej byłoby ich sponsorować, a oni wtedy dadzą wszystko dla swojego ulubieńca nieudacznika. Należy żyć jak oni nakazują i być na każde ich skinienie,jeśli ktoś zdecyduje się zrobić inaczej,to "wypad z rodziny". Kolejny problem to zgryźliwość, złośliwość i o dziwo kłamstwo na każdym kroku. To dla mnie nowość,bo wydawało mi się,że starsi już ludzie powinni trzymać klasę,a oni potrafią kłamać w żywe oczy. I jeszcze jedna rzecz,to też dla mnie novum i ja tego nie ogarniam. Teściowie są zazdrośni o szczęście i jakieś tam w miarę dobre radzenie sobie finansowe syna. Zamiast się cieszyć,że dziecku się powodzi są wściekli,że nie są finansowani i czekają na rychły rozwód...bo po co syn ma mieć za fajnie:(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Dyskusja została zdominowana przez niezadowolonych , ci zadowoleni w ogóle się nie wypowiadają i można odnieść mylne wrażenie, że teściowe to zołzy a przecież każda synowa- marzy tym , żeby jej dziecko się też ożeniło czy wyszło za mąż i też będzie teściową....witaj w klubie!
Ponadto teściową jest matka męża a nie matka partnera życiowego, konkubenta i jak zwał tak zwał więc jak nie jest teściową na legalu to dajcie kobiecie odpocząć, dajcie jej święty spokój......
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
I o co chodzi,że nie jest teściową "na legalu", czy też jest? To człowiek ma być tylko lepszy,albo gorszy,bo jest na legalu ,bądź nie? Bzdura. Ja będę dobrą teściową. Zasada jest prosta. Moje dziecko jest szczęśliwe,ja też jestem szczęśliwa,bez względu na to jak długie paznokcie ma przyszła synowa, jaką religię wyznaje, jak się ubiera, jak wydaje pieniądze,czy ma zasady podobne do moich ,czy inne. Młodzi są szczęśliwi,nie krzywdzi mojego dziecka,dba o rodzinę. To czego tu się czepiać? A upierdliwe teściowe potrafią doczepić się do wszystkiego, łącznie z kolorem szminki,który akurat starszej pani nie odpowiada.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Kobieta

Samodzielna nauka języka angielskiego - rady :) (154 odpowiedzi)

Hej :) Postanowiłam zacząć uczyć się języka angielskiego. Niestety finanse nie pozwalają na...

Gadżety erotyczne na rocznicę z żoną (37 odpowiedzi)

Dzień dobry! W niedalekiej przyszłości będę wraz z (teraz już) żoną obchodzić okrągłą rocznicę...

Tabletki powiększające piersi (7 odpowiedzi)

Czy są jakieś? Takie które działaja? Mam niewielki biust, powoduje to u mnie kompleksy ale...

do góry