Widok
villa palladium - prośba o opinie
Witajcie! Czy macie może jakieś rozeznanie co do Villi Palladium na Czyżewskiego w Oliwie? Co prawda mam juz popłacone zaliczki, ale nie wybrałam jeszcze menu. Ostatnio usłyszałam od "życzliwej" osoby, że podaja tam małe porcje, ale nie wiem ile w tym prawdy. Wiem na pewno, ze obsługa jest przemiła i jest tam pięknie. Jeśli macie jakies doświadczenia, powiedzcie proszę. Dziękuję!
Moja kuzynka była tam na weselu 26 lipca. Porażka. Wesele na 110 osób-za ciasno jak na taką ilosć gości. Jedzenia było tyle,że dla niej na obiad nie straczyło mięsa i jadła suche ziemniaki z surówką. Sosy podali jak już wszystko było zjedzone. Obiad podany po 40 min od przybycia na salę. później ciasto, które stało na stołach do 22, potem podano kolację. Wódkę podano koło 20 i pita była pod ciasto, bo nie było zagryzki!!!! O czystym talerzyku można było pomarzyć. Nic nie dała interwencji młodych, mimo iz ustalenia przed weselem były inne. Koniec końców panna młoda się popłakała z niemocy. a połowa gości zmyła się koło 23. Płacili za osobę 200zł z wódką i ciastami. Wódka Finlandia, ale dużo osób źle się po niej czuło. Obsługa mało ruchliwa, o wszystko trzebabyło kilka razy prosić.
margolcia102 napisał(a):
> Dzięki za dodanie otuchy Niuta :)
Margolcia ale to tylko jedna taka opinia...nie sugeruj sie nia,sprobuj poprostu wziac pod uwage te rady i zapobiedz nim,uzgodnij sokladne godziny podawania dan,keidy ciasta kiedy przystawki,powiedz o talerzach oraz o innych mankamentach ktore powinny byc oczywiste....i badzdobrej mysli:)
> Dzięki za dodanie otuchy Niuta :)
Margolcia ale to tylko jedna taka opinia...nie sugeruj sie nia,sprobuj poprostu wziac pod uwage te rady i zapobiedz nim,uzgodnij sokladne godziny podawania dan,keidy ciasta kiedy przystawki,powiedz o talerzach oraz o innych mankamentach ktore powinny byc oczywiste....i badzdobrej mysli:)
Margolcia, sprobuj sama wybadac sytuacje. umow sie z nimi na spotkanie wstepne, pokaz im, ze jestes zainteresowana, zobacz, czy te wszystkie wyzej opisane sytuacje da sie jakos rozwiazac. jesli ponad 100 gosci nie miescilo sie na sali a Ty np zapraszasz 80, no to z tym nie powinno byc problemu. jesli chodzi o obsluge to zawsze mozesz sie z nimi spotkac pare dni przed weselem i zaproponowac premie tzn napiwek dla tych najlepszych z obslugi. nie chodzi o jakies wielkie sumy, ale o to, by ich zmotywowac do pracy, do tego, by wszytko bylo pieknie i szybko podane.
sama zastanawialam sie nad Villa Palladium ze wzgledu na ladne wnetrza plus ogrod, jednak ostatecznie wybralismy inne miejsce, na ktore tez narzekaja forumki.
pozdrawiam
sama zastanawialam sie nad Villa Palladium ze wzgledu na ladne wnetrza plus ogrod, jednak ostatecznie wybralismy inne miejsce, na ktore tez narzekaja forumki.
pozdrawiam
Moja siostra miala kolacje weselna w villi palladium. Z tego co pamietam bylo 60 osob, i wg. Mnie miejsca bylo w sam raz. Okragle stoliki byly gustownie ustrojone, nie bylo butelek fanty na stolach, ani plastikowych kubeczkow do soku. Obiad byl 3 daniowy i wszystkim bardzo smakowal. Porcje nie byly wielkie, ale w sam raz zakladajac ze kazdy zje 3 dania, choc ja nawet nie dalam rady zjesc deseru bo bylam pelna. Obsluga mila i sprawna, ja bym to miejsce polecila innym. Klasyczne i gustowne, w srodku wyglada duzo lepiej niz na zewnatrz. Wino i ciasta byly we wlasnym zakresie, polecam hurtownie dolce vino z gdanska-dostarczyli przepyszne wina.
wyczytałam dużo dobrych opinii o tej knajpie, kumpela prosiła mnie o pomoc w znalezieniu fajnej sali, dzwoniła póżniej tam kilkakrotnie i nie mogła się doprosić o przesłanie na meila jakichkolwiek bardziej szczegółowych informacji, jedyne co sie dowiedziała że od nowego roku zmienił się szef kuchni i menager, podejście do klienta słabe jeżeli problemem jest uzyskanie podstawowych informacji
Byłam na weselu u koleżanki 3 lata temu, jedzenie było dobre i pięknie podane / przystrojone ( np. kwiatami do jedzenia) natomiast faktycznie nie było go bardzo dużo w porównaniu z innymi weselami na których byłam. Jednak to jedno z takich miejsc, gdzie nie ilość ma znaczenie tylko jakość i estetyka podania ;)
dla mnie minusem były dwie sale- osobna do jedzenia i tańczenia
dla mnie minusem były dwie sale- osobna do jedzenia i tańczenia