Widok

motywacja

Praca Temat dostępny też na forum:
Jak sądzicie Państwo, czy dodatek m o t y w a c y j n y dla nauczyciela z najwyższymi kwalifikacjami w zawodzie w wysokości 10 zł (dziesięć złotych) miesięcznie do końca roku, to dużo czy mało?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
Śmieszy mnie takie gadanie (tzn. że nauczyciel mało pracuje). Nauczyciel - jeśli dobrze wywiązuje się ze swoich obowiązków - pracuje po 40 godzin tygodniowo albo i więcej. Miałam praktyki nauczycielskie w szkole - owszem 3-4 godziny dziennie zajęć, a potem szoruj do domu z zeszytami/sprawdzianami do sprawdzenia i przygotuj lekcje na kolejny dzień. Żeby wymyślić, jak ta lekcja ma przebiegać, żeby zaplanować ją tak, żeby była ciekawa i kształcąca, trzeba naprawdę poświęcić bardzo dużo czasu. A czasem zaplanuje się dobrze i wszystko i tak weźmie w łeb. Pół życia myślałam, że zostanę nauczycielem, bo zawsze lubiłam przekazywanie wiedzy innym, a teraz staram się znaleźć możliwość pracy w swojej dziedzinie, ale nie jako nauczyciel - i nie dlatego, że dzieciaki "są złe" (bo nie są), ale dlatego, że wiem, jaki to ciężki kawałek chleba i ile trzeba się namordować, żeby na te pieniądze zapracować. I nie dziwię się, że wielu jest złych nauczycieli, bo komu by się chciało... Trzeba wprowadzić system wolnorynkowy: łatwiej zwalniać złych nauczycieli, ale też bardzo poważnie podnieść wynagrodzenie, żeby zmotywować najlepszych do pracy w zawodzie.

Wiem, że pielęgniarki mało zarabiają i uważam, że to jest kpina, że można tak odpowiedzialną pracę tak słabo opłacać, ale to nie jest powód, żeby uważać, że inni też powinni mieć gorzej...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5
A "szorowanie do domu z zeszytami/sprawdzianami do sprawdzenia" jest zgodne z prawem? Lekarz też może brać karty chorobowe pacjentów do domu? Pracownik banku - wnioski kredytowe, pracownik urzędu - wnioski o dopłaty mieszkaniowe?
Co na to GIODO (Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych)?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Bez przesady, obecnie 50% pracowników nie kończy pracy po ośmiu godzinach w firmie. Telefony służbowe, jak nazywają je wszyscy, to smycz. Obecnie z różnymi aplikacjami pozwalają na lokalizację pracownika i przesyłaniu poczty elektronicznej w każde miejsce na świecie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dlatego lepiej mieć pracę, w której nie trzeba nosić na stałe smyczy, bo powoli można się stać 'psem ogrodnika'. A np. podrzędni urzędnicy (zwłaszcza pracownicy biurowi z UM Gdańsk czy PUW zwani mylnie urzędnikami) po skończonej pracy szanują swój czas pracy i tel. służbowe mają wyłączone. Zachowanie to wg. mnie nie dot. już wyższych urzędników, którzy oczywiście ponoszą za wszystko większą niż reszta odpowiedzialność.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Zawsze coś ;)
Ci co myslą, że to wystarczy to chyba nie do końca wiedzą co to jest motywacja. Może ich podeślijcie tam http://www.zmotywujemy.pl. :D Bo ewidentnie mają braki!

Inne tematy z forum Hydepark

Grajdołki (216 odpowiedzi)

A gdyby kiedyś mieć taki strzał, ażeby wąska grupa znawców tematu nie mogła uwierzyć w...

do góry