Widok

westerplatte

Co? Gdzie? Kiedy? Temat dostępny też na forum:
prosze Panstwa o szybka odpowiedz ! otrzymala dzisiaj email od jednego turysty ktory spacerujac po placy Westerplatte zauwazyl ze ludzie handluja tam ,, zabawkami militarnymi ,, bardzo jest tym oburzony ze pod takim miejscem gdzie zginelo tyle ludzi sprzedaje sie takie rzeczy.. do kogo zwrocic sie w sprawie skargi ? kto jest za to odpowiedzialny ___?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7
maski jakie tam kiedys spotkalem i nabyłem są jak już przeciwgazowe, a amunicja, jaką tam mój kolega kupił jest jaknajbardziej atrapą, która można kupić nie tylko na Westerplatte ale takze w innych miejscach nad Polskim morzem... jezeli nie mieszkasz od jakiegos czasu w polsce.. nie powinienes zabierać zdania i robić popłochu z takiego błachego powodu, ze ktoś coś sprzedaje, najpierw trzeba zebrać wielu informacji a na końcu oburzać opinie publiczną.. z drugiej strony Twoje pytanie Paulino jest niezwykle infantylne :D ponieważ jakbyś posiadała trochę tzw. "oleju w głowie" ( mam nadzieje że rozumiesz kolokwializm) byś nie zadawała głupich pytań na forach tylko od razu swoje prywatne zażenowanie skierowała do odpowiedniej jednostki.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
buahahahahahahhahaahaha
widzę że niektórzy nie wiedzą co to ironia
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
Hmmm WC przeszkadza?? no to lepiej by turyści załatwiali się tam po krzakach??? Chyba trochę niezbyt...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
A mnie przeszkadza, że tam stoją WC. Do kogo mam to zgłosić? Do babci klozetowej?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Autorko wątku chyba się trochę mylisz...po pierwsze nikt tak sobie nie może rozstawić namiotu czy straganu i zacząć handlować.Podejrzewam ,że musi mieć zgodę.A żeby zgodę uzyskać musi określić m.in jakiego rodzaju to ma być handel ( czym).Poza tym jeśli byłoby to nielegalne to przejdź się na Jarmark Dominikański- tam pełno straganów z podobnymi rzeczami. I są to stragany jak najbardziej legalne.
Myślę, że najodpowiedniejszą osobą do zgłoszenia tego skandalu będzie pan mjr. Sucharski, d-ca Westerplatte, ale nie pamiętam do niego telefonu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
kto wie :) otoz jak juz napisalam na placu znajduja sie stragany z rzeczami militarnymi : maski gazowe , amunicje itd .. uwazam ze w takim miescu handel powinien byc zabroniony.. moje pytanie bylo do kogo sie zwrocic z tym problemen ? komu administracyjnie podlega westerplatte..niestety nie mieszkam juz dluzszy czas w polsce dlatego takie luki ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
do jakiego problemu? III WŚ? :))))))))
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
. to ze jest nielegalny sprzedaz mask gazowych , i innym przedmiotow militarlnych prowadzi do problemu ktory chce rozwiazac. dzieki za powtorke z historii :
Na podstawie dziennika działań bojowych pancernika "Schleswig-Holstein". W bezpośrednich walkach wzięło udział około 660 ludzi, nie licząc załogi SS i policji oraz obsługi dział - straty wyniosły ok 50 poległych i ok. 150 rannych. Strona polska podała niemieckie straty na ok. 300 zabitych i 100 rannych.

Wzięto do niewoli 199 żołnierzy polskich (5 oficerów, 27 podoficerów, 158 żołnierzy), liczbę poległych szacuje się na ok. 20 żołnierzy.

Widać turysta niedouczony, ty tym bardziej.

p.s. blondynka?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Inne

Jasnowidz Inka - jaka sprawdzalność? (182 odpowiedzi)

Czy był ktoś kiedyś u tej Pani? Czy się sprawdziło? Jakie wrażenia na jej temat. Proszę o opinie...

Prywatny detektyw - szukam (81 odpowiedzi)

Szukam dyskretnego detektywa z licencją - czy możecie kogoś polecić? Mam problem i szukam kogoś...

do góry