Widok

wiązanka ślubna - help!

Wesele Temat dostępny też na forum:
Mam ogromny problem! Za 2 tygodnie ślub, a ja mam problem z wyborem wiązanki ślubnej. Na sukience podobne są kwiaty do kalii i właśnie taką wiązankę sonie wybrałam (róże i kalie) Jednak wiele osób mi mówi, że jest to kwiat bardziej pogrzebowy aniżeli nadający się do ślubnego bukietu i ponoć przynosi nieszczęście :-), nawet kwiaciarka powiedziała abym wybrała inne kwiaty. Co tu robić, może ktoś życzliwy mi podpowie???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Szczerze to ja nie wierze w przesądy... i sama za 3 tygodnie mam slub i tez zdecydowałam sie na wiązanke z roz i kali, z reszta kwiaty sa łączone (a nie same kalie). Mimo to decyzja nalezy do ciebie.
Pozdrawiam i powodzenia
Zamiast kali, wybierz dziką róże, zapomniałam jak one się nazywają fachowom, ale dobrze się komponują z innymi, napewno chciałabyś aby ta wiązanka była taka wydłużona bo kalie mają taką urodę, więc te z powodzeniem je zastąpią. Same kalie to piękny kwiat, ale rzeczywiście, szczególnie białe kalie to płaczące. Niby nie jestem przesądna, ale lepiej na zimne dmuchać. Powodzenia.
Nie wiem jaką wiązankę preferujesz ( wydłużoną czy normalnie okrągłą ).
Jeśli sie zdecydujesz na okrągłą przepięknie wyglądaj storczyki - taką mialam sama - wszystkim sie ogromnie podobała. Pozdrawiam

Inne tematy z forum Wesele bez ogłoszeń

ile planujecie wydać na ślub i wesele? (215 odpowiedzi)

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

do góry