Widok

tort z cukierni czernis - proszę o opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Ktos jadl?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja miałam w zeszłym roku na roczek mojej córci smak czarny las i był pyszny zresztą każdy ma inny smak ale w tym roku też na jej urodzinki zamówie u nich tort
Miałam zarówno na chrzest jak i na roczek syna. Oba pięknie przystrojone. Bardzo dobre. Cena porównywalna do Sowy

image
Od paru lat zamawiamy tort z czernisia dla syna ,z czystym sumieniem moge polecic bo sa naprawde dobre I pieknie przystrojone.
a jakie mialyscie przystrojenia?Bo u niech na stroie widzialam z zelu i masy
My z żelu ,ostatnio zamawialam tort w grudniu na roczek zrobili mi super z niebieskim żelem.
Z masy

image
owoce leśne i czarny las. na zamowienie bardzo dobre. Czarny las duzo slodszy. Przystrojenie żelowe. Na chrzest było fajne, na urodzinki przesadzone na maxa, wiec zaznaczaj dokladnie co chcesz ;)
image
ja zamawiam ciasta i torty TYLKO i wyłącznie z czernisa już od 7 lat. według mnie wszystkie inne mogą się schować i to głęboko. nie są mdłe i syche. ni i nie są ciężkie, bo i biszkopty i wszelkie spody są leciutkie a kremy prawie jak piankowe. no i są dość mocno nasączone % :)
uwielbiam kawowo-chałwowy,królewski, ciasto chałwowe i alpejskie, rolady z owocami i placek z owocami. oraz naleśniczki na wagę
Ja bym chciala dla synka auto ktore maja na swojej stronie,ale zapytalam ich czy moga zrobic je z zelu,bo ta masa jest strasznie slodka.Ten zel jest mniej slodki?Czekam na odp od nich
wiola a jaki dokladnie ci zrobili?Okragly?
zawsze okrągłe
A pro po autka w tym roku odbieglismy od tradycji kupowania tortu w czernisiu starszemu synowi upodobal sie tort I phone I zamowilismy w Róg Wojskiego tort jak tort nawet dobry ale masa pkropna ciężka słodka aż fuj pierwszy raz zamowilismy czekoladowy bo to tej pory zawsze delikatne owocowe nie przesłodzone tak że w następne urodziny wracamy do czernisia.
Ale mowisz o tej masie na zewnatrz??Ta mas ajest bardzo slodka.Tort ladnie wyglada,ale slodki
masa na zewnątrz ohyda jak cukier z masłem ,nawet dzieciaki zdejmowały tą masę jak mamy z czernisia z żelem to goście bardzo chwalą.

Tylko żeby była jasność tort z masą był z cukierni Róg Wojskiego ,może masa z czernisia jest lepsza.
One chyba wszystkie sa takie,bo jak mielismy rok temu z masy z sowy to strasznie slodkie
Bardzo polecam torty od Czernisa, śliczne i smaczne:-)
osobiście robie torty i chiałabym coś wyjaścnić, każda masa cukrowa czy tez marcepanowa jest słodka bo jest na bazie cukru, w zasadzie to sam cukier. Jak ktoś lubi maxsimum słdyczy to ok, ale ta masa jest do ozdób mało kiedy zdarza się że ktoś ją je. Po prostu się ją sciąga i tyle. W torcie ważny jest efekt a ona to daje :)
Pozdrawiam i zapraszam jeżli ktoś ma ochote na smaczny domowy tort bez ulepszaczy, robiony metodą angieslką jak i tradycyjną . :)
aniteczka1@op.pl

polecam truskawkowy z czernisa
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A ja uwielbiam tort o smaku karmelowy sen z cukierni Czernis pychaaaa:)
a ile kosztuje taki torcik dla dziecka z czernisa?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3
Zależy jaka masa cukrowa... Torty z Sowy z masą cukrową są smaczne jak się je konsumuje właśnie z tą masą ;)
a Ja całkiem niedawno polecałam cukiernie ''CZERNIS'' i teraz stanowczo odradzam! Zamówiłam ostatnio z tej cukierni na Morenie tort na urodziny męża i jak już pojechałam odebrać okazało się że to zupełnie inny tort! prosiłam na biszkopcie o smaku malinowym zrobili bezowy malinowo/śmietanowy fakt w smaku był dobry ale wizualnie był okropny!beza odchodziła od masy zanim dojechałam do domu (a mieszkam niedaleko ) tort był cały pokruszony.Na szczęście urodziny były w domu a nie w lokalu bo wstyd pokazać taki rozpadający tort .Nie wiem czy to jest wina tej Pani która przyjęła zamówienie czy osoby która wykonała tort wiem jedno że już nigdy więcej nic nie kupie z cukierni ''Czernis ''
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
my poznaliśmy ciasta czernisa na weselu koleżanki zeszłym roku, były fantastyczne, najlepsze jakie jadłam od dawna.

ucieszyliśmy się gdy otworzyli cukiernię w gdyni na dąbrowie, ale to co nam sprzedali to jakiś skandal. Ciasto (pleśniak) z glutowatą masą fruktozową, galaretowate i wywołujące problemy żołądkowe (od nadmiaru sztucznych dodatków jak podejrzewam). Końcówkę wyrzuciłam do śmietnika, bo nie było chętnych w mojej 6odobowej rodzinie, która na słodycze jest bardzo łakoma.

dam im jeszcze szansę w przyszłym tygodniu, ale jestem bardzo rozczarowana - to jakby zupełnie inna cukiernia - zmienili technologię pieczenia czy właściciela?
Polecam, najlepsze z kupnych tortów i ciast.
tak jest nowy szef..
ja chciałam zamówić tort na urodziny synka na początku tyg.
zamawiałam w zeszłym roku z figurkami angry..(49 zł kg)
już na wstępie Pani mi powiedziała, że ceny poszły mocno w górę, bo się szef zmienił..chceli ponad 90 zł za kg!!!
ja zrezygnowałam po 200-250 zł za tort to trochę przesada
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Mi udało się w zeszłym tyg. jeszcze po starej cenie.
Tamten podobno zmarl.
Być może mieli gorszy czas,jak wiadomo w maju zmarł syn własciciela ,który także miał duzy wpływ na wszystko.
Proszę dać szansę cukiernia w Kolbudach fantastyczna
Hej. Zastanawiam się nad zakupem tortu na chrzest od Czernisa. Może wiecie jakie są tam teraz ceny za kg. Pozdrawiam
Torty w tej cukierni zamawiam od 10 lat, zawsze były pyszne. W sierpniu tego roku zamówiłam i prawie cały wyrzuciłam do kosza, był nie do zjedzenia. Sąsiedzi zamówili na chrzest i też byli niezadowoleni.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Cena koszmarna. 200-250 za tort.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Badania prenatalne ! Kto miał ? (65 odpowiedzi)

We wtorek zrobiłam sobie badania prenatalne w 12 tygodniu ciąży. Tak żeby wydać kasę i uspokoić...

prywatny dentysta (24 odpowiedzi)

Gdzie w gdansku jest dobry prywatny dentysta dla dzieci??

Wakacje z dziećmi (122 odpowiedzi)

nie mamy pomysłu na tegoroczne wakacje z dziećmi 5,5 lat i 3 lata byliśmy w zakopanym i...

do góry