Widok

weekendowe nauki przedmałżeńskie

Wesele Temat dostępny też na forum:
Wiecie może kiedy w najbliższym czasie są w 3mieście lub okolicach jakieś weekendowe nauki przedmałżeńskie - takie w jeden weekend?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.swmikolaj.org/maestwo.html

nie wiem czy są wolne miejsca.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
4-6 kwietnia są w Sanktuarium w Matemblewie.
image

Evvva czy na nauki do Matembelwa trzeba zapisywać się dużo wcześniej? W jaki spoósb można to zrobić?
Gdynia, Parafia św. Stanisława Kostki 1-22 luty w soboty - 4 spotkania
1-22 marzec w soboty.

Gdynia Chylonia Parafia św. Mikołaja
14-15 marzec piatek 17:30 do 21:00, sobota od 9:30 - 15:00
16-17 maj
20-21 czerwiec
my byliśmy w parafii na Chyloni św Mikołaja

POLECAM
Czy byly plate?
Były zbierane pieniążki do worka dla dzieci ze stowarzyszenia Św. Mikołaja, czyli co łaska
Widać z tego, że nie zależy Ci na tym żeby się czegoś ciekawego dowiedzieć, nauczyć, przygotować się do tak ważnego Sakramentu tylko "odwalić", bo potrzebny jest dokument. Szkoda, że tak myślą niektórzy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6
No a po co takie głupoty robić tylko dla papiery bo trzeba, co się wiedzieć piwinno to z rodziny się wyniosło a resztę w szkole się uczyło i nie wiadomo po co czas tracić jak kursy były na religiach tylko papierków nie wystawili i dalej trzeba to samo słuchać i jak ktos moz powiedziec ze nie wszystko kreci sie w oklo papierkow bo przecież to już był. ludzie z prac musza sie zwalniac i kombinować jak to pogodzić zwłaszcza jak ktoś ma nienormalne godziny pracy zamiast umilić czas przygotowań do ślubu tylko utrudniaja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2
Czy można takie nauki zrobić gdzieś indywidualnie. Ze względu na prace i szkole nie mogę ich zrobić normalnie i kursy weekendowe tez odpadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
A nie pomyślałaś, że np. narzeczony pracuje za granicą i przyjeżdża maksymalnie raz w miesiącu na weekend?
mam ten sam problem. moja druga połowa pracuje w brazylii i jest tylko na miesiąc w domu ( pod koniec kwietnia) i ciężko wbić się nam w terminy nauk przedmałżeńskich, jakiekolwiek.
W Katoliku w Gdyni na Obłużu są zajęcia piątek 17.15 - 21.30, sobota 9.00 - 15.00, (wszystko zamyka się w jeden weekend). Dostępne terminy:
27-28 marca 2015 roku
24-25 kwietnia 2015 roku
29-30 maja 2015 roku
26-27 czerwca 2015 roku

kontakt mailowy spotkaniadlanarzeczonych@gmail.com

może komuś pomoże :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A czy wiecie coś na temat "szybkiej" poradni rodzinnej w Gdyni?
Pozdrawiam.
ja mam już kurs przedmałżeński kościelny ukończony ale poszukuje poradni rodzinnej żeby zrobić weekendowo druga część -nauki świeckie... czy ktoś ma jakies informacje na ten temat?
Niestety takiej opcji brak
Polecam nauki przedmalzenskie weekendowe w parafii Miłosierdzia Bożego w Gdańsku na Magowie.
Www.parafiamigowo.pl

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (51 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

Sukienka (3 odpowiedzi)

Proszę o radę, gdzie kupić sukienkę na wesele?

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (216 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

do góry