Widok

wody opadowe

http://www.zukowo.pl/Odprowadzanie_wod_opadowych_w_Baninie,10,4336
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

oczywiscie ze jest, chociazby wodnoprawne. Musza wiedziec w ktorym miejscu sie dokopiesz do warstw przepuszczalnych aby np nie natrafic na wody gruntowe ktore moglbys swoja woda zanieczyszczac
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Fakt poza jednym wyjątkiem.Jezioro przed szeregiem na.Pszennej.Skąd spływa.woda ?

~Sid
Raczej z gminnej drogi, skoro przed kompletnym zalaniem ratuje ów szereg odgrodzenie od tejże drogi barierą worków z piaskiem... Po ułożeniu worków, poziom wody przed budynkiem nie zmienia się, a na drodze nadal wzrasta.

Każdy deweloper który zaczął budowę najpierw powinien wykonać drenaz terenu i odpowiednie odwodnienia -tak robi każdy szanujący sie deweloper bo później wiadomo którędy wilgoć wchodzi najszybciej .Zresztą jak się kupuje "dom" w cenie mieszkania to czego się spodziewać cudów nie ma,później jest tylko "dom " z grzybem lub basenem w salonie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

moj deweloper wybudował odwodnienia terenu i nawet drogę a później my mieszkańcy przekazaliśmy je miastu. Można-oczywiście ale jak się bierze dewelopera to oczywiście z głową i nie mam później żali do Państwa ze nie mam drogi albo że mi wilgoc wchodzi od podłogi .

Z nieba

Z tymi wodami opadowymi ciągły problem. U mnie też jest i już ostatnio nawet postanowiłem, że coś muszę z tym zrobić. Przeglądam sobie właśnie stronę https://www.hauraton.com/ bo podobano mają fajne rozwiązania i mam nadzieje, że coś będzie da się zrobić. Nie wiem, czy się tym sam nie zajmę obok swojego domu, bo z tego, co mi wiadomo, to nie ma do tego żadnych przeciwwskazań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4
do góry