Widok

utonęło dziecko

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Dziewczynka-utonela-przy-molo-n53022.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
mysly w radiu slyszeli tragedia tam mowili ze dziewczynka jeszcze zyla jak ja strazacy wylowili ale byla nieprzytomna i ze byla z nia babka co byla do polowy zamoczona i wchodzila po drabince ale nikt nie wie kto to bo byla w takim szoku.
to jest cos okropnego.my w lato bylismy na molo w sopocie ale wozkiem i w orlowie te barierki to tragedia powinno sie zakazac wchodzic dzieciom do 5-6roku zycia one nic a nic nie chronia nasz maly spokojnie by przeszedl przez nie i oczywiscie odrazu wpadl do wody.
tragedia
ta dziewczynka miała 6 lat....i barierki jej nie ochroniły...
zależy gdzie biegała, jak na bocznej przystani to tam w ogóle z jednej strony nie ma barierek
ej noooo poczekajmy na oficjane info i nie róbmy teraz dochodzenia forumkowego ./..

popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
na molo jest monitoring
no właśnie go przeglądają
Taka tragedia to niestety nie problem na Molo, czy w Sopocie, czy w Brzeźnie ( Zaspie ) czy w Orłowie.
W wakacje byliśmy na spacerze w Orłowie i szybciej zeszłam z Mola niż weszłam, tam barierki to w ogóle tragedia.
Teraz kilka dni temu byłam w Brzeźnie i dla mnie to był spacer męczarnia.
Młodą kurczowo musiałam trzymać ze ręce, bo to dosłownie sekunda nieuwagi jak dziecko się przechyla i ląduje w wodzie :(

Przede wszystkim wszystkie trzy mola powinny mieć siatkę oprócz barierek.
Niestety nie każdy rodzic ma wyobraźnię, a i nawet chwila nieuwagi.

Życie straciła mała dziewczynka, człowiekowi serce pęka, a jeszcze bardziej jak czyta, że byli ludzie którzy widzieli ją sama biegającą. :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
no tak tragedia. Jak to przeczytałam aż mnie ciarki przeszły, potem stwierdziłam że więcej z córką nie pojade na molo.
Ale teraz po głębszym przemyśleniu sprawy ...
6-letnie dziecko ma już swój rozumek i chyba wie że jeśli wskoczy do wody to się utopi, nie sądzicie?

kilka tygodni temu bylam na molo z córeczka i jakos jej do glowy nie przyszlo aby wskoczyc do wody choc ciagle chodzila i mowila "myj myj", ale wytłumaczyłam jej że woda zimna itd i zrozumiała ;)

tak wiec myślę że to wcale nie musiał być przypadek...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
a matka mogła NIE UMIEĆ PŁYWAĆ i tyle w temacie zanurzenia do połowy :(

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
MartuS, 6 letnie dziecko ma gorsze pomysły niż 2 letnie
Wyobraźnia jeszcze słabo działa.
Równie dobrze mogła wychylić się, żeby coś zobaczyć. A może pierwsza wpadła kobieta i dziecko chciało jej pomóc.

Jest wiele "ale" nam pozostało tylko czekać na informację, ale nie możemy stwierdzić, że przecież ona miała już 6 lat i powinna wiedzieć, że coś jej grozi np. jak się wychyli
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
padła informacja w radio że dziewczynka była 2 godziny w tej wodzie wiec narazie to wszystko musimy czekać na informacje po przesłuchaniu tej kobiety
ALE TO DZIECKO MIALO MIEDZY 3-4 LATA. hM JAKBY 5 6 LATKA TO POWINNA BYC W PRZEDSZKOLU LUB SZKOLE
nie wiadomo sekcje zwłok dopiero robia poczekajmy o nie sensacja
czyli co ok 6 rano już tam się znalazła ?? łojojojojjjojjj tu śmierdzi ...

kurde 6 , 7 , 8 latek maja czasem takie pomysły , że można sie zalamać - czlowiek myśli , ze to juz takie duże dziecko więc powinno wiedzieć a tu kurde lipa ...dzieciaki potrafią zaskoczyć nie można zaufać , niestety trzeba konrolować - jesli było slisko to jak nic dziewczynka mogła poprostu wpaść , pobiegła do przodu i kobieta nie zdązyła juz nic zrobić , możliwe ze sama nie umiała pływac ....
jejku straszne to ...
poprostu brak słów jednakże wole poczekać na potwierdzone informacje setki hipotez eh po co poprostu pilnujmy naszych dzieci i troche wyobrazni też nie zaszkodzi
ale to ze miała 6 lat to tylko domysły, nie wiedzą ile dokładnie ,,,moja mała ma np 5 a wyzgoląda na ponad 6,,myśle ze dokładny wiek bedzie określony po kontakcie z tą kobietą co ją znaleziono,,lub z jakąs rodziną,,,

a jeśli to opiekunka to dramat ma i ona i rodzina tej dziewczynki,
nono, zostawiasz dziecko pod opieka myslisz ze wszystko ok, wracasz do domu a tam ani opiekunki ani dziecka i wtedy dopiero zaczynasz kojarzyć fakty... brrrr ,

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

jaki krem przeciwsłoneczny dla dzieci łatwo się rozsmarowuje? (51 odpowiedzi)

faktor +50, bez filtrów chemicznych. Ziajka - okropnie ciężko się rozsmarowuje, zwłaszcza na...

Wyprawka dla dziecka lato (49 odpowiedzi)

Witam. Ma termin na czerwiec i tak pomału się rozglądam za wyprawką,tylko sama nie wiem co i ile...

dr Włodzimierz Sieg-opinie prowadzenie ciąży (30 odpowiedzi)

Jak w temacie proszę o opinie o tym lekarzu, zmieniam ginekologa w połowie ciąży i jestem...

do góry