Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a matka mogła NIE UMIEĆ PŁYWAĆ i tyle w temacie zanurzenia do połowy :(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak tragedia. Jak to przeczytałam aż mnie ciarki przeszły, potem stwierdziłam że więcej z córką nie pojade na molo.
Ale teraz po głębszym przemyśleniu sprawy ...
6-letnie dziecko ma już swój rozumek i chyba wie że jeśli wskoczy do wody to się utopi, nie sądzicie?

kilka tygodni temu bylam na molo z córeczka i jakos jej do glowy nie przyszlo aby wskoczyc do wody choc ciagle chodzila i mowila "myj myj", ale wytłumaczyłam jej że woda zimna itd i zrozumiała ;)

tak wiec myślę że to wcale nie musiał być przypadek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Taka tragedia to niestety nie problem na Molo, czy w Sopocie, czy w Brzeźnie ( Zaspie ) czy w Orłowie.
W wakacje byliśmy na spacerze w Orłowie i szybciej zeszłam z Mola niż weszłam, tam barierki to w ogóle tragedia.
Teraz kilka dni temu byłam w Brzeźnie i dla mnie to był spacer męczarnia.
Młodą kurczowo musiałam trzymać ze ręce, bo to dosłownie sekunda nieuwagi jak dziecko się przechyla i ląduje w wodzie :(

Przede wszystkim wszystkie trzy mola powinny mieć siatkę oprócz barierek.
Niestety nie każdy rodzic ma wyobraźnię, a i nawet chwila nieuwagi.

Życie straciła mała dziewczynka, człowiekowi serce pęka, a jeszcze bardziej jak czyta, że byli ludzie którzy widzieli ją sama biegającą. :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no właśnie go przeglądają
na molo jest monitoring
ej noooo poczekajmy na oficjane info i nie róbmy teraz dochodzenia forumkowego ./..

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
zależy gdzie biegała, jak na bocznej przystani to tam w ogóle z jednej strony nie ma barierek
ta dziewczynka miała 6 lat....i barierki jej nie ochroniły...
mysly w radiu slyszeli tragedia tam mowili ze dziewczynka jeszcze zyla jak ja strazacy wylowili ale byla nieprzytomna i ze byla z nia babka co byla do polowy zamoczona i wchodzila po drabince ale nikt nie wie kto to bo byla w takim szoku.
to jest cos okropnego.my w lato bylismy na molo w sopocie ale wozkiem i w orlowie te barierki to tragedia powinno sie zakazac wchodzic dzieciom do 5-6roku zycia one nic a nic nie chronia nasz maly spokojnie by przeszedl przez nie i oczywiscie odrazu wpadl do wody.
tragedia
"ludzie widzieli jak dziecko samo biega".....a pamietacie, jak nagłosnili ta sprawe chłopca co wybiegł po zmroku za psem....i sasiadka nie zareagowała? ludzie niczego sie nie ucza...wtedy pies chłopca uratował...udało sie...dziś niestety nie...:/
Już po wyciągnięciu ciała dziewczynki z wody wyłowiono też około 30-letnią kobietę - najprawdopodobniej matkę dziecka. Była wyziębiona, znajdowała się w ogromnym szoku i kontakt z nią był utrudniony. Zabrano ją od razu do szpitala.

nie wiemy co się stało,nie osądzajmy.. Moze ktoś im "pmógł" wpaść do wody..:( Straszne,takie małe dziecko..
:( straszne
najgorsze ejst to, że mimo naszej opieki dzieci i tak czesto robią swoje.. i czasami zdarza się tragedia, to jest ułamek sekundy, moja córka jak miała około roku skakała po fotelu, zaznaczam, ze z jedenj strony stałam ja z drugiej maż i ja trzymaliśmy, i nagle nie wiadomo jak to się stało, wyslizneła isę i uderzyła zebem o kawędz tego fotela, no i ząbek się złamał, a bylism pewni że dobrze ja chronimy, może mój przykład to maluteńka tragedia przy tym co się tu stało, ale nie wiadomo jak było, może matka pierwsza wpadła i to dziecko jej chciało pomóc... chyba już s-f wymyslam, ale taka szkoda dziecka i współczuje matce, nie wyobrazam sobie jej stanu ducha :(

Ja nie mialabym po co zyc po takiej tragedii
Na internecie przeczytałam, że dziecko było z opiekunką i biegało po molo bez opieki.
Opiekunka skoczyła po dziecko po jakimś czasie od wpadnięcia do wody
a to to juz wogule nikt nie zareagowal ze taki maluch sam... , ja jak gdziekolwiek widze samo dziecko to je zatrzymuje i "szukam" wzrokiem opiekuna , zatrzymuje dzieci wychodzace same ze sklepu jak mama placi itp... czasem wlasnie sekunda nieuwagi.
ale na molo cvzy innych dziwnych miejscach moje dzieci ida za reke nie pozwalam inaczej.
o w morde...
moze mala uciekla" do wody" amatka probowala ja uratowac.. smutne,
ale smutne i to ze "gapie" zalozyli ze dziecko to cialo martwe, moze o tej 8,30 i dziewczynka jeszcze miala szanse :(((
przed chwilką w radio mówili, że świadkowie zeznali, że dziecko przez jakiś czas biegało same po molo.
Jak wpadło do wody nikt nie widział.

Świadkowie widzieli, że dziecko samo biega, ale nikt się tym nie zainteresował. gdyby była mniejsza znieczulica może udałoby się uniknąć tragedii.

Ja nie mogę dojść do siebie.

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Dietetyk Agata Szczerkowska zdecydowanie odradzam (8 odpowiedzi)

Witam, kiedyś odchudzałam się z panią Agatą i efekty były super - w 3 miesiące schudłam bez...

Atopowe zapalenie skóry (71 odpowiedzi)

Kobietki ratujcie.. od zawsze jestem alergikiem, ale w ciąży atopowe zapalenie skóry mnie...

Vision Express - czuję się oszukana (28 odpowiedzi)

Nie ja osobiście, ale dziś wcisnęli mojej teściowej bardzo drogie okulary do czytania. Naprawdę...

do góry