Widok

wesele na 45 osób

Kupię Temat dostępny też na forum:
witam,
na pewno ktoś robił wesele na ok 40 -45 osób. Ile kupiliście napojów gazowanych , alkoholu, ciast. Upatrzoną mamy salę na wzgórzu na Suchaninie, znacie jakaś restauracje gdzie moglibyśmy zrobić wesele, żeby sala nie była za wielka. Macie swoje notatki, żeby luknąć. Ile was wszystko wyszło, Macie może kogo polecić za orkiestrę, kamerzystę?
Robimy sami, nie mamy niewiadomo ile pieniędzy.

pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A myśleliście o terminie piątkowym żeby było taniej? Wiele firm udziela wtedy zniżek.
W "Na Wzgórzu" dają zniżki w piątek 10%, ale odradzam, byłam tam jako świadkowa na weselu i jedzenie - okropne, twarde, bezsmakowe, co prawda sala ładna, obsługa okej, ale szkoda kasy na takie potrawy...
Każdy ma swoje zdanie. Odnośnie jakości jedzenia mam jednak odmienną opinię. Byłam dwukrotnie i w obu przypadkach wszystko co podali do jedzenia było doprawione, smaczne, świeże i ładnie podane na półmiskach ze świeżymi kwiatami.
Jak ja byłam to też było niezjadliwe, żadnych świeżych kwiatków nie widziałam ani na stole, ani na sali- tylko sztuczne.
czy ktoś mógłby na reszte pytań odpowiedzieć, będe wdzięczne
Popatrz jeszcze na Zieloną Salę na Kartuskiej, Restaurację Rondo na Zakopiańskiej, i Na Chatę- przy Placu Zebrań Ludowych, byłam tam na weselach i wszystko było idealne. Ja planuję na 40osób obiad weselny, to może taki uroczysty obiad Wam się bardziej opłaci niż wesele? Nasz koszt obiadu (zakąska, zupa, 2razy drugie danie, ciacho) i napoi na 40 osób to niecałe 4000zł. Pomagałam przy weselu koleżanki i ona kupowała 2litry soku na osobę i do tego po 2litrowej coca coli (szukałyśmy promocji w hipermarketach), sala zapewniała kawę/herbatę , a ciasta piekła najbliższa rodzina: mamy, babcia, kuzynki, każdy po 1 blasze, było chyba 8 dużych blach, ale słabo ciasto schodziło, jak chyba na każdym weselu, więc nie warto zbyt dużo go kupować, większości wystarczał kawałek tortu i kawałek ciasta.
bardzo dziękuje za informacje, ale wolałabym wesele:), tylko że bez poprawin już. wiec będzie mniej wódki, ciasta , napoi, tylko ile ciast kupić, napojów , wódki??
:) :) :)
Może podaj termin i adres mailowy, to na pewno będziesz miała wiele zgłoszeń
Robilismy w tej sali na wzgorzu wesele w tym roku i bylo wszystko ok. Co do kwiatow to bylo ich sporo i nie sztucznych. Soki i woda, kawa i herbata w cenie. Dokupilismy tylko 20l.coli. Ciasta 4 blachy a wodke policzylismy 0,5l na osobe plus 6but na bramy. Bylo akurat, zostalo nam na koniec jeszcze 8but. Mielismy tez wino biale i czerwone po 5but i one zeszly wszystkie.Nie mielismy poprawin. U nasz bylo 50 osob. Mam nadzieje ze pomoglam. Powodzenia:)
na pewno pomogłaś. będe wiedziała mniej więcej ile kupić. Jaki zespół miałas??
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
ile miałas przystawek?
Myśmy też robili wesele na 40-45 osób, bo nie do końca było jasne czy wszyscy dotrą. Wódki liczyliśmy po 0,5l na osobę + lekki zapas, czyli kupiliśmy 50 butelek; do tego było 5 butelek wina białego i czerwonego, zeszło po dwie butelki. Ciasta zamawiałam w cukierni, 4 blachy, ale na blasze było po dwa rodzaje ciast, czyli w sumie 8 rodzajów; jedno ciasto specjalnie wybrane zamiast tortu, bo nie chciałam na małym przyjęciu tego tortowego zamieszania. Na stołach dużo ciast nie było, bo nie było wielu chętnych do słodkości, ale nic się nie zmarnowało, bo nadmiar ciasta był zapakowany w pojemniczki i każda odchodząca para, czy osoba pojedyncza dostawała do domu weselne ciasto i jedną flaszkę wódki, bo alkohol też schodził umiarkowanie.
Przyjęcie odbywało się od 16 do 1 w nocy.
Muzyka była z komputera+głośniki. Ludzie sami wybierali sobie kawałki na YT i puszczali muzykę, na jaką mieli ochotę. Ekipa była kameralna i szybko zgrali się, więc zgrzytów nie było.
Ok. 16.30 był obiad. Potem różne przystawki: 3 sałatki, 2 rodzaje śledzi, pieczywo, owoce. Potem była kawa/herbata i ciasto tortowe. Potem ok. 20.30 jeszcze jedno danie gorące - strogonow. Potem to, co było na stołach, czyli donoszone sałatki, śledzie, wędliny, galaretka drobiowa, ciasto. Potem ok 23 jeszcze barszcz z krokietem.
Cały czas były podawane soki, woda mineralna, cola, fanta i inne napoje. Napoje były z restauracji i po prostu zapłaciliśmy za tyle, ile zeszło; cena nie była wygórowana, normalnie jak w sklepie. Kwiaty żywe na stołach w gustownych, wysokich, szklanych wazonikach, żeby gościom nie przeszkadzały.
Ogółem chyba było oki, a goście mówili, że wszystkiego było pod dostatkiem, nie czuli żadnych braków, a nawet czuli się przejedzeni;)
Za taki zestaw+ koszt obsługi i sali w restauracji płaciliśmy coś ok. 120 zł od osoby, ale my mieliśmy ślub jesienią poza sezonem i dlatego było taniej. Ogólnie koszt całości nie był wcale duży, myślałam, że będzie gorzej.
Tylko, że to nie było w Trójmieście. Ale z tego, co koleżanki mówiły, to ceny są ok. 135-145 zł od osoby w małej sali. Nie wiem jak teraz, nie sprawdzałam;)
Zaproszenia, wizytówki na stoły i bukiet ślubny robiłam sama:)
Powodzenia!
też zamierzam zroboć wesele w tej sali na wzgorzu na suchaninie na 50 ososb, jak z parkietem, czy bylo wystarczajaco miejsca?
Polecam otwartą, chyba w grudniu nową salę Aura w Rębiechowie.Byliśmy tam z przyjaciółmi na imprezie noworocznej i było na prawdę super, pyszne ''domowe'' jedzenie i fajni właściciele.Mój kuzyn zamówił tam termin na wesele na 70 osób.

pozdrawiam.
polecam Hotel Otomin, jest tam nowa sala z widokiem na jezioro
Jeśli chodzi o tanie wesele to sprawdziłam dzisiaj proponowaną tu salę Aura i można u nich zamówić wesele w cenie 100 zł od osoby np. z menu komunijnym, albo je osobiście nieco urozmaicić i wychodzi wtedy ok.110 osoba.
zespół z Gdyni cztery osoby tel 501613200
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
Sala w Domu Kultury na Przymorzu z pełnym wyposażeniem , niedrogo 58 553 40 21
Szczerze i gorąco polecam Hotel Morski** w Gdyni (nie mylić z Nadmorskim) w Chwaszczynie - wygląd sali taki sam jak na zdjęciach w Galerii i naprawdę nie jest drogo a jedzenie jest smaczne. Napisz do nich maila o ofertę, sama się przekonasz. Będziesz mile zaskoczona jak porównasz standard do ceny!
podbijam temat, czekam na relacje z małych wesel:) u nas będzie ok 35 gości. Zastanawiamy się nad weselem a obiadokolacją. Bedzie mi przykro jak zorganizuje wesele do 4 a goscie zmyją się o 1 w nocy. W mojej restauracji gdzie my chcemy obiadokolacja trwa do 2 w nocy
My mamy wesele na 36 osób, więc podobnie :) (13.09) Robimy wesele do 4 rano, będą sami przyjaciele, a z rodziny tylko rodzice i rodzeństwo. Wydaje mi się, że znajomi chętniej do 4 wytrzymają... no ale okaże się :) Waże jest aby był dobry wodzirej / dj :). My mam nadzieje, takiego posiadamy. Musi rozkręcić przy tak małej liczbie osób dobrą imprezę :) Oczywiście warunkiem było żadnego disco polo i stylu typowo-weselnego (zamias tortu Fajne Baby - muffiny, brak pierwszego tańca, oczepin, podziękowań oficjalnych dla rodziców) będzie karaoke i dużo pysznego jedzenia :)
ciekawie:)a gdzie robicie? dj kogo macie??
hotel Orle. Zależało nam na pięknym miejscu, ponieważ 3/4 osób będzie z centralnej i południowej Polski, więc bliskość morza jest to jednym z najważniejszych atutów :)
dj jest dj event. (Piotr Komorowski - mogłam przekręcić nazwisko).

Inne tematy z forum Wesele

Piling do ciała który zdziała cuda-jaki polecacie? (26 odpowiedzi)

Chciałabym wygłacic skóte na rekach mam lekko zrogowaciały naskórek zawsze pomagało słonce lub...

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (218 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

dobry...i nie drogi dentysta (54 odpowiedzi)

Hejka szukam dentysty dobrego ale żebym nie straciła majątku !!! mam sporo ubytków i pochłonie mi...

do góry