Widok
Pojechać autem? Do Chorwacji, Grecji, Austrii. Zależy co lubicie, czy ciepło bardzo czy mniej... Termin typowo wakacyjny i tym samym bardzo oblegany. My w ciepłe kraje ruszamy zawsze we wrześniu-nigdy jeszcze się nie zawiedliśmy na pogodzie...
Jeżeli chodzi o kwotę 7000 zł-hmmm na jaki czas?Tydzień czy dwa?
Przykładowo: 2 lata temu byliśmy autem w Chorwacji-z noclegiem w Austrii (4 dni). Ilość dni urlopu: 17, termin od 14 września. W Austrii byliśmy w pensjonacie z pełnym wyżywieniem, zwiedzaliśmy itp. W Chorwacji mieliśmy wielki apartament a wyżywienie w swoim zakresie (śniadania pichciliśmy sami-był doskonale wyposażony aneks kuchenny), obiady, kolacje itp jedliśmy w restauracjach. Wydaliśmy łącznie ok 9 tyś zł.
Jeżęli chodzi o wylot z Gdańska na wakacje, to cóż jest tego sporo, zależy jakie macie preferencje...
My w tym roku byliśmy na 15 dni w Grecji w 4 osoby (2 dorosłe, 1 dziecko 4 lata i 1 dziecko 10 m-cy) i zapłaciliśmy niespełna 10 tyś zł
Jeżeli chodzi o kwotę 7000 zł-hmmm na jaki czas?Tydzień czy dwa?
Przykładowo: 2 lata temu byliśmy autem w Chorwacji-z noclegiem w Austrii (4 dni). Ilość dni urlopu: 17, termin od 14 września. W Austrii byliśmy w pensjonacie z pełnym wyżywieniem, zwiedzaliśmy itp. W Chorwacji mieliśmy wielki apartament a wyżywienie w swoim zakresie (śniadania pichciliśmy sami-był doskonale wyposażony aneks kuchenny), obiady, kolacje itp jedliśmy w restauracjach. Wydaliśmy łącznie ok 9 tyś zł.
Jeżęli chodzi o wylot z Gdańska na wakacje, to cóż jest tego sporo, zależy jakie macie preferencje...
My w tym roku byliśmy na 15 dni w Grecji w 4 osoby (2 dorosłe, 1 dziecko 4 lata i 1 dziecko 10 m-cy) i zapłaciliśmy niespełna 10 tyś zł
My byliśmy rok temu w Egipcie z 3 latka,obawialam sie tego wyjazdu (Egipt to ostatnie miejsce gdzie bym pojechała-była to kwestia finansowa) ze względu na zemstę ale było ok.Mała bardzo zadowolona mieliśmy hotel z wesołym miasteczkiem i dużo było atrakcji dla dzieci.W Chorwacji też byliśmy mała nie miała jeszcze 2 lat i było rewelacyjnie,chyba z Gdańska też cos leci. Teraz też jak bedziemy sie wybierac na wakacje to tylko Chorwacja. Może Turcja jest lepiej niż w Egipcie i napewno masz duzo atrakcij dla dzieci w Grecji np. mieliśmy basen ze słoną woda dla dziecka to porażka.
My w te wakację byliśmy z 1,5 rocznym synkiem na Fuerteventurze Wyspy Kanaryjskie na 2 tyg i było rewelacyjnie byliśmy na początku sierpnia wylot z Gdańska klimat wprost wymarzony dla dzieci jest ciepło ale nie ma mega upałów jak w innych krajach w sierpniu Hiszpanie kochają dzieci nasz synek był tam maskotką polecam!
a ja polecam Turcję na wczasy z dziećmi zdecydowanie, byliśmy już kilka razy i jest tam mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, w ubiegłym roku byliśmy z córą 3 latka i płakała jak wyjeżdżaliśmy, tak jej się podobało :))) nigdy nie byliśmy zawiedzeni, tylko trzeba wybrać fajny hotel minimum 4 * i będzie ok, w tym roku mamy już kupione wakacje w Grecji i mam nadzieje że będzie równie fajnie jak w Turcji
rozważałam Carrette beach, ale mnie opinie w necie zraziły, choć rzeczywiście świetny aquapark i w końcu wybraliśmy Aqua Bay, nowy 5 * i chyba aquapark też fajny, bo u nas nie ma opcji bez aquaparku, moje dzieciaki to uwielbiają, a że od lat jeździmy do Turcji, to starsza córka już tego nie odpuści :)))