Widok
Poczytajcie sobie koniecznie tutaj https://esbud.pl/kilka-istotnych-informacji-o-elektrosmieciach-i-dlaczego-sa-tak-niebezpieczne/ na temat elektrośmieci. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji, które mogą okazać się pomocne. Macie tam kilka istotnych informacji na temat samych odpadów oraz wyjaśnione jest dlaczego są one niebezpieczne.
W głowie się nie mieści. Dopiero na tym forum dowiedziałam się o sytuacji która miała miejsce. i co, jest aż tak źle? Polecam korzystać w takich sytuacjach z usług specjalistów typu http://www.ekodoradca.com/ . Najlepiej wiedza co gdzie może powstać. I z ich opinią łatwiej starać się w urzędzie o unieważnienie projektów.
A skąd Pani wie jak będzie wyglądał PSZOk bo urzędniczka tak Pani powiedziała. Na jedynym ze spotkań w sprawie pszoka w innej dzielnicy miasta urzędnicy powiedzieli że dążą aby pszoki w Gdańsku były takie jak w Krakowie proszę sobie na Google znaleść jak taki PSZOk wygląda moim zdaniem wcale nie jest on estetyczny.
A o odpadach niebezpiecznych Pani opowiedziała i odpadach zielonych? A jak osoby bez samochodu mają te śmieci tam dostarczyć? Kanapy stare meble wolno wystawiać koło wiat śmietnikowych ponieważ miasto w ramach opłat za wywóz śmieci raz w tygodniu takie śmieci wywozi. Moja rodzina ze Szczecina mieszka koło takiego pszoka i twierdzą że gdyby zdawali sobie sprawę jak będzie to uciążliwe też by protestowali. Nie dla pszoka w centrum dzielnicy!!
Byłam na zebraniu.Jak zwykle plotka wyolbrzymia.Jakie wysypisko!Zwyczajne altany odbioru rzeczy typu:telewizor ,pralka,kanapa,pojemniki po farbach/tych rzeczy nie wolno wystawiać w altanach śmietnikowych/.To jest ułatwienie dla mieszkańców,a nie jak nawiedzeni opozycjoniści twierdzą,że będzie bród i smród!Przedstawicielka miasta bardzo jasno wytłumaczyła na czym ma to polegać i jak wyglądałyby altany odbioru/bardzo estetyczne/.Niestety brak kultury i zrozumienia tematu przez nastawionych negatywnie zebranych pokazały ,że daleko nam do cywilizowanych krajów.W tym duża negatywna rola naszego proboszcza/niestety/.
Nie wiem czemu ostatni wpis pojawił się na forum 3 miesiące temu.
Sprawa nabiera rozpędu. Jutro - tzn. 5 września 2019 w czwartek - w Szkole przy ul. Chałubińskiego 13 o godz. 18:00 odbędzie się zebranie mieszkańców osiedla w sprawie wysypiska (albo ładniej "punktu zbiórki odpadów").
Myślę że będą zbierane podpisy pod petycją mieszkańców.
Sprawa nabiera rozpędu. Jutro - tzn. 5 września 2019 w czwartek - w Szkole przy ul. Chałubińskiego 13 o godz. 18:00 odbędzie się zebranie mieszkańców osiedla w sprawie wysypiska (albo ładniej "punktu zbiórki odpadów").
Myślę że będą zbierane podpisy pod petycją mieszkańców.