Widok
Przy ul. Tuchomskiej róg ul.Polnej - mamy nowych sąsiadów w nowym "bloku?". I tylko przed jedną klatką stoi pojemnik 120 l na śmieci.
Czy nie jest wam ludziska wstyd, że mieszkacie w tak ładnym miejscu a kibla na śmieci postawić sobie nie potraficie?
Zadzwoń jeden z drugim do Sita Pomorze, Sapo, lub innego PRSP i zamów pojemnik na śmieci. To nie boli - no chyba, że własną kieszeń.
Pozdrowienia i kciuk w górę dla tych co maja ten jeden śmietnik.
Czy nie jest wam ludziska wstyd, że mieszkacie w tak ładnym miejscu a kibla na śmieci postawić sobie nie potraficie?
Zadzwoń jeden z drugim do Sita Pomorze, Sapo, lub innego PRSP i zamów pojemnik na śmieci. To nie boli - no chyba, że własną kieszeń.
Pozdrowienia i kciuk w górę dla tych co maja ten jeden śmietnik.
Powiem tak, mieszkam w Baninie od 2 tygodni i pierwsze co to zaczęłam dzwonić po firmach typu sita, sapo i innych i okazuje się, że w związku z tą ustawą co wchodzi od 1 lipca niemozliwe jest już zawarcie żadnej umowy z tymi firmami (może miałam pecha ale ludzie z którymi rozmawiałam totalnie mnie olali), nie pozostało nam więc nic innego jak samemu zawieźć śmieci na Szadółki i czekać do lipca, pomijam już fakt że za po brzegi załadowany śmieciami samochód zapłaciliśmy 40gr... ale wkurza mnie postawa tych firm i tak jeżdżą w tych okolicach więc nie rozumiem czemu nie mogą za opłatą zabrać śmieci od innych
Ja też przyjechałem z miasta (2004) i jakoś nie przyszło mi do głowy wywozić śmieci do lasu. Pojemnik, a później pojemniki, miałem od razu
Ale, niestety, to prawda. Z okolicznych miast wprowadza się coraz więcej chamstwa, któremu wydaje się, że świat należy do niego. I, co ciekawe, są to często ludzie, którzy nie wyglądają na takich, których nie byłoby stać na pojemnik na śmieci.
Chyba takie wychowanie.
Ale, niestety, to prawda. Z okolicznych miast wprowadza się coraz więcej chamstwa, któremu wydaje się, że świat należy do niego. I, co ciekawe, są to często ludzie, którzy nie wyglądają na takich, których nie byłoby stać na pojemnik na śmieci.
Chyba takie wychowanie.
ludzie dajecie czas , bo przez tą nową ustawę nie da się po prostu teraz zamówić pojemników , a gmina stolec wie w raz jakie faktycznie z nimi będzie , dwa jaka firma będzie je odbierać i trzy czy pojemniki będą w cenie czy dodatkowo płatne więc nie da się nawet dogadać z żadną firma bo na 1 czy 2 miesiące umów nie podpiszą