Widok

wymiana kół

Po raz pierwszy i zapewne ostatni skorzystałam z usług tego zakładu. W trakcie wymiany kół, przy odkręcaniu, pracownik zerwał gwint na dwóch bolcach i nakrętkach przy jednym kole twierdząc, ze "japończyki" ( Subaru Legacy na gwarancji ) są takie felerne. Próbowałam się z tym nie zgodzić i w konsekwencji usłyszłam od właściciela warsztatu, że jestem babą, która za dużo mówi i jak przyjeżdża się takim g..... to nie powinno się mieć wielkich wymagań; pozostali panowie wtórując szefowi proponowali, żebym zmieniła samochód. W konsekwencji wyjechałam z warsztatu samochodem z uszkodzonym jednym bolcem ( nie dało się całego ponownie nagwintować ) i bez jednej nakrętki ( dostałam inną zupełnie nie pasującą do kompletu ) a na pożegnanie krzykami pana obsługującego kasę, żebym sobie już poszła i nie przeszkadzała mu w pracy ( która najwyrażniej mu szkodzi ). Przyznam, że jestem kierowcą od ponad trzydziestu lat i korzystałam w tym czasie z wielu zakładów usługowych tej branży ale nigdy do tej pory nie spotkałam się z takim traktowaniem klienta. W żadnym wypadku nie polecam tego zakładu a zwłaszcza kontaktu z jego właścicielem.
Moja ocena
Autodrom kategoria: Opony - sprzedaż
obsługa: 1

oferta: -

jakość usług: 1

przystępność cen: 5

ocena ogólna: 1

2.0

* maksymalna ocena 6

popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
W odpowiedzi na Pani opinię stanowczo się z nią nie zgadzam proszę o nie zmienianie faktów które były naprawdę. Mianowicie przyjechała Pani do mojego serwisu na wymianę kół (tak jak Pani pisze po raz pierwszy). Po podniesieniu pojazdu i demontażu kół okazał się problem odkręcenia nakrętek z koła przedniego prawego (dwie z nakrętek były zapieczone lub źle zamontowane podczas ostatniej naprawy nie w moim serwisie bo tak jak Pani mówi była u mnie po raz pierwszy). Aby zdemontować koło trzeba odkręcić wszystkie nakrętki a te wadliwe podczas odkręcania uszkodziły gwint szpilek (bolców wspomnianych przez Panią). Faktycznie w samochodach Japońskich przeważnie stosowane są nakrętki a nie śruby mocując koło dlatego też w tych samochodach dzieje się to częściej lecz nie tylko Japońskie np. Ford również ma takie rozwiązanie w swych pojazdach. Podczas całej wymiany kół była Pani przy samochodzie i jak sama mówi stało się to podczas odkręcania kluczem nakrętek wiec jak inaczej mamy zdemontować koło nie odkręcając go ? Gdzie kolwiek Pani by jechała stało by się tak samo (nawet w ASO Subaru). Po zdemontowaniu koła naprawiliśmy Pani gwint obu szpilek i daliśmy nowe nakrętki były innego wzoru lecz pasowały do felgi i były na ten sam klucz co pozostałe dodam że ta usługa została wykonana nieodpłatnie chociaż nie była z naszej winy. Opuściła Pani mój warsztat sprawnym i bezpiecznym samochodem odnośnie kwestii kół. Co do obsługi Pani osoby w moim serwisie też było inaczej Pani jako pierwsza zaczęła awanturę ubliżając pracownikowi że jest "burakiem" który nie potrafi nic zrobić a skoro ma Pani takie podejście do innych osób to dlaczego wymaga Pani szacunku wobec siebie od innych.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry