Widok
jednego nie rozumiem, dlaczego więc jeśli przyszłam do ortodonty, zrobiłam prześwietlenie, obejrzano mój zgryz, mówiono mi, że będę nosić aparat do dwóch lat, po co tak mówią? Trzeba powiedzieć, że może to potrwać dłużej. To jest niepoważne traktowanie pacjenta, ja straciłam zaufanie do takiego specjalisty. Dla mnie to była katorga, kurcze miało być do 2 lat, a było 5 i i tak byłoby dłużej gdybym ich nie przycisnęła. Przy każdej wizycie mówili że już niedługo ściągamy. Byłam tym wykończona. Za każdym razem oglądał mnie inny ortodonta, pomimo umówionej godziny czekało się od 30 minut do 60.
U mnie wada była taka: u góry, jeden lekko wystający kieł, potem dopasowanie górnej szczęki do dolnej, bo nie prawidłowo nachodziły na siebie zęby.
Nosiłam aparat na stałe, ceramiczny.
Efekt końcowy, zęby prawidłowo na siebie nachodzą, kieł wystaje nadal, tylko trochę sie schował.
Po zdjęciu aparatu byłam u innego ortodonty, powiedział, że kieł można było bardziej schować.
U mnie wada była taka: u góry, jeden lekko wystający kieł, potem dopasowanie górnej szczęki do dolnej, bo nie prawidłowo nachodziły na siebie zęby.
Nosiłam aparat na stałe, ceramiczny.
Efekt końcowy, zęby prawidłowo na siebie nachodzą, kieł wystaje nadal, tylko trochę sie schował.
Po zdjęciu aparatu byłam u innego ortodonty, powiedział, że kieł można było bardziej schować.
Ja leczę się w Art Dentico. Aparat stały nosze od ponad roku, jeden łuk porcelanowy kosztuje tam 2300 a zwykły 1500 więc z tego co tu widzę cenowo bardzo okej. Jestem na 100% zadowolona, pani Agnieszka od razy mówi, że nie moze przewidzieć czasu leczenia ponieważ to zalezy od wady i rodzaju szczęki - po pierwszych zmianach można już nieco powiedzieć o tempie leczenia.
Ogólnie polecam, tym bardziej że wizyty kontrolne są nieodpłatne! No chyba że ktoś nosi łuk pokryty teflonem, wtedy koszt wymiany tego łuku wyniesie ok.150 zł przy każdej wizycie :)
Ogólnie polecam, tym bardziej że wizyty kontrolne są nieodpłatne! No chyba że ktoś nosi łuk pokryty teflonem, wtedy koszt wymiany tego łuku wyniesie ok.150 zł przy każdej wizycie :)
No to super,bo właśnie dziś byłam na pierwszej wizycie.Pani Agnieszka faktycznie jest miłą osobą,wszystko ładnie wyjaśniła.Ceny wydają mi się niezbyt wygórowane i fajne to że kontrole nie są płatne.Dzięki za odpowiedź:)
[url=http://slub-wesele.pl/suwaczki]
zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl

zaopiekuję się Twoim pupilem pod Twoja nieobecność....pisz shana22@tlen.pl
wiec jestem juz w trakcie leczenia orto u doktor Orzelskiej :)
trwa prawie 3 mc i jestem zszokowana jak duzo juz sie ruszylo i pozmienialo w moich zabkach...moze dlatego ze mam mega krzywy zgryz i to w jedynkach ?hmm..no nie istotne :)
kontrola dentystyczna tez zaliczona - zadnej prochnicy w okolicy aparatu ;) nie ma :)
faktycznie interes nie tani 2300 za gorny luk ( dolny czeka ;) ) i 130 zł kazda wizyta kontrolna...do tej pory mialam jedna
Pani wyczyscila mi zabki,zmienila gumeczki , powiedziala jakie zmiany z punktu orto juz zaszly i ze mam byc dobrej mysli ;) bo idzie wszystko wedle planu
ogolnie pierwsze dni dosc ciezkie :) bole zebow daja sie we znaki, no i to wszechobecne rozchwianie kazdego jest dosc irytujace na poczatku :) zwlaszcz apodczas gryzienia pokarmów...ale dobrze dobrane jedzonko no i przyzwyczajenie - robia swoje i jest si :)
trwa prawie 3 mc i jestem zszokowana jak duzo juz sie ruszylo i pozmienialo w moich zabkach...moze dlatego ze mam mega krzywy zgryz i to w jedynkach ?hmm..no nie istotne :)
kontrola dentystyczna tez zaliczona - zadnej prochnicy w okolicy aparatu ;) nie ma :)
faktycznie interes nie tani 2300 za gorny luk ( dolny czeka ;) ) i 130 zł kazda wizyta kontrolna...do tej pory mialam jedna
Pani wyczyscila mi zabki,zmienila gumeczki , powiedziala jakie zmiany z punktu orto juz zaszly i ze mam byc dobrej mysli ;) bo idzie wszystko wedle planu
ogolnie pierwsze dni dosc ciezkie :) bole zebow daja sie we znaki, no i to wszechobecne rozchwianie kazdego jest dosc irytujace na poczatku :) zwlaszcz apodczas gryzienia pokarmów...ale dobrze dobrane jedzonko no i przyzwyczajenie - robia swoje i jest si :)
Dr Anna Kienitz - Orzelska jest godna polecenia.Jej nowy gabinet mieści się obecnie w budynku przy ul.Kaprów w Oliwie.
To prawda,ze cena aparatu i wizyt jest wysoka,ale muszę przyznać,że warto.
Moja córka miała skomplikowaną wadę zgryzu i leczyłam ją u dr Czajkowskiej,jako ortodonty najlepszego w Trójmieście. Może to było kiedyś prawdą,ale chyba bardzo dawno temu.
NIE POLECAM dr CZAJKOWSKIEJ !
Po wielu latach noszenia aparatu stałego (3 lata) wada tylko się powiększyła.Za namową mojego dentysty,udałam się do dr Orzelskiej.
Córka nosiła aparat stały przez 3 lata.teraz od roku nosi wkładkę retencyjną zapobiegającą zmianie kształtu ustawionych zębów.
Już dzisiaj możemy pochwalic się wręcz filmowym uśmiechem.
To prawda,ze cena aparatu i wizyt jest wysoka,ale muszę przyznać,że warto.
Moja córka miała skomplikowaną wadę zgryzu i leczyłam ją u dr Czajkowskiej,jako ortodonty najlepszego w Trójmieście. Może to było kiedyś prawdą,ale chyba bardzo dawno temu.
NIE POLECAM dr CZAJKOWSKIEJ !
Po wielu latach noszenia aparatu stałego (3 lata) wada tylko się powiększyła.Za namową mojego dentysty,udałam się do dr Orzelskiej.
Córka nosiła aparat stały przez 3 lata.teraz od roku nosi wkładkę retencyjną zapobiegającą zmianie kształtu ustawionych zębów.
Już dzisiaj możemy pochwalic się wręcz filmowym uśmiechem.
Ja zastanawiam się nad poprawieniem plastycznie zębów bez aparatu tylko nie wiem ile to kosztuje ale jak piszecie że tyle za aparat i za wizyty to bardzo drogo wychodzi przez te lata leczenia, a bez noszenia może wyjść taniej albo w tej samej cenie, Ps, nie wiem czy dobrze się określiłam z tym ,,plastycznie'' bo nie znam sformułowań dentystycznych:)
Witam serdecznie , czy tos moze cos powiedziec o pani doktor poniewierskiej -skowronek.....( przyjmuje w gdansku i pruszczu) musze dla corki wybrac dobrego ortodonte, ale jak czytam skrajne opinie szczegolnie o slominskiej i czajkowskiej ,to troche mnie to przeraza ,tym bardziej ze corka nie ma jednego zeba i oprocz wady zgryzu w przyszlosci w gre wchodzi implant ..a juz jeden orotodonta zalecal wyrwanie zeba i szukam naprawde dobrego specjalisty,przy bardziej skompliowanym leczeniu...pozdrawiam
Edyto rozmawiałam ze swoją dentystką, która od lat współpracuje z dr Skowronek i mówi, że dr pochopnie nie wyrywa zębów. Umów się z nią na konsultacje i zobacz jakie ma podejście. Jak zrobię zdjęcie rtg to sama wybiorę się do niej na konsultacje.
A słyszałam, że również dobrą ortodontką jest dr Orzelska, ale niestety do najtańszych nie należy.
Pozdrawiam
A słyszałam, że również dobrą ortodontką jest dr Orzelska, ale niestety do najtańszych nie należy.
Pozdrawiam