Widok

welon?!

Wesele Temat dostępny też na forum:
witam wszystkie forumowiczki! mam do was pytanie. czy sądzicie że welon jest tak nieodłącznym atrybutem panny młodej, że nie wypada go nie mieć?
moim zdaniem welon ogranicza wybór fryzury, i jest trochę zbędnym gadżetem. po ceremonii ślubnej chyba od razu bym go zdjęła więc się zastanawiam czy jest sens go kupować?
jak myślicie?wypada go nie mieć?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

welon?!

dodam jeszcze że jeśli chodzi o rzucanie welonu podczas oczepin to mam przygotowany welon który sama kiedyś złapałam i wykorzystała bym go teraz na własnym weselu.
ale chyba nikt nie każde ci zakładać welonu?
przecież to ty decydujesz, co ubierasz
są sukienki, przy których welon wręcz wygląda jak kwiatek przy kożuchu

nie chcesz mieć welonu, nie miej go - masz się czuć swobodnie w swoim ślubnym stroju, a nie wymuszenie
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
do mojej sukni welon pasuje... ale zastanawiam się czy jest dużo panien młodych idących do ślubu bez welonu. ja osobiście się z tym nie spotkałam.
a ja się spotkałam już kilka razy. nawet moja koleżanka miała piękny kwiat, a welonu nic a nic. teraz nie ma żadnych ograniczeń w tej kwestii. a rzucać można też bukietem.
image
hmm... ja tam bede miala.welon zawsze mi sie podobal i szczerze mowiac najpierw wybralam sobie fryzure nie myslac o nim w ogole.

ale jakis kwiatek we wlosach tez jest super.przeciez mozna laczyc te dwa gadzety lub nosic pojedynczo
Aga w odpowiadalysmy w tym samym czasie praktycznie:P
:):):)
image
ah hehe ale ja to pisalam do suszki-aga tez ma na imie:)
a ja wielokrotnie widziałam panny młode bez welony-co też mozna zaobserwowac chociaz by na stronach fotografów nie mówie o plenerze ale z koscioła i bardzo duzo nie ma welonów.
Czasem niektore mają jakiegoś kwiata inne kapelusiki inne ozdobne spinki czy diademy...a nawet kompletnie nic...moja kuzynka jak brala slub miała delikatnie spiete wlosy bez zadnych dodatków.
image[/url]
welon i wianek jest pradawnym symbolem dziewictwa i niewinności ( patrz: welon zakonny) chociaz dzisiaj juz mało kto o tym pamięta. Pamiętam jak babcia opowiadała mi, że kiedyś na jakimś ślubie ksiądz podszedł do panny młodej i zderwał z jej głowy wianek, bo nie była dziewicą ( szła do ślubu będąc w ciąży).Najbardziej mnie śmieszy jak dziewczyna idzie do ślubu z 2-metrowym welonem a za nia idzie jej np 2 letnie dziecko... Zgadzam sie, że nie każda dziewczyna dzisiaj MUSI miec welon, ale jeśli MOŻE to czemu jego nie założyć??? - to jedyny taki dzień w życiu!!! Fyrzur jest tyle, że na pewno cos dla siebie wybierzesz :)
image
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Obecnie welon to gadżet ślubny, element stroju i tyle. Tak samo jak biała suknia rzadko już symbolizuje niewinność. Jeśli dziewczyna ma ochotę założyć 2-metrowy welon, za którym będzie szedł jej maluszek, to czemu nie?
Ania, to znak, ze za często tu przesiadujemy ;) hehe
image
haha to dobrze czy źle;)?

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

dobry...i nie drogi dentysta (53 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

sukienki wieczorowe (58 odpowiedzi)

dziewczyny, wiecie gdzie można dostać ładne sukienki wieczorowe?? proste i eleganckie, dla matki...

do góry