Widok

wegiel kostka

Drew Stal Bud A.Błońska Temat dostępny też na forum:
zakupilam u panatwa wegiel kostke. w polowie wrzesnia 2014 zadzwonilam po zduna (pan ma swoja firme od 40 lat )pan zdun stwierdzil co za cholerstwem my palimy w piecu ktury on stawial 4 lata wczesniej piec wsrodku byl zapchany do samej gury dodam ze tym samym co w tej chwili .na chwile obecna po rozpaleniu leci czad z pieca od wegla a mam 4 miesieczna coreczke w domu i po czterech miesiacach palenia tym weglem znowu rozbieranie pieca i czyszczenie koszt 250 zl a wegiel nadaje sie tylko w smieci kompletnie niepolecam
Moja ocena
obsługa: 5

oferta: 5

jakość asortymentu: 1

przystępność cen: 4

ocena ogólna: 3

3.6

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Niestety nie wydaje mi się iż byłaby to wina węgla. Ja osobiście palę tym opałem 5 sezonów grzewczych i z moim piecem oraz kominem nic nie jest. Stali klienci którzy odbierają ode mnie ten rodzaj węgla czy ekogroszku również nie narzekają i są zadowoleni z opału. Wiadomą rzeczą jest że piece i kominy należy czyścić regularnie. Zastanowiłbym się czy przypadkiem Pan Zdun nie pokpił sprawy, a jeżeli ma Pani zapchany komin i piec to nic dziwnego że dym znajduje ujście drzwiczkami.
Nieprawda. Węgiel kostka, który sprzedajecie jest fatalny. A zatrudniacie państwo oszustów. Już nigdy u was nic nie kupię, a wcześniej regularnie brałem brykiet torfowy. Zamówiłem pół tony węgla, a oszuści dali mi 14 worków po 30 kg. Jak łatwo obliczyć sprzedaliście mi tylko 420 kg. Na zwróconą uwagę oszuści odpowiedzieli, że węgiel to nie cukier i w niektórych workach może być 31-32 kg. Zgadza się, ważyłem i tak rzeczywiście było. Jednak przy najlepszych chęciach wychodzi, że oszukano mnie na 50 kg. A węgiel pali się co prawda dobrze, ale wydziela tyle sadzy i smoły, że górę pieca muszę czyścić co 3 dni. Wszystko zawala się gęstą czarną mazią, którą trudno usunąć. Wczoraj to cholerstwo wypalałem wewnątrz pieca. Dodam, że przy paleniu normalnym, dobry węglem piec czyszczę co 2 tygodnie, czasem nawet co miesiąc i gromadzi się tam tylko sypka sadza, a nie ten czarny, smolisty szlam. Zostało mi jeszcze 6 worków, spalę to w tydzień do końca i nigdy więcej kontaktu z wami. Na pierwszy rzut oka widać, ze z węglem jest coś nie tak. Ma on ciemnobrunatny nalot więc podejrzewam, że nie sprzedajecie żadnej kostki węgla kamiennego tylko jakąś dziwną odmianę węgla brunatnego, który powinien być stosowany tylko w przemyśle w wielkich piecach i kosztować połowę mniej. Szkoda, bo zarobicie na swoich oszustwach kilkadziesiąt zł, a a tracicie klientów, którzy mogliby wam potem przynieść parę tysięcy dochodu każdy.
Dzień dobry,

Proszę napisać kiedy węgiel był kupowany i kto go sprzedawał, żebyśmy mogli wyciągnąć konsekwencje. Jako firma staramy się współpracować z klientami uczciwie i jesteśmy ukierunkowani na zadowolenie klienta. Niedopuszczalne jest żeby ktokolwiek oszukiwał naszych klientów. Sprzedając nasze produkty zawsze mówimy o realnych wartościach opałowych nie naciągając ich w górę jak to niestety często bywa.
Co do ilości worków to jak łatwo policzyć powinno być 16 a nie 14 worków(co daje 0,5 tony produktu). Często robimy tak, że ładujemy w worki maksymalną ilość, ponieważ zdecydowanie szybciej idzie wówczas workowanie węgla. Podejżewam że pracownicy nie chcieli nikogo oszukać i zwyczajnie się pomylili. Jednak potrzebujemy informacji kiedy i kto sprzedawał węgiel aby wyjaśnić zaistniałą sytuację.
Pierwszy raz spotykamy się z reklamacją związaną z ilością węgla, gdyż przykładamy do tego dużą staranność. W imieniu firmy chcielibyśmy przeprosić i oczywiście zachęcamy do rozliczenia brakującej ilości.
Dzień dobry. Dziękuję za szybką i kulturalną odpowiedź. Węgiel kupowałem 7 marca w poniedziałek wczesnym popołudniem. Było dwóch pracowników, dość młodzi panowie. Ogólnie byli mili i uczynni, tylko tą ilość sprawdzałem dwa razy i jeszcze się dopytałem specjalnie. No i paragonu nie dali :( Pan poprosił mnie dop biura, zapłaciłem 625 zł i już się nie dopominałem o żaden papier bo zakładałem, ze wszystko jest ok. Rozliczać węgiel to już nie, dziękuję. Jak wspomniałem węgiel klajstruje mi piec i więcej go nie chcę. Jak państwo chcą to możecie przesłać pieniądze za dwa worki na moje konto:
71 1140 2004 0000 3102 4896 5444
W odbiorcy można wpisać Jan K. i powinno przyjąć, nie chcę tutaj nazwiska podwawać. To jest konto w mbanku. A jak nie to trudno, nie będe się aż tak wykłócał o o te 30, czy 40 zł. Ale jak państwo zwróca to ja poprosze administratorów o wycofanie tych moich uwag i opinii tutaj. Może ludzie mają inne piece i lepiej im to współgra wszystko, a jeśli o ilość chodzi to może panowie się faktycznie pomylili.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Sorry, mialo byc 325, a nie 625. Moj blad tym razem
Jeżeli nie chcecie mieć problemu w sezonie grzewczym z węglem to polecam tego producenta : http://www.wyrobyweglowe.pl/ . Cała moja rodzina od lat kupuje u nich wyroby węglowe i jeszcze nikt się nie skarżył.

Inne tematy z forum Opinie i oceny

Ewelina - ocena (3 odpowiedzi)

Super online kurs. Można przesłuchać lekcje gdziekolwiek jestem. Kurs aktywny przez 9 miesięcy...

Koza - ocena (3 odpowiedzi)

Bardzo źle byłem po traktowany

Daniel - ocena (3 odpowiedzi)

Polecam w 100%. Fachowa obsługa. Montaż czysty i sprawny. Panowie serwisanci znają się na...

do góry