Re: wok ne płytę elektryczną - pomocy
kiedyś właśnie w jakiejś gazetce reklamowej widziałam woki elektryczne rozwiń
kiedyś właśnie w jakiejś gazetce reklamowej widziałam woki elektryczne http://allegro.pl/listing.php/search?sg=0&string=wok+elektryczny
"Gaz i wok to idealne połączenie, kuchenki elektryczne rzadko są w stanie wytworzyć taką temperaturę aby wok nie stygł w miarę dodawania składników. "
http://galangal.blox.pl/2009/08/Kuchnia-chinska-Niezbednik-wok.html
"Mnie udało się kupić żeliwny wok który, ma kołnierz na dole, ułatwiający postawienie go na kuchence gazowej lub elektrycznej przy czym wnętrze jest pięknie półkoliste, bez spłaszczenia. Co do kuchenek…hm… woki bardziej przekładają żywy ogień niż elektrykę. "
http://www.wielkiezarcie.com/article48698.html
"Najlepiej w woku gotuje się na kuchence gazowej (ma ona tę przewagę nad innymi, że łatwo kontrolować temperaturę potrawy). Można na niej używać tradycyjnego woka z okrągłym dnem (choć może być potrzebna specjalna podstawka). Można też nabyć, zaadoptowany do kuchenki elektrycznej, wok z płaskim dnem. "
http://ugotuj.to/przepisy_kulinarne/1,88511,4965776,Wok.html
zobacz wątek