Widok
welon?!
witam wszystkie forumowiczki! mam do was pytanie. czy sądzicie że welon jest tak nieodłącznym atrybutem panny młodej, że nie wypada go nie mieć?
moim zdaniem welon ogranicza wybór fryzury, i jest trochę zbędnym gadżetem. po ceremonii ślubnej chyba od razu bym go zdjęła więc się zastanawiam czy jest sens go kupować?
jak myślicie?wypada go nie mieć?
moim zdaniem welon ogranicza wybór fryzury, i jest trochę zbędnym gadżetem. po ceremonii ślubnej chyba od razu bym go zdjęła więc się zastanawiam czy jest sens go kupować?
jak myślicie?wypada go nie mieć?
a ja wielokrotnie widziałam panny młode bez welony-co też mozna zaobserwowac chociaz by na stronach fotografów nie mówie o plenerze ale z koscioła i bardzo duzo nie ma welonów.
Czasem niektore mają jakiegoś kwiata inne kapelusiki inne ozdobne spinki czy diademy...a nawet kompletnie nic...moja kuzynka jak brala slub miała delikatnie spiete wlosy bez zadnych dodatków.
[/url]
Czasem niektore mają jakiegoś kwiata inne kapelusiki inne ozdobne spinki czy diademy...a nawet kompletnie nic...moja kuzynka jak brala slub miała delikatnie spiete wlosy bez zadnych dodatków.

welon i wianek jest pradawnym symbolem dziewictwa i niewinności ( patrz: welon zakonny) chociaz dzisiaj juz mało kto o tym pamięta. Pamiętam jak babcia opowiadała mi, że kiedyś na jakimś ślubie ksiądz podszedł do panny młodej i zderwał z jej głowy wianek, bo nie była dziewicą ( szła do ślubu będąc w ciąży).Najbardziej mnie śmieszy jak dziewczyna idzie do ślubu z 2-metrowym welonem a za nia idzie jej np 2 letnie dziecko... Zgadzam sie, że nie każda dziewczyna dzisiaj MUSI miec welon, ale jeśli MOŻE to czemu jego nie założyć??? - to jedyny taki dzień w życiu!!! Fyrzur jest tyle, że na pewno cos dla siebie wybierzesz :)