Widok

wózek Jedo Fyn 4

hej

wiem,że o wózkach było już dużo wątków, dlatego nie pytam po raz kolejny "jaki wózek polecacie?" ;-)) tylko konkretnie o Jedo Fyn 4. Czy któraś z Was go ma i czy jesteście zadowolone?

byłam dziś w Mama i ja i z tego, co mi pan pokazywał wzięłam pod uwagę Mutsy Rider4 i Jedo Fyn 4. Cena istotnie sie różni, a w Jedo można zamontowac polecany fotelik Maxi-cosi, dlatego bardzo mi się spodobał. proszę o opinie

to ten wózek: http://www.wozki-jedo.pl/index.php?d1=9&d2=620&d3=-1&d4=0&id=1310&p=0&x=0&p1=0&p2=0&session=GmrbRBdr&k=0&dd=2&pp=1
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja mam Jedo Vedi, i polcam go. Jedo fyn niestety nie znam. Z mojego jestm mega zadowolona!
poza tym,ze ma mniejsze piankowe przednie kółka, to pewnie zbyt wieloma rzeczami sienie rózni od "mojego". Czy musiałas wnosić gdzies samą gondolkę z dzieckiem? Ja będę musiała zostawiać stelaż w piwnicy, a na górę (4te piętro bez windy) wnosić dziecko w gondolce. Myślałam,że w budce jest rączka do noszenia,ale są tylko szelki po bokach. Czy to jest wygodne?
no ja nigdy nie musiałam tak wnosić gondolki, więc co do tej kwesti to nie doradzę. Ale ogólnie to chyba z większością wózków byłby problem, żeby tak wnosić. Ciężko tak targać na górę.
tzn. ciężko na szelkach? bo w sklepie to tak pół na pół było tych wózków z możliwością złapania za budkę i tych tylko z szelkami...
halo. Czy naprawdę nikt nie ma takiego wózka? :-(
znam 2 osoby ktore mają ten wozek i są baaardzo zadowolone. mi on tez sie podoba bo przede wszystkim ma duza gondole.
image
a jesli chodzi o wnoszenie do gory gondoli to bez roznicy czy paski czy raczka bo i tak bedzie ciezko :P
ja mam tako jumper x ktory ma raczke przy gondoli i jak kiedys wnosilam do znajomych to nie bylo zbyt lekko i wygodnie. Naszczescie my mamy windę
image
My mamy ten wózek:
http://gz-zabik.pl/website/?page_id=86
kolor czerwono czarny. Kolor M Jest rewelacyjny. Do tej pory go używamy. Polski producent. Kontakt z nim rewelacyjny. Nawet po skonczonej gwarancji naprawił nam koło bezpłatnie.
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
my mamy jedo fyn i polecam bardzo - jak pisza dziewczyny duza gondola to duzy plus w szczegolnosci gdy jest sezon na cieplejsze ubieranie maluszka bo taka kurtka puchowa robi z bobasa 74cm kolosa;)
wozke jest bardzo zwrotny i ma duuuuzy kosz na zakupy!
image
ja mam, a raczej miałam jedo fyn 4, teraz już używamy składanej spacerówki

ale wróćmy do jedo
jest to jeden z najlepszych głebokich wózków, bardzo dobry na zimę, nie znam nikogo, kto krytykowałby użytkowanie z gondolą, jest duża i ciepła, dodatkowo duzy kosz na zakupy (w Mutsy, bardzo mały kosz, a właściwie koszyk, maleńka jest też gondola); gorzej jest ze spacerówką jedo, wszyscy się skarżą na podwiewanie przy łączeniu budki z siedziskiem spacerówki, ale jak dla mnie i tak warto, tak twierdzę po roku użytkowania, cenowo też jest dość przystępny, w porównaniu do Mutsy czy BeBecar
tylko jest to ciężki wózek, gondola też nie jest super lekka, ale nie wiem, czy są jakieś dużo lżejsze
Wmoim jest doskonale to zabudowane, a w lato mozna czesc materialu odpiac.
Moje córcie Patrycja, Paulina (2000) Kinga (2010)
image
Od 5 miesiecy nasza córka jezdzi jedo fynem,gondala duza ,wygodna z podwyzszeniem,kosz bardzo duzy,hamulec troche ciezko chodzi,budka cicha,co do ciezaru-no jest ciezki,wnosze najpierw corke,potem gondole a potem stelaz,czasem biore gondole z corka ale jest ciezko.inne wozki sa jeszcze bardziej ciezkie,acha wole chwycic za spod gadoli niz nosic za te szelki w szczegolnosci gdy w gondoli jest corka.Koła sa duze ,amortyzacja dobra,czesto jezdzimy po lesie i corka w srodku nie lata.Mamy kolor granatowo bialy.
Dziewczyny bardzo Wam dziękuję za odpowiedź. Już sie bałam,że nikt nim nie jeździ ;-) więc pewnie jest kiepski. Co do wagi to pan w Mama i ja opowiadałam nam o róznych wózkach (w tym tez tych droższych jak Maxi0Cosi oraz mutsy) i mówił,że waga jest porównywalna. Nasze dziecko urodzi się w marcu, więc pewnie do gondoli nie zdążę juz go/ja zapakowac w grubym kombinezonie, bo na zime chyba akurat sie przesiądziemy do spacerówki. ale i tak dobrze,że gondola jest spora, bo oboje z mężem jesteśmy dosyć wysocy, więc dziecko też pewnie małe nie będzie ;-)

Co do spacerówki to podobała mi sie też ze względu na to,że wydawała się taka troche głebsza, przytulna. W sam raz na zimę. Np w Maxi-cosi wygladało to trochę jak krzesełko i myslę,że dziecko by marzło w takiej niezabudowanej spacerówce.
Ja osobiście słyszałam opinie, ze ten wózek jest bardzo podobny do Tako Jumpera, tylko troche lepszy ;) i też biorę go pod uwage ;)
image

nulka odświeżyłam inny wątek o tym wózku. Jest chyba teraz gdzieś na początku. Tam jest sporo opinii.

pozdrawiam
nulka dopiero teraz spojrzałam na Twój suwaczek... w 9tym tygodniu to myśmy jeszcze nawet rodzicom nie powiedzieli o ciaży,żeby nie zapeszać, a Ty masz już wózki obejrzane. torpeda z Ciebie ;-)))
Ja nie bylam w ciąży, a wózki ogladałam ;) ale tylko w necie ;)
image

Poza tym, ja wierze... ja wiem, ze wszystko z maluchem jest ok :)

zresztą co ma byc, to bedzie a oglądanie wózków niczego nie zmieni ;)
image

popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko

szukam opinii o szkole podstawowej nr 85 gdańsk jasień (20 odpowiedzi)

hej, czy którejś z Was dziecko uczęszcza do tej szkoły?możecie coś powiedzieć na temat poziomu...

RZECZOZNAWCA MAJĄTKOWY (11 odpowiedzi)

Potrzebowałabym namiary na dobrego rzeczoznawce i niedrogiego do wyceny domu z dziaka, najlepiej...

ortodonta gdańsk (28 odpowiedzi)

Hej Polećcie mi proszę bardzo dobrego i sprawdzonego! ortodontę dla nastolatki. Często słyszę, że...

do góry