Widok

wakacje 2014

Rodzina i dziecko bez ogłoszeń Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Hej. Dokąd polecacie pojechać z 4- letnim dzieckiem? Wyjazd z Gdańska, cena do 7000zł, termin lipiec-sierpień.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pojechać autem? Do Chorwacji, Grecji, Austrii. Zależy co lubicie, czy ciepło bardzo czy mniej... Termin typowo wakacyjny i tym samym bardzo oblegany. My w ciepłe kraje ruszamy zawsze we wrześniu-nigdy jeszcze się nie zawiedliśmy na pogodzie...
Jeżeli chodzi o kwotę 7000 zł-hmmm na jaki czas?Tydzień czy dwa?

Przykładowo: 2 lata temu byliśmy autem w Chorwacji-z noclegiem w Austrii (4 dni). Ilość dni urlopu: 17, termin od 14 września. W Austrii byliśmy w pensjonacie z pełnym wyżywieniem, zwiedzaliśmy itp. W Chorwacji mieliśmy wielki apartament a wyżywienie w swoim zakresie (śniadania pichciliśmy sami-był doskonale wyposażony aneks kuchenny), obiady, kolacje itp jedliśmy w restauracjach. Wydaliśmy łącznie ok 9 tyś zł.

Jeżęli chodzi o wylot z Gdańska na wakacje, to cóż jest tego sporo, zależy jakie macie preferencje...

My w tym roku byliśmy na 15 dni w Grecji w 4 osoby (2 dorosłe, 1 dziecko 4 lata i 1 dziecko 10 m-cy) i zapłaciliśmy niespełna 10 tyś zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4
asior......paranoja
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
Dziękuję asior za odpowiedź. Precyzując myślałam o podróży samolotem. Ze względu na chorobę lokomocyjną córki wolałabym ograniczyć do minimum czas spędzony na podróży. W grę wchodzi więc wypoczynek a nie objazdówka. Czy Rodos lub Bułgaria Złote Piaski się sprawdzą?
a może hiszpania, z Gdańska latają do Girony, wystarczy znaleźć hotel :)
My byliśmy rok temu w Egipcie z 3 latka,obawialam sie tego wyjazdu (Egipt to ostatnie miejsce gdzie bym pojechała-była to kwestia finansowa) ze względu na zemstę ale było ok.Mała bardzo zadowolona mieliśmy hotel z wesołym miasteczkiem i dużo było atrakcji dla dzieci.W Chorwacji też byliśmy mała nie miała jeszcze 2 lat i było rewelacyjnie,chyba z Gdańska też cos leci. Teraz też jak bedziemy sie wybierac na wakacje to tylko Chorwacja. Może Turcja jest lepiej niż w Egipcie i napewno masz duzo atrakcij dla dzieci w Grecji np. mieliśmy basen ze słoną woda dla dziecka to porażka.
My w te wakację byliśmy z 1,5 rocznym synkiem na Fuerteventurze Wyspy Kanaryjskie na 2 tyg i było rewelacyjnie byliśmy na początku sierpnia wylot z Gdańska klimat wprost wymarzony dla dzieci jest ciepło ale nie ma mega upałów jak w innych krajach w sierpniu Hiszpanie kochają dzieci nasz synek był tam maskotką polecam!
image
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
a ja polecam Turcję na wczasy z dziećmi zdecydowanie, byliśmy już kilka razy i jest tam mnóstwo atrakcji dla dzieciaków, w ubiegłym roku byliśmy z córą 3 latka i płakała jak wyjeżdżaliśmy, tak jej się podobało :))) nigdy nie byliśmy zawiedzeni, tylko trzeba wybrać fajny hotel minimum 4 * i będzie ok, w tym roku mamy już kupione wakacje w Grecji i mam nadzieje że będzie równie fajnie jak w Turcji
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
źle napisałam w ubiegłym roku, bo w sumie to w tym roku było jeszcze heheh
image
Ja polecam grecka wyspę Zakynthos. Przepiękna, malownicze widoki i do tego raj dla maluchów, bo morze nie dość, że ciepłe to bardzo długo jest płytkie. My byliśmy w tym roku z 2,5-latkiem.
no my właśnie lecimy na Zakynthos, długo się zastanawiałam pomiędzy Zakynthos a Rodos i w końcu tak zdecydowaliśmy, mam nadzieję, że będzie fajnie
image
Jeśli chodzi o widoki to na pewno będziecie zadowoleni. To chyba najpiekniejsza grecka wyspa. Raj dosłownie. My byliśmy w czerwcu. Wtedy jeszcze nie ma takiego tłoku, a i upał do zniesienia. Już Wam zazdroszczę ;)
Pomyślcie o wypożyczeniu samochodu i zwiedzeniu wyspy na własną rękę. Wycieczek z biurem nie polecam. My daliśmy się namówić na jedną i to była porażka. Mieliśmy popłynać oglądać żółwie i zobaczyliśmy... jednego. Cudem, a tłok na łodzi był straszny. Reszte zobaczyliśmy na własna rękę.
a jaki hotel mozecie polecic na Zakynthos?

z atrakcjami dla dzieci ;)

Z gory dzieki za odpowiedz.
Zuzik a gdzie kupowałaś przez internet czy w biurze?
my też bylismy na zakhyntos z dwójką dzieci i ja polecam caretta beach restort @ waterpark - cudowny park wodny z mnóstwem atrakcji i pokoje dzielone na dwa więc z dziećmi idealnie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
rozważałam Carrette beach, ale mnie opinie w necie zraziły, choć rzeczywiście świetny aquapark i w końcu wybraliśmy Aqua Bay, nowy 5 * i chyba aquapark też fajny, bo u nas nie ma opcji bez aquaparku, moje dzieciaki to uwielbiają, a że od lat jeździmy do Turcji, to starsza córka już tego nie odpuści :)))
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Czas wolny

Gdzie na Wielkanoc z dziećmi??? (25 odpowiedzi)

Hej poszukuję fajnego miejsca na spędzenie Świąt Wielkanocnych z dziećmi. Zależy mi na...

do góry