Widok
A pro po autka w tym roku odbieglismy od tradycji kupowania tortu w czernisiu starszemu synowi upodobal sie tort I phone I zamowilismy w Róg Wojskiego tort jak tort nawet dobry ale masa pkropna ciężka słodka aż fuj pierwszy raz zamowilismy czekoladowy bo to tej pory zawsze delikatne owocowe nie przesłodzone tak że w następne urodziny wracamy do czernisia.
osobiście robie torty i chiałabym coś wyjaścnić, każda masa cukrowa czy tez marcepanowa jest słodka bo jest na bazie cukru, w zasadzie to sam cukier. Jak ktoś lubi maxsimum słdyczy to ok, ale ta masa jest do ozdób mało kiedy zdarza się że ktoś ją je. Po prostu się ją sciąga i tyle. W torcie ważny jest efekt a ona to daje :)
Pozdrawiam i zapraszam jeżli ktoś ma ochote na smaczny domowy tort bez ulepszaczy, robiony metodą angieslką jak i tradycyjną . :)
aniteczka1@op.pl
Pozdrawiam i zapraszam jeżli ktoś ma ochote na smaczny domowy tort bez ulepszaczy, robiony metodą angieslką jak i tradycyjną . :)
aniteczka1@op.pl
a Ja całkiem niedawno polecałam cukiernie ''CZERNIS'' i teraz stanowczo odradzam! Zamówiłam ostatnio z tej cukierni na Morenie tort na urodziny męża i jak już pojechałam odebrać okazało się że to zupełnie inny tort! prosiłam na biszkopcie o smaku malinowym zrobili bezowy malinowo/śmietanowy fakt w smaku był dobry ale wizualnie był okropny!beza odchodziła od masy zanim dojechałam do domu (a mieszkam niedaleko ) tort był cały pokruszony.Na szczęście urodziny były w domu a nie w lokalu bo wstyd pokazać taki rozpadający tort .Nie wiem czy to jest wina tej Pani która przyjęła zamówienie czy osoby która wykonała tort wiem jedno że już nigdy więcej nic nie kupie z cukierni ''Czernis ''
my poznaliśmy ciasta czernisa na weselu koleżanki zeszłym roku, były fantastyczne, najlepsze jakie jadłam od dawna.
ucieszyliśmy się gdy otworzyli cukiernię w gdyni na dąbrowie, ale to co nam sprzedali to jakiś skandal. Ciasto (pleśniak) z glutowatą masą fruktozową, galaretowate i wywołujące problemy żołądkowe (od nadmiaru sztucznych dodatków jak podejrzewam). Końcówkę wyrzuciłam do śmietnika, bo nie było chętnych w mojej 6odobowej rodzinie, która na słodycze jest bardzo łakoma.
dam im jeszcze szansę w przyszłym tygodniu, ale jestem bardzo rozczarowana - to jakby zupełnie inna cukiernia - zmienili technologię pieczenia czy właściciela?
ucieszyliśmy się gdy otworzyli cukiernię w gdyni na dąbrowie, ale to co nam sprzedali to jakiś skandal. Ciasto (pleśniak) z glutowatą masą fruktozową, galaretowate i wywołujące problemy żołądkowe (od nadmiaru sztucznych dodatków jak podejrzewam). Końcówkę wyrzuciłam do śmietnika, bo nie było chętnych w mojej 6odobowej rodzinie, która na słodycze jest bardzo łakoma.
dam im jeszcze szansę w przyszłym tygodniu, ale jestem bardzo rozczarowana - to jakby zupełnie inna cukiernia - zmienili technologię pieczenia czy właściciela?
tak jest nowy szef..
ja chciałam zamówić tort na urodziny synka na początku tyg.
zamawiałam w zeszłym roku z figurkami angry..(49 zł kg)
już na wstępie Pani mi powiedziała, że ceny poszły mocno w górę, bo się szef zmienił..chceli ponad 90 zł za kg!!!
ja zrezygnowałam po 200-250 zł za tort to trochę przesada
ja chciałam zamówić tort na urodziny synka na początku tyg.
zamawiałam w zeszłym roku z figurkami angry..(49 zł kg)
już na wstępie Pani mi powiedziała, że ceny poszły mocno w górę, bo się szef zmienił..chceli ponad 90 zł za kg!!!
ja zrezygnowałam po 200-250 zł za tort to trochę przesada