Widok

uwaga na debila

Motoryzacja Na drogach Trójmiasta Temat dostępny też na forum:
Kierowca czarnej hondy GKW 8T60 wyprzedza na gazetę rowerzystów tylko po to, aby zyskać 15 metrów w korku, a następnie łapie na przyhamowanie. Po zwróceniu uwagi wyciąga gaz pieprzowy i grozi jego użyciem. Szkoda, że nie miałem dzisiaj kamerki.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 15
~hedles...wątpię, żebyś dał radę jechać 90km/h z tej górki na rowerze.
A co za przepis z tymi dróżkami po jednej lub drugiej stronie?...jest na to zapis w KRD? Na morskiej w Gdyni też jest ścieżka albo po jednej albo po drugiej stronie....i tam raczej nie możesz jechać po ulicy, bo tak Ci wygodniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
dla rowerzystów nie istnieją przepisy ruchu drogowego, chyba że im sprzyjające - taki wniosek można wyciągnąć po przeczytaniu powyższych postów.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9
Nie - to psuje efekt, ja lubie wklepać cokolwiek z zamkniętymi oczami i przeczytać następnego dnia co wpisałem. O co konkretnie ci chodzi? Ciężko się ustosunkować do twojego posta, nawet nie wiadomo czy to jest pytanie retoryczne czy nie..

Uprzedzając twoje pytanie co do Łostowickiej - to z górki jadę tak szybko jak samochody a nawet szybciej, a pod górkę mogę jechać ulicą, bo ścieżka jest po drugiej stronie odzielonych od siebie dwupasmówek, wiec mam prawo jechać ulicą.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1
czytacie siebie, co wypisujecie? o_O
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 12
Najlepsze jest to, że z góry Łostowicką jesteś zmuszany jechać drogą rowerową kiedy prędkość jest podobna do prędkości samochodów a pod Łostowicką możesz jechać legalnie ulicą i tamować ruch.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
Jak nic nie jedzie w promieniu 300 metrów, to moje łamanie przepisów mniejsze czy większe na rowerze nikomu nie szkodzi. Przykładowo dziś rano było pusto to sobie zjechałem Łostowicką po asfalcie zamiast scieżką (droga leci prosto, scieżka ma zakręty) i nic z tego nie wynikło dla innych uczestników ruchu.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4
Ostatnie zdanie prawdziwe, Przedostatnie nie. Samochód przejeżdżający na czerwonym o 3 nad ranem przez puste skrzyżowanie nikomu nie zagraża. Powinien dostać mandat, nie powinien tak robić, przekracza przepisy, może nie być pewny czy nie zagraża, ale nie zagraża bo nie ma komu. cbdd.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2
"jeździli tamtędy niezgodnie z przepisami, jednocześnie nikomu nie zagrażając" - jeśli ktokolwiek jeździ niezgodnie z przepisami, zagraża innym uczestnikom ruchu, amen. Po to są przepisy ruchu drogowego, aby się do nich stosować.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nagrałem != Widziałem. Ale skala powodowania zagrożenia bezpieczeństwa przez rowerzystów jest nieporównywalnie mniejsza niż przez kierujących pojazdami. Do niedawna zabroniona była w Sopocie jazda pod prąd ulicą Małopolską i tunelem pod przystankiem SKM Kamienny Potok. Jednak rowerzyści jeździli tamtędy niezgodnie z przepisami, jednocześnie nikomu nie zagrażając. I co się stało? Władze miasta zalegalizowały taki sposób jazdy. Teraz na wielu ulicach jednokierunkowych dopuszczony jest ruch rowerzystów "pod prąd". Ulice stały się jednokierunkowe dla wszystkich z wyjątkiem rowerów jednośladowych.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3
tutaj aż korci do złośliwej uwagi, że zapewne jeździsz samochodem po mało uczęszczanych drogach, np. w lesie^^ Ale...odpowiadając Tobie zupełnie poważnie, to codziennie widuję rowerzystów, którzy przepisy ruchu drogowego mają głęboko gdzieś; może inaczej jeszcze, mają je gdzieś, bo ich zwyczajnie nie znają, a jednak są pełnoprawnymi uczestnikami ruchu drogowego, ergo MUSZĄ je znać i się do nich stosować.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5
W ciągu 3 lat jazdy z kamerą tylko 2 razy nagrałem rowerzystę nieprzestrzegającego przepisów. Kierujących samochodami - kilku dziennie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 3
Nie, ponieważ nie byłem takiej sytuacji, ...a nie byłem ponieważ takich sytuacji nie prowokuję.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10
Nie bądź burakiem, czyli czyt.: nie zniżaj się do poziomu innych.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
a ja "kamerkę" w samochodzie posiadam i powoli kompiluję "the best of..." rowerzystów. Również zatytułuję wątek "uwaga na debila"; tak w ramach wzajemności.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 17
Raczej na odwrót i jeszcze gorzej - przy pierwszej lepszej okazji zemsci się na jakimś rowerzyście za poniesione straty i gaz pójdzie w ruch..

Racja racją, słuszność po wiadomej stronie, ale dostać gazem, dzięki postoję - jeszcze nie daj boże w drodze na ważne spotkanie czy konkretną godzinę.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
No cóż, jak portale internetowe tworzą artykuły typu ROWERZYŚCI KONTRA KIEROWCY, to sie co niektórzy nakręcają, wystarczy gorszy dzień, trochę stresiku w korku i materiał wybuchowy gotowy..
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
a zgłaszałeś kiedykolwiek cokolwiek na policję? to bywa bardziej stresujące i poniżające niż kontakt z takim motobandytą...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
Skąd u Was tyle agresji i debilnych pomysłów....facet robi źle, widać po wpisach, że nie raz...to czy tak trudno zgłosić taki fakt na policję?...są kamerki, na kaski rowerowe również...nagrać i zgłosić typka....a nie co drugi nawołuje, żeby coś tam porysować (to mało szkodliwy wandalizm)...ale pisanie o przebiciu koła...to i pod kryminał może podejść, jak tagi gość w porę nie zauważy skasuje kilku bogu ducha winnych rowerzystów.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8
Mała ryska na drzwiach albo gwoździk w oponie i się odechce wieśniakowi tak robić :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 11
motoburak tylko o tym marzy i usiłuje się doprosić
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry