Widok

wydanie PIT-u

Witam, mam takie pytanie odnoście wydania przez pracodawcę PIT-u. Otóż w 2016 pracowałem w 2 miejscach, od jednego pracodawcy dostałem pit za zeszły rok a od drugiego jeszcze nie, tyle że tam pracowałem zaledwie 3 miesiące. Czy powinienem zadzwonić do tej firmy by mi go wysłali czy sam zgłosić się po odbiór, czy po prostu oni wysyłają pocztą?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

> pracowałem w 2 miejscach

W obu zarabiałeś wysyłając spam?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może nie śpieszy im się ale mają obowiązek przesłać i prześlą.
Nam, w tym roku przesłali 11tki już w styczniu i w weekend pchnęliśmy pit elektronicznie.
Jeśli śpieszy Ci się z rozliczeniem to nie czekaj na pstrą łaskę i podjedź osobiście.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Powinni do końca lutego. A odbiór w zależności od umówienia się z nimi. Zadzwoń.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Hydepark

Jak sobie radzić z zadaniami, które wymagają błyskawicznych tłumaczeń? (3 odpowiedzi)

Zdarzyło mi się, że w pracy musiałem szybko zrozumieć teksty w innym języku, a nie miałem czasu...

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (729 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...

muza na dziś (781 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

do góry