Widok
mysly w radiu slyszeli tragedia tam mowili ze dziewczynka jeszcze zyla jak ja strazacy wylowili ale byla nieprzytomna i ze byla z nia babka co byla do polowy zamoczona i wchodzila po drabince ale nikt nie wie kto to bo byla w takim szoku.
to jest cos okropnego.my w lato bylismy na molo w sopocie ale wozkiem i w orlowie te barierki to tragedia powinno sie zakazac wchodzic dzieciom do 5-6roku zycia one nic a nic nie chronia nasz maly spokojnie by przeszedl przez nie i oczywiscie odrazu wpadl do wody.
tragedia
to jest cos okropnego.my w lato bylismy na molo w sopocie ale wozkiem i w orlowie te barierki to tragedia powinno sie zakazac wchodzic dzieciom do 5-6roku zycia one nic a nic nie chronia nasz maly spokojnie by przeszedl przez nie i oczywiscie odrazu wpadl do wody.
tragedia
Taka tragedia to niestety nie problem na Molo, czy w Sopocie, czy w Brzeźnie ( Zaspie ) czy w Orłowie.
W wakacje byliśmy na spacerze w Orłowie i szybciej zeszłam z Mola niż weszłam, tam barierki to w ogóle tragedia.
Teraz kilka dni temu byłam w Brzeźnie i dla mnie to był spacer męczarnia.
Młodą kurczowo musiałam trzymać ze ręce, bo to dosłownie sekunda nieuwagi jak dziecko się przechyla i ląduje w wodzie :(
Przede wszystkim wszystkie trzy mola powinny mieć siatkę oprócz barierek.
Niestety nie każdy rodzic ma wyobraźnię, a i nawet chwila nieuwagi.
Życie straciła mała dziewczynka, człowiekowi serce pęka, a jeszcze bardziej jak czyta, że byli ludzie którzy widzieli ją sama biegającą. :(
W wakacje byliśmy na spacerze w Orłowie i szybciej zeszłam z Mola niż weszłam, tam barierki to w ogóle tragedia.
Teraz kilka dni temu byłam w Brzeźnie i dla mnie to był spacer męczarnia.
Młodą kurczowo musiałam trzymać ze ręce, bo to dosłownie sekunda nieuwagi jak dziecko się przechyla i ląduje w wodzie :(
Przede wszystkim wszystkie trzy mola powinny mieć siatkę oprócz barierek.
Niestety nie każdy rodzic ma wyobraźnię, a i nawet chwila nieuwagi.
Życie straciła mała dziewczynka, człowiekowi serce pęka, a jeszcze bardziej jak czyta, że byli ludzie którzy widzieli ją sama biegającą. :(
no tak tragedia. Jak to przeczytałam aż mnie ciarki przeszły, potem stwierdziłam że więcej z córką nie pojade na molo.
Ale teraz po głębszym przemyśleniu sprawy ...
6-letnie dziecko ma już swój rozumek i chyba wie że jeśli wskoczy do wody to się utopi, nie sądzicie?
kilka tygodni temu bylam na molo z córeczka i jakos jej do glowy nie przyszlo aby wskoczyc do wody choc ciagle chodzila i mowila "myj myj", ale wytłumaczyłam jej że woda zimna itd i zrozumiała ;)
tak wiec myślę że to wcale nie musiał być przypadek...
Ale teraz po głębszym przemyśleniu sprawy ...
6-letnie dziecko ma już swój rozumek i chyba wie że jeśli wskoczy do wody to się utopi, nie sądzicie?
kilka tygodni temu bylam na molo z córeczka i jakos jej do glowy nie przyszlo aby wskoczyc do wody choc ciagle chodzila i mowila "myj myj", ale wytłumaczyłam jej że woda zimna itd i zrozumiała ;)
tak wiec myślę że to wcale nie musiał być przypadek...
MartuS, 6 letnie dziecko ma gorsze pomysły niż 2 letnie
Wyobraźnia jeszcze słabo działa.
Równie dobrze mogła wychylić się, żeby coś zobaczyć. A może pierwsza wpadła kobieta i dziecko chciało jej pomóc.
Jest wiele "ale" nam pozostało tylko czekać na informację, ale nie możemy stwierdzić, że przecież ona miała już 6 lat i powinna wiedzieć, że coś jej grozi np. jak się wychyli
Wyobraźnia jeszcze słabo działa.
Równie dobrze mogła wychylić się, żeby coś zobaczyć. A może pierwsza wpadła kobieta i dziecko chciało jej pomóc.
Jest wiele "ale" nam pozostało tylko czekać na informację, ale nie możemy stwierdzić, że przecież ona miała już 6 lat i powinna wiedzieć, że coś jej grozi np. jak się wychyli
kurde 6 , 7 , 8 latek maja czasem takie pomysły , że można sie zalamać - czlowiek myśli , ze to juz takie duże dziecko więc powinno wiedzieć a tu kurde lipa ...dzieciaki potrafią zaskoczyć nie można zaufać , niestety trzeba konrolować - jesli było slisko to jak nic dziewczynka mogła poprostu wpaść , pobiegła do przodu i kobieta nie zdązyła juz nic zrobić , możliwe ze sama nie umiała pływac ....
jejku straszne to ...
jejku straszne to ...