Widok

wspólne dojazdy do pracy Banino-Pruszcz Gdański

Witam.
Mieszkam w Baninie a dojeżdżam do pracy do Pruszcza Gdańskiego, jak wiadomo, koszta są duże. Czy znalazłby się ktoś kto również pracuje w Pruszczu, lub gdzieś po drodze i byłby chętny razem dojeżdżać? :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mozesz podac godziny w jakich jezdzisz - ja pracuje na trakcie sw wojciecha zaraz przy zjezdzie z s7 przed samym pruszczem tez jezdze codziennie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pracuję w godz. 8-16, więc z Banina wyjeżdżam tak o 7:20
I pracuję na ul. Grunwaldzkiej 64, też przy samym zjeździe z obwodnicy, ale przy tym ostatnim przed autostradą, więc chyba troszkę dalej od Ciebie. Ale myślę że jak najbardziej można by się zgadać, albo chociaż spróbować jeśli pracujesz w tych samych godzinach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Kiedys pracowałem w Ferrum w Pruszczu tuz przy tym zjeżdzie i na paliwo szło mi 400 zł miesięcznie
Koszt dojazdu do Pruszcza to 12zł w 2 strony samochodem o rozsądnym spalaniu... PKMką drożej .. a ty chcesz jeszcze oszczędzić na tym ?
Masakra
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 21
i po co piszesz o kosztach , tutaj ludzie chcą się zgadać na wspólne dojazdy do Pruszcza do pracy, samochodem szybciej i wygodniej a jak ktoś jedzie w tym samym kierunku to zawsze lepiej i taniej jadąc w kilka osób niż samemu jeżdzić i wozić powietrze, zawsze znajdzie się tutaj ktoś kto musi napisać coś bez sensu, atre - jak cię to nie dotyczy to się nie wypowiadaj
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0
Masakra to jest twój tok myślenia.
Na całym świecie jest promowany łączony dojazd do pracy. Np w Toronto masz dodatkowy pas dla osób wspólnie jeżdżących.
Czy ktoś to chce robić z oszczędności czy też z czystej ekologii to już prywatna sprawa. Trzeba to chwalić i promować.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0
nawet rozpatrując samą oszczędność kosztów
12 x 22 to jest 264 miesięcznie.
Dzieląc na 2 osoby oszczędza 132 zł

ja uważam że warto

a "br /> Masakra" jest stwierdzeniem nie na miejscu
widać, że nowobogacka osoba, słoma z butów
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mieszkanie w kredyciku na 30lat sie wzielo i teraz strugamy bogacza?:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 17
Pan świata...pewnie swoim służbowym autem przedstawiciela śmiga to go kilometry nie interesują.

oczywiście nie obrażając innych przedstawicieli.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
Odnośnie ~atre
Bez sensu jest wymyślać kim ta osoba może być służbowo, przewoźnikiem, listonoszem czy płatnerzem. Nie ma też co się zastanawiać czy ma kredyt, konia czy samochód.
Jedno jest pewne - brak tej osobie zdrowego rozsądku i porządnego podejścia do swoich sąsiadów i współmieszkańców wioski.
Nie jest również nastawiony ekologicznie, ani nie ma zmysłu ekonomicznego.
Kim jest to już mało ważne, bo powyższe zdania są prawdziwe już w związku z samą wypowiedzią.
Nie ważne czym śmiga, kiedy itp. Ważne że nie umie prawidłowo nawiązywać kontaktów.

Z miejsca pochwalam natomiast takie tematy, ponieważ dają wiele korzyści z czego, dzielenie kosztów podróży na pół czy kilka części to tylko jedna z nich. W taki sposób zawsze poznaje się ludzi z Naszego otoczenia, nawiązuje ciekawe znajomości, a i pomaga innym.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0
piękny tekst. do tygodnika Niedziela proszę ksiedza
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8
Przy Remizie Strażackiej na Lotniczej jest puszka, której celem jest wspieranie Baniniaków w dojazdach do pracy. Niestety dofinansowanie jest tylko do kosztów paliwa, odpada opcja dopłat do PKMki.

W tym celu można się zgłosić do Straży Pożarnej. Wiem, bo sam korzystam z tej opcji.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
A mógłbyś przybliżyć na jakiej zasadzie to konkretnie działa? :)
Do ~atre
To nie wiem czym Ty jeździsz, ja mam codziennie w dwie strony 64 km do przejechania, przy aucie spalającym 7l/100 km paliwo wychodzi mnie ok 450 zł miesięcznie. Prosta matematyka

Masakra
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
To nie wiem czym Ty jeździsz, ja mam codziennie w dwie strony 64 km do przejechania, przy aucie spalającym 7l/100 km paliwo wychodzi mnie ok 450 zł miesięcznie. Prosta matematyka

Masakra
Dokładnie ,pracowałem w Ferrum w Pruszczu tuż przy tym zjeździe i 400 zł to lekko a jak korki w lecie na obwodnicy to nawet 500 zł
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
.;.
Wy chyba nie zauwazyliscie albo nie chcieliście zauważyć do kogo pisałem.

Sam wydaje około 500zl na same dojazdy do pracy i chetnie bym pomniejszył ten koszt nawet o 100zl a juz nie wspominając o połowie:-)

Drodzy forumowicze. Moj uszczypliwy wpis był do faceta dla ktorego oszczędzanie pieniędzy na wspólnych dojazdach to kpina. Dlatego tez wspomniałem ze taki kredytowy z niego bogacz.

Prosze uważniej patrzec do kogo odnoszą sie wpisy (mozna to zauważyć po rożnych odległościach od marginesu forum) bo przez te minusy ciezko mi sie teraz spac bedzie...:P a chciałem dobrze!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2
witam,
pracuje w gdyni. chetnie zabiore kogos w podroz samochodem. wylacznie panowie.

jestem chetny
Hey.
Patrząc od strony fromalno-prawnej - takie podwożenie to prywatny przewóz osób i można dostać mandat do 8 tys zł lub jak już się uda nam wytłumaczyć że to nie to.. to niestety trzeba zapłacić podatek od tego co zaoszczędzimy. Wiem że zaraz znowu się coś komuś nie spodoba ale tak to wygląda od strony przepisów prawa.

Ps. Banino to nigdy nie będzie Toronto - przywoływanie tego miasta jako przykład nie jest chyba za mądre
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
banino to wiecej niz toronto. to ottawa
Do ~luk
Jeśli jestes zainteresowany zeby sie zgadac- daj znać :)
Witam
Chętnie się z kimś podzielę kontaktem telefonicznym, sam też jeżdżę z Banina do Pruszcza ale w innych godzinach 7-15, czasem bywa że transportuję się komunikacją i przydałby się jakiś namiar na transport. Oczywiście dorzucam się do transportu

Codziennie jadę z Banina do Sopotu o 7.45 wyjazd. Zapraszam jeśli ktoś ma ochotę się zabrać.

Może bym i się podłączyła, ale wyruszam do Sopotu o 7.

Inne tematy z forum Banino

Ozonowanie domu (17 odpowiedzi)

Witam wszystkich.Moje dziecko ma alergię i lekarz doradził mi aby co jakiś czas przeprowadzać...

do góry