Widok

witaminy na oczy

jest sens brac jakieś witaminy na oczy? lata lecą, okularów do tje pory nie nosiłam i myślalam ze juz tak zotanie, ale okrutnie meczą mi się oczy, o czytaniu wieczorem nie ma mowy, ksiązki leżą nie ruszane z biblioteki bo co siądę to oczy mnie bolą , łzawią, czy to kwestia wady wzroku czy raczj czegoś innego?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Warzywa i ...borowki i marchewka
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Podobno też kurkuma ma dobry wpływ. Poza tym chyba warto dostarczać luteinę. Nie wiem czy czegoś nie pokręciłam.

Ja biorę od kilku dni suplement diety Neoglandynę, to są kwasy omega 3,6,9 i zdecydowanie widze poprawę. W sensie ja mam soczewki i często mam suche oczy, a po tych suplementach bardzo mi się poprawiło.
A powiedzcie mi jakiej firmy stosujecie krople?
Kurkuma potwierdzam

Witamina E bardzo dobrze działa na wzrok i kondycję naszych oczu. Poczytajcie sobie sami:
http://czytelnia.cefarm24.pl/natura/witamina-e-mloda-cera-zdrowy-wzrok
Teoretycznie można ją uzupełnić odpowiednią dietą ale w praktyce czesto wychodzi inaczej:
nie mamy czasu na zdrowe jedzenie
nie jemy wielu warzyw i owoców
kupujemy najtańsze oleje

Wiadomo, że witamina ta nie naprawi nam wady wzroku jeśli taka posiadamy, ale faktycznie może opóźnić problemy ze wzrokiem w przyszłości.

Zaksantyna i luteina wspomagana kompletem witamin (większość z B) też c, e cynk, selen, magnez. Także w połączeniu z kwasami omega 3 pochodzącymi z chia i kwasem tłuszczowym pochodzącym z ryb. Te preparaty nazywają się SuperOptic i Maxiluten-ale jak działają w praktyce to nie wiem bo dopiero dzisiaj zaczynam opakowanie. Wiadomo jak jest-jedni bardzo chwalą ale są też tacy co nie. Szczególnie ten superoptic. Wg mnie wit d powinna też coś zdziałać.

racja

Powiem szczerze, że najlepiej za w czasu wziąć się za zdrową dietę. Ja ostatnio zaczęłam tą dietę: inbook. pl /dieta-minds-mikolaj-choroszynski i jestem bardzo zadowolona. Bardzo ciekawa i pomocna ksiązka.

Inne tematy z forum Zdrowie

Powiększanie piersi tabletkami Perfect Bust (7 odpowiedzi)

Dziewczyny postanowiłam sprawić sobie tabletki Perfect bust. Aktualnie jestem po 3 tygodniach...

Jakie tabletki na libido działają (37 odpowiedzi)

Witam, Swoje pytanie kieruję do kobiet, które miały okazje brać tabletki na libido. Mam 38 lat i...

Dr Kijuć czy to dobry lekarz? (81 odpowiedzi)

Co sądzicie o nim? Wiem, że tylko do niego w LX na następny tydzień jest dużo wolnych terminów,...

do góry