Widok

trasa BT Witomino

Witam,
czy ktos moglby sie podzielic wrazeniami z objazdu trasy na Witominie? Czy jest trudniejsza niz rok temu, bardziej gorzysta, ciekawsza, dluzsza?

Wiem ze Gebo robilo maly terning w niedziele - ciekaw jest co sadzicie o trasie? Warto przyjezdzac sie poscigac????

pozdro,
bikero
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
zawsze warto ! w tym roku trasa jest dłuższa bardziej interwałowa i nie będzie taka prosta jak w zesżłym roku ZAPRASZAM !
Wg mnie ciekawa, troche płaska ale to juz taka specyfika tras biketourowych. Jest sie oczywiście gdzie zmęczyć, na jednym kółku mamy aż 3 podjazdy, w tym jeden godny. Jak panowie z BT zrobią 5 rund dla elity to mozna bedzie sie nawet porzadnie zmęczyc.
Tak trasa fajna jest sie gdzie wyp.... i tak powiem:)
oj jest... :D
To moja ulubiona trasa, jednak organizatorzy będą musieli ją solidnie uprzątnąć z patyków. Po ostatnim incydencie, sam byłem gotowy to zrobić ;)

Rafał
no to kolej na mnie chłopaki
To ja od razu przestawiam aparat w tryb zdjec w wysokiej rozdzielczosci:))

a moze jestescie wstanie okreslic, czy na przyklad pierwszy, drugi, trzeci podjz z trasy sprzed 2 lat albo sprzed roku tez jest ujety??? sorki, ze tak mecze, jestem ciekawy jak przebiega a nie mam okazji sie wczesniej przejechac.
Z tego co wiem to trasa z tego roku jest bardzo podobna do tej z zeszlego dodano do niej dodatkowa "petle", a tak to chyba w wiekszosci sie pokrywa z zeszloroczna. Co do tej sprzed 2 lat...to ona byla wedlug mnie plaska w porownaniu do 2005 i tegorocznej.
petla sprzed 2 lat byla krotsza, ale bylo mnie odcinkow plaskich i w piachu. osobiscie wolalbym zrobic 7 petli sprzed 2 lat niz 5 z zeszlego roku
ja mysle ze cala z blatu :)
jest bardziej górzysta i jeden godny podjazd, jak będzie bagno na trasie to z buta trzeba będzie i sie Kuba o**** z blatem :)
Na trasie jest 6 podjazdów odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle. Początkowa część trasy taka sama jak w zeszłym roku pierwsze 3km to samo potem dwa mocne podjazdy i końcówka taka sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd. Jak dla mnie najlepsza trasa z wszystkich BT, co prawda jeszcze nie analizowałem tegorocznego Redłowa może będzie lepsze.

Ale Chłopaki w ta niedzielę Chrobry w Elblągu typowy interwał tam będzie można się zmęczyć.
Jeździłem na tej trasie w niedziele(objazd z Gebo), poniedziałek i wczoraj i mam następujące odczucia co do trasy. Trasa jest po części taka jak w zeszłym orku, ale dodano pewien kawałek, z podjazdem o którym wszyscy mówią, gdzie będzie się można zmęczyć i może być ciężko o przyczepność żeby podjechać ten podjazd, zwłaszcza że zanim pojedzie elita, podjazd będzie skatowany przez wcześniejsze kategorie, a już wczoraj jak podjeżdałem to było ślisko.

MichFel napisał(a):

> Na trasie jest 6 podjazdów

według mnie można mówić o 4(pod bramą z zeszłego roku, cieżki podjazd(nowość), podjazd w wąwozie(chyab był w zeszłym roku z tego co kojarzę) i końcowy podjazd(gdzie lubią stawać fotoreporterzy; też był w zeszłym roku), bo pozostałe nie są warte wspominania

> odcinków płaskich nie ma prawie w ogóle.

ale są długie zjazdy gdzie można troche odpocząć :-)

> końcówka taka
> sama jak od lat, czyli mój ulubiony podjazd.

gdzie na ostatnim okrążeniu w zeszłym roku mi uciekłeś:P

Co do pomysłów, żeby było więcej okrążeń a krótsza pętla, to mam nadzieje że takich cudów nei będzie, bo bym się lekko zdenerwował... :/

Nie wiem czy wszystkim udało się odnaleźć na stronei GOSIRu prezentację:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/prezentacja/witomino.htm

Oraz mapkę:
http://www.gosir.gdynia.pl/_podstrony/sport_glowny/2006_04_29_grand_prix_mtb_gdynia_1_chylonia/mapy_tras/witomino.jpg

pozdrawiam
Żywy
MichFel gdzie Ty naliczyłeś 6 podjazdów ?? Bo na pewno nie na witominie, chyba że jechałeś 2 rundy :)
www.trek.gd.pl
sławek a może my źle jechaliśy i ludzi w błąd wprowadzamy :D
watpie.... 6 podjazdow to tam na pewno nie ma, wtedy 1 lap by musial miec 20km :)
www.trek.gd.pl
dla mnie jak byk 5 podjazdów i jedno takie małe gówienko
Jeśli dla mnie na tej trasie są 3 podjazdy, to jak dla was może być 5??? Chyba, że liczycie te fałdki, które nawet ja próbuję z blatu jechać, a tej górki pod płotem, to też nie można liczyć, bo ma 5 metrów.

Co do tras na przyszły rok, uważam, że wszystkie powinny być zmienione! Od roku mówi się w środowisku, że trasy powinny mieć ok. 4 km i więcej rund. Uważam, że przyszłoroczne GPX Gdyni tak powinno wyglądać. Krótsze trasy, więcej km do przejechania, możliwość startowania starszych zawodników w Elicie, a trasy powinny zaczynać się między blokami. Trzeba zrobić więcej szumu wokół naszej dyscypliny, trzeba wyjść (przynajmniej częściowo) z lasu, by więcej kibiców pojawiało się na trasach. To wszystko może spowodować napływ nowych sponsorów, a tym samym lepsze nagrody i większy prestiż tego cyklu. Czy się mylę?

Wiem, że niektórym skrócenie trasy kojarzy się z dublem, ale tą kwestię też można jakoś rozwiązać :)

Rafał
do góry