Widok
Witaj, choć mieszkam nad morzem to powiem Ci szczerze, że naprawdę uwielbiam jeździć w góry. Tak się składa, że też mam dwójkę pociech, trochę starszych 6 i 4 latka, ale od zawsze przynajmniej 2-3 razy w roku jeździmy w góry na kilkudniowe wczasy i w lecie i zimą. Wszystko zależy od tego, jaki masz budżet i jak daleko chcesz oddalić się od domu, ale osobiście proponuję i z czystym sumieniem zachwalam na przykład Szklarską Porębę albo też Ustroń i Wisłę. Są to miejsca, w których byłam już wiele razy i naprawdę nigdy się nie rozczarowałam. Z drugiej strony na pewno też warto zajrzeć na Mazury, choć tutaj proponuję jakąś mniejszą miejscowość, a nie taką typowo turystyczną, gdzie nie ma palca wcisnąć, bo tyle ludzi:)
sprawdź wyspy kanaryjskie i cypr :)
Też byłam w Turcji i jeszcze Egipcie, co prawda kilka lat temu, więc może coś się teraz zmieniło, ale na mnie nie robi to jakiegoś szczególnego wrażenia. Owszem, pięknie i egzotycznie, jest to coś zupełnie innego, nowego, a jednak ja i tak stawiam na Polskę. Jeśli ktoś kocha ciepełko i marzy o wakacjach w stroju kąpielowym nawet w zimie to rzeczywiście ciepłe kraje są alternatywą, jednak zimowy wypoczynek moim zdaniem może być tak samo wspaniały i udany:)