Widok

wysokość wpisowego

Mam jako uczestnik pytanie do organizatorów.
Dlaczego rok rocznie rośnie wysokość wpisowego do nieprzyzwoitych wręcz rozmiarów?
Jestem ciekaw co składa się na ten koszt 40zł który ponoszę. Bo z moich wyliczeń wynika że posiłek+mapa+nocleg w szkole na podłodze+jakieś duperele w postaci numeru i nalepki= maksymalnie 20zł.
Sam byłem niejednokrotnie kierownikiem imprez podobnego typu. I nie mam wątpliwości,że ktoś z Was na tym nieźle zarabia. Przy tak licznym udziale przy wpisowym rzędu 15zł już mielibyście niezłą "górkę".
Pytanie tylko ile (przemnóżmy średnie wpisowe razy pesymistyczną ilość uczestników- 50złx500=25000zł) i dlaczego kosztem uczestników.
pozdrawiam,
Tomasz
P.S. szkoda że przez to będę startował tym razem po raz ostatni. Całe szczęście istnieje (i ma się coraz lepiej) silna konkurencja w postaci innych, podobnych imprez.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
i jeszcze do Jankesa- przeprosiny przyjmuję :)
tylko proszę mi tu bez żadnej wojny ideologicznej, bo występuję in cognito jako uczestnik indywidualny :)
wiec może troche przesadziłam ale odebrałam ta twją wypowiedz o wolantariuszach jako kolejny punkt do negowania "polityki"( z braku lepszego słowa) harpagana. a wiec przepraszam uważam ze każdy uczestnik jest wartościowy również ty:D A Harpagan to naprawde cudowna impreza jest miła atmosfera i u organizatorów i u uczestników, znam wielu ludzi którzy liczą dni miedzy harpami... I zapewniam że wolontariuszom nic nie jest:D no może poza brakiem snu:P ale ta impreza jest tego warta. Ale z tymi 40zł przesadziłeś to nie jest taka duża kasa raz na pół roku....
NA HARPAGANIE NIE MA WODY NA PK DLA UCZESTNIKOW, UCZESTNIKOW JEST WIECEJ, A WPISOWE TYLE SAMO KOSZTUJE... JAK TO WYJASNIC ?
Nieaktualne
XXXXX napisał(a):

> NA HARPAGANIE NIE MA WODY NA PK DLA UCZESTNIKOW, UCZESTNIKOW
> JEST WIECEJ, A WPISOWE TYLE SAMO KOSZTUJE... JAK TO WYJASNIC ?

XXXXX napisał(a):

> NA HARPAGANIE NIE MA WODY NA PK DLA UCZESTNIKOW, UCZESTNIKOW
> JEST WIECEJ, A WPISOWE TYLE SAMO KOSZTUJE... JAK TO WYJASNIC ?

A ktoś komuś gdziekolwiek obiecywał wodę???

Wyjaśnienie jest proste - stoi na parkingu przed domem Kierownika ... i na dodatek co pół roku nowe.

A poza tym dlaczego wrzeszczysz? Nie wiesz, że to niekulturalne? Wrzaskun i na dodatek Anonim ...

Pozdr

----
"Time is nature's way of keeping everything from happening at once"
{Woody Allen}
I odpowiedzi nie uzyskałem, mimo starań Jankesa -za to obficie obdarował mnie chamstwem, cóż to o Tobie świadczy :-) nie wydaje mi się abym krzyczał, napisałem z dużych liter aby uwidocznić treść. Zapytam jeszcze raz, i to klarowniej, bo jak widzę Jankes nie zrozumiał; także skoro na Kieracie można dostać wodę na PK przy tym samym wpisowym i mniejszą liczbą uczestników, dlaczego na Harpaganie taka dogodność nie występuję... Jeżeli ktoś umiałby odpowiedzieć, to proszę o dojrzałą odpowiedź, bez dogryzania, wścipskiej treści, oraz infantylności, bądźmy poważni, tyle.
XXXXX napisał(a):

> obdarował mnie chamstwem, cóż to o Tobie świadczy :-)

Ja się przynajmniej podpisuję

> wydaje mi się abym krzyczał, napisałem z dużych liter aby
> uwidocznić treść.

No właśnie duże litery zwykły oznaczać KRZYK

> Zapytam jeszcze raz, i to klarowniej, bo jak
> widzę Jankes nie zrozumiał; także skoro na Kieracie można
> dostać wodę na PK przy tym samym wpisowym i mniejszą liczbą
> uczestników, dlaczego na Harpaganie taka dogodność nie
> występuję... J

Bo Wesoły nie zmienia co rok samochodu...

> Jeżeli ktoś umiałby odpowiedzieć, to proszę o
> dojrzałą odpowiedź, bez dogryzania, wścipskiej treści, oraz
> infantylności, bądźmy poważni, tyle.

W swoim pierwszym poście nie pytałeś dlaczego nie ma wody - tylko jak to wyjaśnić, ze jej nie ma (sugerując zresztą, że ktoś Cię z tej wody OGRABIA). Nie proponowałeś również aby organizator rozważył taką możliwość.
Moim zdaniem był to typowo zaczepny post, a na posty zaczepne tak właśnie reaguję.

PS Nie jestem organizatorem tylko uczestnikiem - wodę wożę albo nosze sobie sam albo dotankowuję na trasie we własnym zakresie :-)

----
{Woody Allen}
Ok ;-)

" Bo Wesoły nie zmienia co rok samochodu... " odważne słowa... ;-)
Nowa idea - skoro Ktoś zmienia co rok samochód, niech zmienia na lepszy, może nie tylko mi odpowiadałaby możliwość kupowania wody w butelkach 1,5L na każdym PK za załóżmy niewygórowaną cenę 2zł, byłoby to znaczne udogodnienie dla uczestników, i sądzę że nie jeden skorzystałby.

/
XXXXX napisał(a):

> Ok ;-)
>
> " Bo Wesoły nie zmienia co rok samochodu... " odważne słowa...
> ;-)
> Nowa idea - skoro Ktoś zmienia co rok samochód, niech zmienia
> na lepszy, może nie tylko mi odpowiadałaby możliwość kupowania
> wody w butelkach 1,5L na każdym PK za załóżmy niewygórowaną
> cenę 2zł, byłoby to znaczne udogodnienie dla uczestników, i
> sądzę że nie jeden skorzystałby.
>
> /

no tak i w busa wchodzilo by o 4 osoby mniej bo bagaznik transita bedzie zajmowac woda mineralna. a dla mnie to ten temat zaczyna sie robic nudny bo nic konkretnego z niego nie wynika
Proszę w tę dysputę nie wciągać mojej osoby. Jeśli ktoś uważa, że na Harpaganie ktoś nieuczciwie zarabia (jeśli w ogóle zarabia, w co jako organizator podobnej imprezy śmiem wątpić), niech to najpierw udowodni, a potem dopiero rzuca publiczne oskarżenia. Najłatwiej jest stać z boku z rękami w kieszeniach i krytykować. Kiedyś już był taki jeden krytykant, co się honorem ujął i na głosy obrońców Harpagana: "zamiast krytykować, sam zorganizuj" zorganizował, a jakże, bardzo fajną imprezę. Wpisowe było niewielkie, świadczenia niczego sobie. Tyle że na jednej edycji imprezy się skończyło, bo gość nie doszacował kosztów, za to przecenił przychody i sporo dołożył do interesu. Ze sporu wyszedł z honorem, tyle że z pustymi kieszeniami.
Wesoły Jędruś napisał(a):

> Proszę w tę dysputę nie wciągać mojej osoby. Jeśli ktoś uważa,
> że na Harpaganie ktoś nieuczciwie zarabia (jeśli w ogóle
> zarabia, w co jako organizator podobnej imprezy śmiem wątpić),

Mam nadzieję, że moje posty dot. samochodów Karola zostały zrozumiane tak jak powinny czyli jako _żart_ ;-)

A swoją osobę wciągnąłeś do dyskusji jakby sam, kolega Krzykliwy Anonim jako bywalec zarówno Twoich jaki Karolowych imprez tylko je porównał.

Pozdr

----
{Woody Allen}
cena powina byc 200 zł (metodą popytu) może tyle ludu by nie przyjeżdżało :D:D:D:D
jklz napisał(a):

> cena powina byc 200 zł (metodą popytu) może tyle ludu by nie
> przyjeżdżało :D:D:D:D

Albo lepiej 470. Wyłożysz i staniesz na pudle :D :D :D
za miejsce na pudle tysiak na boku
Jak patrzę na to, co ludzie kupują sobie na takiego Harpa, to myślę, ze trzeba by było jeszcze dorzucić dwa tysiaki nie na boku ;-). Jakieś wbijanie sobie map i takie tam tu się pojawia, a ja myślałem, że osiągnąłem szczyt rozrzutności, kupując kolorową mapę okolic Słupska :>.

Pozdrawiam,
Japco
kocham Was.
dawno się tak nie uśmiałem.

Tylko przetarg

Każda inna forma wyceny miejsca na podium może być zakwestionowana.
jadę na Harpagana po raz trzynasty - mam nadzieję gościu, że swoim narzekaniem nie przyniesiesz mi pecha :-)

z - pozdrawia Darecki
proponuje wolno rynkową licytacje (cena minimalna 1000zł)
daje piątaka, kto da więcej

:D:D

zaraz w ta sprawę włączy sie CBA, także U-WA-GA kaczory już wylęgły młode (pączkując) formacje.
jklz napisał(a):

> proponuje wolno rynkową licytacje (cena minimalna 1000zł)
> daje piątaka, kto da więcej
>
Zdziwisz się jak zobaczysz za tydzień na podium 60-cio letniego biznesmena z brzuchem, w gajerku, z czekiem in blanco, który nie roniąc ani kropli potu stanie się bohaterem tej edycji Harpa