Widok
wiem :)
ale niestety na wielu stronach tych, ktore przegladam brak cennikow :(
tez nie chcemy miec nie wiadomo jak drogich rzeczy, bo planujemy za jakis czas kupic dzialke i zaczac budowe
a najbardziej chodzi mi o strony z meblami kuchennymi. mamy aneks kuchenny i musimy miec konkretne meble na wymiar.
moze ktos podzruci mi jakas stronke (ikea odpada, juz próbowalismy w tym programie, ale nie bardzo to wyszło)
ale niestety na wielu stronach tych, ktore przegladam brak cennikow :(
tez nie chcemy miec nie wiadomo jak drogich rzeczy, bo planujemy za jakis czas kupic dzialke i zaczac budowe
a najbardziej chodzi mi o strony z meblami kuchennymi. mamy aneks kuchenny i musimy miec konkretne meble na wymiar.
moze ktos podzruci mi jakas stronke (ikea odpada, juz próbowalismy w tym programie, ale nie bardzo to wyszło)
idz do sklepu, popatrz na ceny, wylicz powierzchnie scian w lazienkach i podłog i sobie policz dodaj pozostale elementy-drzwi wewn, agd, zabudowa kuchni itd.jak pisaly poprzedniczki wszystko zalezy z ktorej polki wezmiesz materialy), wg naszych obliczeń na mieszkanie 60m2 potrzeba 25tyś najmniej (bez robocizny bo tez mamy za friko).
Gosiksz, rok temu robilismy kuchnie na wymiar , nie jest duza i placilismy w granicach 4 tys - z rura ,koszem ,witrynka -szafki 2x 80- 7x60-1x40 +zaokraglone boczne pułeczki ,dobre blaty halogeny - robilismy na Przymorzu -tez nie chcielismy zbyt wiele inwestowac na razie ... :) jak wroci maz z pracy to podam ci namiary ,bo nie pamietam ulicy
gosiksz, gratuluje odbioru mieszkanka ;) my jeszcze przed pierwszymi trudami w drodze do zakupu no i odbiór za 2 lata a już zaczynam w myślach urządzać ;) fajnieeee. A powiedz mi wprowadzacie się niemal od razu? Czy czekacie troche? Kładziecie kafelki od razu itd? Bo słyszałam tyle opinii... że nie kładzie się od razu, że trzeba mieszkanie dobrze przez pare miesięcy wietrzyć, wysuszać przed zamieszkaniem, że zgłupieć można. Jak u Was z tym?
:)))
u mnie juz na parapetówe sie znajomi szykuja
nie wiem gdzie ich posadze :D , najpierw mysle o wykonczeniu tego wszystkiego, potem o meblach.
na szczescie ekipa remontowa to w głownej mierze tesc, no i w wolnych chwilach moj mąz.
najgorsze sa te wszystkie zakupy, cos ci wpadnie w oko i to chcesz, juz zadna inna płytka sie nie podoba . i tak ze wszytskim :)
u mnie juz na parapetówe sie znajomi szykuja
nie wiem gdzie ich posadze :D , najpierw mysle o wykonczeniu tego wszystkiego, potem o meblach.
na szczescie ekipa remontowa to w głownej mierze tesc, no i w wolnych chwilach moj mąz.
najgorsze sa te wszystkie zakupy, cos ci wpadnie w oko i to chcesz, juz zadna inna płytka sie nie podoba . i tak ze wszytskim :)
jejku jak ja Ci zadroszcze... też bym tak chciała!!! też już niemal urządzam, wybieram itd. a gdzie tu jeszcze. Ale to takie fajne. A jeśli chodzi o mnie to chciałabym, żeby było tak że mi ta płytka wpadnie w oko i nic więcej, bo ze mną przeważnie jest inny problem. Nic mi się nie podoba z reguły. Jejku co to za radość grzebać sie w tych płytkach, panelach itd.
płytki ok 2,5 tys (w kuchni przy szafkach, na podłodze, przedpokoj podłoga no i łazienka-ale nie cała, do połowy) to jest bez kleju i innych dodatkowych rzeczy).
-do tego prysznic, umywalka, stelaz z kibelkiem, zlew, baterie, lustro...
-podwiesic sufit w aneksie i w łazience , farby (nie licze ile to)
- cegła klinkierowa na barek i 1 sciane (maz kupował, nie wiem ile płacil)
- panele ok. 1,5 - 2 tys
- kuchnia i szafa (na wymiar) ok. 7 tys. , robimy u znajomego , wiec troche taniej
-do tego prysznic, umywalka, stelaz z kibelkiem, zlew, baterie, lustro...
-podwiesic sufit w aneksie i w łazience , farby (nie licze ile to)
- cegła klinkierowa na barek i 1 sciane (maz kupował, nie wiem ile płacil)
- panele ok. 1,5 - 2 tys
- kuchnia i szafa (na wymiar) ok. 7 tys. , robimy u znajomego , wiec troche taniej
no to u nas mniej wiecej to samo, tyle, że odpada łazienka bo w standardzie mamy wannę, kibelek, zlew i baterie. Ale to i tak odpada kropla w morzu ;] meble rzeczywiście z jakimś mega rabatem. U nas też musowa będzie szafa na wymiar też do sypialni taka od podłogi po sufit, na całą ścianę, bo mieszkanko malutkie i gdzieś trzeba sie bedzie pomiescic. Ale jak rozglądałam się za komandorem czy indeco to ceny potrafia powalić z nóg...choć niezły bajer oferują.
my mamy o tyle dobrze, ze nam tesc robi prace wykonczeniowe, dał swoje kleje i zaprawy
cegła klinkierowa recznie robiona imitująca stara tez od jego znajomego z rabatem i do tego znajomy na prefabrykacji za darmo nam potnie, a to koszt podobno ogromny. normalnie byśmy sobie na to nie pozwolili, ale tak... :)
cegła klinkierowa recznie robiona imitująca stara tez od jego znajomego z rabatem i do tego znajomy na prefabrykacji za darmo nam potnie, a to koszt podobno ogromny. normalnie byśmy sobie na to nie pozwolili, ale tak... :)