Widok

torbiel jajnika

kochane kobietki mam problem bo musze miec usunieta torbiel. czy ktoras moze mi polecic szpital i lekarza ktory wykonuje taki zabieg? mysle tez u konsultacji u innego ginekologa wiec z gory dziekuje za wszelkie namiary i opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
ja mialam ,ale mi pekl i operacjie mialam w szpitalu w redlowie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dr. Michał Szafran,Szpital Wojewódzki, a prywatnie przyjmuje na Orunii Górnej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja miałam w wojewódzkim, nie masz wpływu na to, kto będzie wykonywał operację, mam do nich pewne zastrzeżenia ale przynajmniej mi usunęli samą torbiel.
Ja miałam usuwane na Klinicznej. Miałam 2 torbiele na każdym jajniku po jednym i byłam w ciąży.
Możesz mieć wpływ na to kto będzie Cię operował. Zdarza się,że jeśli chodzisz do lekarza,który pracuje w danym szpitalu to on Cię potem operuje.Moja koleżanka tak miała. Dodam jescze ,że nie płaciła,nie dawała łapówki ani nic takiego. Poprostu czasami w szpitalach można się talk z lekarzem umówić.
Tylko czy to coś zmienia? Operacja tak czy inaczej się odbędzie, niezależnie od tego, kto będzie operował, no chyba że dla komfortu psychicznego pacjentki, która czuje się bardziej "zaopiekowana".
Komfort psychiczny jakby nie patrzec też jest bardzo ważny. A poza tym,nie oszukujmy się są lekarze i "lekarze";). Ja tam tez bym wolała być operowana przez lekarza ,którego znam i któremu ufam ale są tacy którym to faktycznie obojętne. Kwestia wyboru i już.:)
Ja poleczam Kliniczną, maja duzo pacjentow ale robia naprawde dokladnie i pielegniarki sa mile co jest baaardzo wazne a niestety nie wszedzie takie sa. Polecam isc na konsultacje do doktora Mielcarka przyjmuje na Gornej Oruni (niestety prywatnie) ale jak cie skieruje do szpitala to na NFZ i sam przeprowadza operacje czyli jest jakas ciągłośc leczenia. Ja jestem zadowolona i z lekarza i ze szpitala miałam usuwany bardzo duzy torbiel i miesniak macicy w styczniu 2012r i teraz jest wszystko Ok. Pozdrawiam
hej. a moglabys mi troche opisac jak to wygladalo w tym szpitalu bo w sumie musze sie szybko decydowac gdzie chce byc operowana...
a wogole mial ktos robiony ten zabieg np. w szpitalu wojewodzkim?
Tak ,jak miałam w lipcu . I bardzo jestem zadowolona.Przychodzisz w wyznaczonym dniu,następnego jest zabieg i następnego dnia wychodzisz jeśli wszystko jest ok.Czyli w sumie 2 dni i po wszystkim:) Tak jest w przypadku laparoskopii,nie wiem jak ty będziesz miała usuwaną tą torbiel.
Jak miałam juz skierowanie to poszłam rano na Kliniczna do punktu przyjęć, dałam pielęgniarce skierowanie i ona wezwała lekarza z oddziału. (może sie zdarzyć za lekarz nie może w tym momencie zejść to każą ci czekać lub przyjść w konkretnym terminie). Przyszedł lekarz i wyznaczył mi termin przyjęcia (są różne, ja miałam chyba cos ok. 3m-cy, ale to był czas końca kontraktów NFZ i musiałam czekać na początek następnego roku, inaczej są wcześniejsze terminy). W dzień przyjęcia musisz być rano najlepiej na czczo, meldujesz się na izbie przyjęć no i tam już pielęgniarka mówi ci co i jak, jak już jesteś na oddziale to najpierw robią wszystkie badania: krwi, EKG, usg itp. Trwa do dość długo u mnie jakoś od 8 rano (jak przyjechałam) do 15. Po badaniach idziesz do lekarza i on ci mówi co to będzie za operacja, jak będzie wyglądać itp. Operacje są najczęściej na drugi dzień, chyba że zależy ci na konkretnym lekarzu żeby cie operował (bo od niego masz skierowanie) to może się trochę przedłużyć, tak było u mnie. Przyjęto mnie w piątek a operacje miałam dopiero we wtorek także dali mi przepustkę i po tych wszystkich badaniach w piątek wróciłam do domu i wróciłam w poniedziałek, we wtorek rano operacja i w sobotę już do domu i to chyba tyle mam nadzieje że napisałam zrozumiale. Aha ja byłam cięta nie laparoskopia, powyżej 4cm torbiel usuwają przez ciecie, bo mogą lepiej tam wszystko obejrzeć, tak jak u mnie znaleźli jeszcze mięśniaki na macicy, które od razu też usunęli. Pozdrawiam
Ja miałam ponad 4 cm i miałam laparoskopię. To pewnie zależy od rodzaju torbieli itp.
Pewnie tak, ja mialam ponad 6 cm ale powiedzieli ze juz od 4 robia ciecie. Laparoskopia jest mniej inwazyjna szybciej sie do domu wychodzi i tak nie boli.
Ja polecam Kliniczną. Jak już wcześniej pisałam to w trakcie operacji usunięcia torbieli( były dwa) byłam w 19 tyg ciąży. Bardzo szybko rosły jeden ten większy miał 6/9 cm.Myślę, że inaczej wyglądał mój zabieg ze względu na ciąże. Znieczulenie miałam w kręgosłup i byłam przytomna podczas zabiegu, cięta byłam od pępka w dół no i leki przeciwbólowe miałam dozowane przez pompę do kręgosłupa.Córka urodziła się w terminie i zdrowa. powodzenia
Ja miałam tam laparoskopie, pobyt trwa 3 dni. 1 dzień zupełnie bez sensu bo badania trzeba miec zrobione przed przyjęciem do szpitala wiec 1 dzień to leżenie w łóżku i głodówka. 2 dzień operacja i wypis 3 dnia. W tym czasie zjadłam tylko i wyłącznie 2 sucharki. Przygotuj się na to, że leżysz z inna pacjentką w pokoju i lekarze na obchodzie nie patyczkują się ze wstydem, trzeba świecić golizną mimo że nie ma parawanów, zero intymności. Do operacji jedziesz goła i tak leżysz aż do końca dnia. Mnie jak przyszła odłączać od cewnika i monitora pielęgniarka to zdarła kołdrę i tak mnie usadziła na łóżku, dopiero na koniec zaczęła szukać mojej koszuli. Koleżanka z łózka obok wszystko widziała. Chociaz to i tak lepiej bo jedną pacjentkę z braku miejsca rozbierano do operacji na korytarzu!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
mam pytanie do operowanych w szpitalu wojewodzkim. kto operowal? no i jak to jest z ta laparoskopia bo konsultowalam sie w sumie u kilku lekarzy i wszyscy zapewnili ze bedzie wlasnie laparo mimo ze torbiel ma 6x5. czy ktos mial taka torbiel operowanawten sposob?
Ja miałam usuwaną toriel podobnej wielkości, właśnie w wojewódzkim. Lekarzy miałam z przydziału. Potwierdzam, że wstyd trzeba schowac głęboko do szuflady, świecenie golizną przy innych pacjentkach jest na porządku dziennym.
Ja nawiąże do odpowiedzi koleżanki dd :) Przychodzi się dzień wcześniej bo bada jeszce lekarz,dostaje się czopek na przeczyszczenie i robią jescze irygację i wieczorem i rano w dzień zabiegu. Poza tym w dzień zabiegu dostaje się jescze rano antybiotyk w kroplówce,więc ten 1 dzień przed ,choć jest mało intensywny to raczej konieczny. Co do leżenia nago przed operacją i potem cały dzień-nie leży się nago bez przykrycia,ja leżałam całkowicie,po uszy przykryta kołdrą i dodatkowo kocem :)więc nic nie widac i tak.:) A co do lekarzy na obchodach-dla nich to chleb powszedni,nie robi wrażenia, a że współlokatorka z sali widzi? No to co z tego-po pierwsze ona ma to samo:)) a po drugie na takim oddziale widok gołej pupy nie robi na nikim wrażenia:) Nie spotkałam się poza tym z czymś takim jak odgradzanie parawanami na obchodzie. No niestety to jest ginekologia,oddziałiał gdzie gołe pupy są na pierwszym planie:) i naprawdę nie ma się co wstydzić, a lekarze są tam naprawdę bardzo mili i co najważniejsze chyba ,to są dobrymi fachowcami. Ja tam byłam zadowolona.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Potrzebuje opinii o ortopedach (20 odpowiedzi)

Witam, jak w temacie potrzebuje opinii o ortopedach z NCM: lek. Piotr Jóźwiak lek. Piotr Czuraj...

dr zabielski-neurolog (15 odpowiedzi)

Poszukuję informacji my tego lekarza.

Naturalne sposoby na powiększenie biustu (4 odpowiedzi)

Czy orientujecie się może czy są jakieś naturalne sposoby na to aby powiększyć biust? Niestety...

do góry