Widok

wybory

komisja gminna nie chce zarejestrować trzeciego mocnego kandydata na wójta. tak się boją??? Czas na zmiany w tej gminie. Potrzeba równego rozwoju dla całej gminy, a nie tylko dla jednej miejscowości. Wieżę, że tak się stanie. Prawda musi zwyciężyć!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gadać jak z dziećmi. Niech sobie urządza turnieje, kto komu broni. Ale jak Napieralski zarządzał tą halą, to ich gra w "baśke" to był pretekst żeby przyjść i się napić. Jeżeli przyjście na hale sportową, zajmowanie sali i chlanie tam wódy jest ważniejsze od uprawiania tam czynnego sportu, to nie mam zamiaru z Tobą na ten temat dyskutowac.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

co do raportu o finansach, to jeżeli trochę popatrzymy i dodamy tak wychodzi, przyjrzyjcie się pkt 1 i 2 , a potem 3 i 6 na rok 2018. Cały ten zapis jest trochę skomplikowany.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

l gra w baske to tez sport. obecny wojt tez urzadza turnieje
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

To może odwołajmy budowę ulicy warszawskiej? Musimy to zrobić żeby gmina nie popadła w ruinę. Jęczycie jak dzieci że wójt wad okrada, ale to nie on dokłada kolejne to podatki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Aneta proszę bardzo -
http://bip.szemud.pl/wp-content/uploads/sites/2/2015/11/wpf-wg-stanu-na-30.06.2018-r.-.pdf
Proszę spojrzeć na pozycję wynik budżetu na 2018 r. ~ -23 mln zł.
Jeśli problem z matematyką to chętnie pomogę w obliczeniach 37 mln +23 mln = 60 mln
23 miliony! Nie wiem czy wszyscy sobie zdają sprawę ile to jest pieniędzy na tak małą społeczność.

Wszystkim bardzo polecam przejrzenie tego raportu - bo niestety możemy obudzić się za 2-3 lata jako gmina bankrut i wtedy będzie płacz.... przykro, że pan Kalkowski na potrzeby swojej promocji i indywidualnych potrzeb szasta pieniędzmi na wszystkie strony doprowadzając finanse gminy do ruiny.
Bardzo mocno widział bym p. Kalkowskiego w roli PR Managera gminy Szemud, ale niestety ekonomistą to on nie jest....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wczoraj na facebookowej stronie Gminy Szemud ukazało się ogłoszenie wójta gminy( startującego przecież w obecnych wyborach) o konkursie na najwyższą frekwencję wyborczą w wyborach samorządowych. Sołectwo z najwyższą frekwencją otrzyma 50 000 zł nagrody. Pytanie zasadnicze brzmi: Czy nie jest to przypadkiem rodzaj korupcji wyborczej? Przecież chyba tak nazywa się kupowanie głosów za pieniądze? Dla wszystkich jasne jest, że sołectwa skrzykną się tak jak na poprzednich wyborach( szczególnie te mniejsze) i zagłosują. A na kogo? No na tego, który daje pieniądze. Drugie pytanie, nie mniej ważne: czyje środki zostaną przeznaczone na nagrodę? Prywatne wójta czy gminne? W obu przypadkach nie wydaje mi się to zgodne z prawem i stawia pozostałych kandydatów w niekorzystnej sytuacji nierównych szans już na początku. Czyżby wójt tak się obawiał wyniku, że musi sobie kupować głosy? A może jest to temat dla CBA?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

A konkretnie to co takiego
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

No a ta jego ulotka - program -masakra. Od razu widać co go boli.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Trochę chyba mylisz to co chcę przekazać. To że mieli jakąś uroczystość/wydarzenie i się bawili to jedno, ale to że mieliśmy wynajęta salę, a wyrzucano nas z niej bo inni chcieli tam chlać to drugie. Mogli sobie urządzać zawody baśki i chlać tak żeby to nikomu nie przeszkadzało, ale widoczniej picie na hali sportowej było ważniejsze od uprawiania sportu na niej.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

tak dla rozładowania , z czym na pierwszy rzut oka kojarzą Wam się osoby ze zdjęcia w białych kapelusikach? Kim w/g Ciebie może być ta grupa. Tylko na pierwsze spojrzenie?
Słyszałam wiele odpowiedzi. Ciekawi mnie Wasze zdanie?

A aktualny balowal razem z KGW Szemud, na sali korekcyjnej i za kołnierz nie wylewal, proszę wrócić do archiwum i zapytać ludzi ze zdjęć, tylko trzeba chcieć zweryfikować się z rzeczywistością

Już wolę żeby miał ten nepotyzm, samozachwyt itp. Hala sportowa jak sama nazwa mówi chodzi o sport, a nie o chlanie. Nasze treningi na hali nie mogły się odbywać bo jakaś grupka ludzi nie miała gdzie zimą chlać to sobie urządzali chlańsko na hali za zgodą Napieralskiego. A jeśli mowa o nepotyzmie, byłem raz na zawodach na hali. Pierwsze 3 miejsce dostały puchary, a dwie osoby dostały nagrodę pocieszenia i to nie było 4 i 5 miejsce, ale osoby które były znane Napieralskiemu, bo umawiali się po zawodach na grilla. Nie mówię że Kalkowski jest święty, bo nikt nie jest, ale z tych kandydatów którzy są to jest chyba najrozsądniejszy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

A aktualny to się nadaje, nepotyzm, samozachwyt i przypisywanie sobie inwestycji nie do końca przez siebie zrealizowanych
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętam jak Napieralski urządzał w hali w Szemudzie będąc w GOSiRze zawody baśki co tydzień, chociaż zawody to dużo powiedziane, to było chlańsko. Szedłeś się przebierać do szatni, a tam kilku facetów sobie stoi i obalają krowę. Wspaniały kandydat. W urzędzie pewnie to samo będzie jeśli wygra wybory.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

https://www.facebook.com/wspolnagminaszemud
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

GSZ- piszesz o sensacyjnych długach gminy- Może jakieś fakty?
W bip nie pojawia się nigdzie ani 37 ani 60 milionów- wiem bo czytam regularnie.
Może oświecisz nas swoją wiedzą i podlinkujesz źródło tej sensacyjnej wiadomości?
I jeszcze pytanie- gdzie konkretnie 2 tygodnie temu można było dostać taką ulotkę z programem?

W skrzynce na listy pusto, a po sklepach nie chodzę więc nie chcąc do mnie inne materiały poza tymi od RK nie dotarły. Może ktoś podać linka do strony internetowej czy fanpage tych panów abym mógł coś o ich programie poczytać ?

Ten to się nie nadaje.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

potwierdzam trzeba bardzo mocno tego chcieć aby nie zauważyć

Na każdym kroku od 2 tygodni widzę ulotki pana Napieralskiego razem z programem, więc nie wiem czy z domu nie wychodzicie? :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum Bojano

Ferma drobiu Koleczkowo (3 odpowiedzi)

Dzień dobry. Rozglądam się za bliźniakiem w Koleczkowie, niedaleko fermy drobiu przy ul. Wojska...

Uwaga właściciele psów (7 odpowiedzi)

Uwaga właściciele psów Szczególnie apel kierujemy do mieszkańców ul. Miłej w Bojanie, w...

Turyści z ciepłych krajów w Bojanie (19 odpowiedzi)

Wie ktoś może skąd ich tylu ostatnio się pojawiło w Bojanie?

do góry