Widok
Wy to naprawdę idiotami chyba jesteście. Mówi się do was jedno a wy drugie. Dla was się nie liczy co inni zrobili źle. Wszędzie widzicie winę wójta. Dożynki były organizowane na boisku ale to były dożynki, impreza. Nie pisałem by Napieralski był pijany, ale zezwalał gościom w wieku 40 do 60 chlać na terenie hali mimo że na tej samej sali miały odbywać się nasze treningi. Napieralskiego nie obchodziło że mamy podpisane umowę na najem sali w dany dzień o danej godzinie. Zawowy w chlaniu były ważniejsze. Z wami to jest jak gadać do ściany. Wszyscy są święci ale wójt to istny szatan. Wasza nienawiść do niego można podziwiać i podawać jako przykład typowego polskiego zachowania która kiedyś przyczyniła się do rozbiorów polski
A może miałem pobić tych wszystkich ludzi? Wiesz co ty piszesz. W dzisiejszych czasach jedynie papierkiem można coś zdziałać. Dlatego napisaliśmy do wójta o tym co się tam działo. Wszyscy się podpisali i udało się swoje wywalczyć. Gdybym chociaż któremuś z nich zrobił jakąkolwiek krzywdę to bym teraz siedział w więzieniu. Takie są realia. Ale widzę że ty wszystkie rozumy pozjadałeś. Ciekawe czemu nie widziałem Ciebie w Kielnie na ziemi jak Tadeusz Rejtan kiedy zaczęli budować rondo. Skoro jesteś pewnie tego ronda przeciwnikiem. Strach Cię obleciał? Jak mówi "przysłowie" kozak w necie, p.... w świecie.
Sami zaczeliscie, jak się stawia mocne fakty to się nie podoba, a wójt jest osobą publiczną a nie prywatną i obowiązują go zasady prawosci pod każdym względem, ja się wstydzę za niego jak się śmieją z nas szemudziam, jakiego mamy gospodarza, powinien świecić przykładem, aż strach pomyśleć czym on świeci
"Gdybym chociaż któremuś z nich zrobił jakąkolwiek krzywdę". Zrobiłeś wielką krzywdę p.Napieralskiemu nie wiesz jak po tylu latach pracy najjaśniejszy potraktował go jak szmatę.Widocznie kablowanie lepiej ci wychodzi niż polubowne dogadanie się.Zaraz napiszesz że próbowałeś tylko się nie dało widocznie cienki jesteś w kontaktach z ludźmi nie potrafisz się dogadywać tylko bruździć i kablować
abs weź się nie ośmieszaj. Z tego co słyszałem to sprzedawał staniki na straganie kiedyś, a jakim cudem awansował na zarządce GOSiRu? Może poprzedni wójt po znajomości go tam wciągnął? Dużo gadasz g*wno wiesz. Co z tego że tam zarządzał dobre parę lat. Widocznie nie nadawał się do tej funkcji. Co do naszego wójta. Jak ktoś wspomniał o naszym festynie w Szemudzie. Znajomi z innych gmin przyjeżdżali do nas na festyn i z podziwem mówili że u nas to jednak coś się dzieje, bo te ich festyny to marnota, że nie opłaca się tam jeździcie. Narzekacie na te festyny, ale dla naszych dzieci to jednak jest frajda przejechać się czołgiem. Ale wam wszystko nie pasuje. Tak to już jest z niektórymi mieszkańcami Bojana, co nie zrobisz, a zawsze argument znajdą żeby coś wytknąć palcami. Najśmieszniejsze jest to że jako mieszkańcy społeczności Bojana dużo gadacie, a jak przyszły wybory to nikogo nie wystawiliście na wójta. Myślicie że Napieralski jak wygra wybory to poleci do Bojana wszystkim asfalt lać? Pewnie by zaczął od swojej miejscowości czyli Szemud
Och marność nad marnościami. 1/ Zrównoważony wcale nie znaczy po równo, 2/ do anonima - pewnie też chciałbyś sprzedawać staniki
wychodzi z Ciebie brak szacunku dla ludzkiej pracy. Nawet nie chcę wiedzieć co myślisz o sprzątaczkach czy śmieciarzach.
3/ rozumiem festyn nawet duży, z atrakcjami i innymi czołgami - ale jeden, jeden w sezonie.U nas w gminie witamy lato, otwieramy sezon na plaży , noc kupały, festyn rodzinny, słoneczny i sąsiedzki, disco polo, wojewódzka impreza dla strażaków, dożynki, strongmeni - pewnie wszystkich nie wymienię. Sam twierdzisz, że przyjeżdżają z innych gmin. Tak jest sporo ludzi - ale niestety mieszkańców gminy coraz mniej. Bardzo dużo nieznajomych. Widocznie włodarze tych gmin uznali, że warto takie pieniądze przeznaczyć na poprawę np. dróg, chodników, szkół .... .i pewnie wielu bardziej potrzebnych rzeczy.
wychodzi z Ciebie brak szacunku dla ludzkiej pracy. Nawet nie chcę wiedzieć co myślisz o sprzątaczkach czy śmieciarzach.
3/ rozumiem festyn nawet duży, z atrakcjami i innymi czołgami - ale jeden, jeden w sezonie.U nas w gminie witamy lato, otwieramy sezon na plaży , noc kupały, festyn rodzinny, słoneczny i sąsiedzki, disco polo, wojewódzka impreza dla strażaków, dożynki, strongmeni - pewnie wszystkich nie wymienię. Sam twierdzisz, że przyjeżdżają z innych gmin. Tak jest sporo ludzi - ale niestety mieszkańców gminy coraz mniej. Bardzo dużo nieznajomych. Widocznie włodarze tych gmin uznali, że warto takie pieniądze przeznaczyć na poprawę np. dróg, chodników, szkół .... .i pewnie wielu bardziej potrzebnych rzeczy.
Ad 3 to właśnie populizm i PR, niebezpieczna mieszanka wyłączająca rozum i jest więcej dowodów, że Wójt RK lekceważy mieszkańców. Proszę bardzo. Jest takie określenie w materiale - cytuję : setki mniejszych i większych inwestycji. Stwierdzenie takie po prostu powala! Taki ogrom. A Łebno dalej nie ma kanalizacji! Miało mieć. A słowo dużo znaczy. Dobrze byłoby zobaczyć jak wygląda w nakładach za cztery lata, na sołectwa zrównoważony rozwój Gminy w wydaniu ekipy rządzącej, bo rodzą się kontrowersje, że co innego się mówi a co innego robi.