Widok
trasa BT Witomino
Witam,
czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z objazdu trasy na Witominie? Czy jest trudniejsza niz rok temu, bardziej gorzysta, ciekawsza, dluzsza?
Wiem ze Gebo robilo maly terning w niedziele - ciekaw jest co sadzicie o trasie? Warto przyjezdzac sie poscigac????
pozdro,
bikero
czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z objazdu trasy na Witominie? Czy jest trudniejsza niz rok temu, bardziej gorzysta, ciekawsza, dluzsza?
Wiem ze Gebo robilo maly terning w niedziele - ciekaw jest co sadzicie o trasie? Warto przyjezdzac sie poscigac????
pozdro,
bikero
chlopaki, a jest bardziej "gorzysta" niz ta sprzed dwoch lat? bo ta co byla rok temu to nuuda - co powiecie?
a moze jestescie wstanie okreslic, czy na przyklad pierwszy, drugi, trzeci podjz z trasy sprzed 2 lat albo sprzed roku tez jest ujety??? sorki, ze tak mecze, jestem ciekawy jak przebiega a nie mam okazji sie wczesniej przejechac.
a moze jestescie wstanie okreslic, czy na przyklad pierwszy, drugi, trzeci podjz z trasy sprzed 2 lat albo sprzed roku tez jest ujety??? sorki, ze tak mecze, jestem ciekawy jak przebiega a nie mam okazji sie wczesniej przejechac.
Na trasie jest 6 podjazdów odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle. Początkowa część trasy taka sama jak w zeszłym roku pierwsze 3km to samo potem dwa mocne podjazdy i końcówka taka sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd. Jak dla mnie najlepsza trasa z wszystkich BT, co prawda jeszcze nie analizowałem tegorocznego Redłowa może będzie lepsze.
Ale Chłopaki w ta niedzielę Chrobry w Elblągu typowy interwał tam będzie można się zmęczyć.
Ale Chłopaki w ta niedzielę Chrobry w Elblągu typowy interwał tam będzie można się zmęczyć.
Jeździłem na tej trasie w niedziele(objazd z Gebo), poniedziałek i wczoraj i mam następujące odczucia co do trasy. Trasa jest po części taka jak w zeszłym orku, ale dodano pewien kawałek, z podjazdem o którym wszyscy mówią, gdzie będzie się można zmęczyć i może być ciężko o przyczepność żeby podjechać ten podjazd, zwłaszcza że zanim pojedzie elita, podjazd będzie skatowany przez wcześniejsze kategorie, a już wczoraj jak podjeżdałem to było ślisko.
MichFel napisał(a):
> Na trasie jest 6 podjazdów
według mnie można mówić o 4(pod bramą z zeszłego roku, cieżki podjazd(nowość), podjazd w wąwozie(chyab był w zeszłym roku z tego co kojarzę) i końcowy podjazd(gdzie lubią stawać fotoreporterzy; też był w zeszłym roku), bo pozostałe nie są warte wspominania
> odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle.
ale są długie zjazdy gdzie można troche odpocząć :-)
> końcówka taka
> sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd.
gdzie na ostatnim okrążeniu w zeszłym roku mi uciekłeś:P
Co do pomysłów, żeby było więcej okrążeń a krótsza pętla, to mam nadzieje że takich cudów nei będzie, bo bym się lekko zdenerwował... :/
Nie wiem czy wszystkim udało się odnaleźć na stronei GOSIRu prezentację:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/prezentacja/witomino.htm
Oraz mapkę:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/mapy_tras/witomino.jpg
MichFel napisał(a):
> Na trasie jest 6 podjazdów
według mnie można mówić o 4(pod bramą z zeszłego roku, cieżki podjazd(nowość), podjazd w wąwozie(chyab był w zeszłym roku z tego co kojarzę) i końcowy podjazd(gdzie lubią stawać fotoreporterzy; też był w zeszłym roku), bo pozostałe nie są warte wspominania
> odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle.
ale są długie zjazdy gdzie można troche odpocząć :-)
> końcówka taka
> sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd.
gdzie na ostatnim okrążeniu w zeszłym roku mi uciekłeś:P
Co do pomysłów, żeby było więcej okrążeń a krótsza pętla, to mam nadzieje że takich cudów nei będzie, bo bym się lekko zdenerwował... :/
Nie wiem czy wszystkim udało się odnaleźć na stronei GOSIRu prezentację:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/prezentacja/witomino.htm
Oraz mapkę:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/mapy_tras/witomino.jpg
pozdrawiam
Żywy
Żywy
Jeśli dla mnie na tej trasie są 3 podjazdy, to jak dla was może być 5??? Chyba, że liczycie te fałdki, które nawet ja próbuję z blatu jechać, a tej górki pod płotem, to też nie można liczyć, bo ma 5 metrów.
Co do tras na przyszły rok, uważam, że wszystkie powinny być zmienione! Od roku mówi się w środowisku, że trasy powinny mieć ok. 4 km i więcej rund. Uważam, że przyszłoroczne GPX Gdyni tak powinno wyglądać. Krótsze trasy, więcej km do przejechania, możliwość startowania starszych zawodników w Elicie, a trasy powinny zaczynać się między blokami. Trzeba zrobić więcej szumu wokół naszej dyscypliny, trzeba wyjść (przynajmniej częściowo) z lasu, by więcej kibiców pojawiało się na trasach. To wszystko może spowodować napływ nowych sponsorów, a tym samym lepsze nagrody i większy prestiż tego cyklu. Czy się mylę?
Wiem, że niektórym skrócenie trasy kojarzy się z dublem, ale tą kwestię też można jakoś rozwiązać :)
Co do tras na przyszły rok, uważam, że wszystkie powinny być zmienione! Od roku mówi się w środowisku, że trasy powinny mieć ok. 4 km i więcej rund. Uważam, że przyszłoroczne GPX Gdyni tak powinno wyglądać. Krótsze trasy, więcej km do przejechania, możliwość startowania starszych zawodników w Elicie, a trasy powinny zaczynać się między blokami. Trzeba zrobić więcej szumu wokół naszej dyscypliny, trzeba wyjść (przynajmniej częściowo) z lasu, by więcej kibiców pojawiało się na trasach. To wszystko może spowodować napływ nowych sponsorów, a tym samym lepsze nagrody i większy prestiż tego cyklu. Czy się mylę?
Wiem, że niektórym skrócenie trasy kojarzy się z dublem, ale tą kwestię też można jakoś rozwiązać :)
Rafał