Widok

Tzw. talerzykowe?

Wesele Temat dostępny też na forum:
Czy zdarzyło się komuś płacić za wniesienie własnego tortu?
Właściciele życzą sobie opłaty w wysokości 7 zł od osoby, tzw. talerzykowego, w przypadku kiedy nie zamówimy tortu bezpośrednio od nich.. Przyznam szczerze, że wydaje nam się, że to baaardzo dużo.. to w zasadzie cena tortu.. wiec w cenie dwóch tortów mielibyśmy tylko jeden ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
pierwszy raz o tym słyszę :)
korkowe znałam i faktycznie mieli to w wielu miejscach, w szczególności w mieście,
ostatecznie zdecydowaliśmy się na wesele w Zaścianku i nie ma tam ani talerzykowego ani korkowego
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Restauracja panorama w Gdyni zażyczyła sobie też 7 zł od kawałka tortu i chyba 30 zł za każdą połówkę wódki.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Oczywiście za wniesienie swoich rzeczy...
Dla potomnych:
Taka opłata wiąże się z serwisem - tzn. kieliszki i talerzyki trzeba umyć, zwykle zużywanych jest więcej niż 1/os.
Ktoś tort musi pokroić, wódka gdzieś się chłodzi, potem tort jest rozdawany, a wódka podawana. Nie jest to chciwość ale zwykła kalkulacja i pokrycie kosztów :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Oj to czasy się zmieniły.
My 7 klat temu nie zapłaciliśmy w knajpie ani złotówki dodatkowo za to, że mieliśmy swój tort. Cukiernia się dogadała kiedy tort dostarczyć do knajpy i tyle. Nie płaciliśmy też ani złotówki za to, że mieliśmy swój zapas wódki. Została dostarczona dzień przed weselem razem z naszymi napojami (gazowanymi - soki były z knajpy) i tyle w temacie.
Ale skoro płacę za osobę Xzł, to w tym powinno być pokrycie także usługi. Gastronomia lubi doliczać sobie za wszystko, ale bez przesady, szczególnie, że koszt sali jest bardzo duży, a z roku na rok i tak idzie w górę.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jak szukałam sali na wesele, a objeździłam Trójmiasto + okolice w promieniu ok 60 km, łącznie ok 60 sal (tak, tak, naprawdę) :D :D to bardzo często się z tym spotkałam, korkowe częściej, ale talerzykowe także, zwłaszcza w restauracjach i salach hotelowych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

do góry