Widok

wysypisko śmieci na chełmie

na Chełmie pomiędzy TESCO a kościołem Miasto Gdańsk chce wybudować wysypisko śmieci!! wysypisko śmieci w sąsiedztwie terenów mieszkalnych to skandal !!
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 12

Poczytajcie sobie koniecznie tutaj https://esbud.pl/kilka-istotnych-informacji-o-elektrosmieciach-i-dlaczego-sa-tak-niebezpieczne/ na temat elektrośmieci. Jest tam bowiem wiele ciekawych i praktycznych informacji, które mogą okazać się pomocne. Macie tam kilka istotnych informacji na temat samych odpadów oraz wyjaśnione jest dlaczego są one niebezpieczne.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Popieram.Racja
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Takie składowisko odpadów to nie tylko zwiększony ruch samochodów ciężarowych, które będą zwoziły odpady z całego Gdańska na Chełm ale to również hałas wyrzucanego betonu, szkła itp. odpadów.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Miasto cały czas ma w planach budowę składowiska odpadów w centrum dzielnicy Chełm. Inwestycja ma być na terenach któte są terenami zielonymi a nie terenami przemysłowymi.

W głowie się nie mieści. Dopiero na tym forum dowiedziałam się o sytuacji która miała miejsce. i co, jest aż tak źle? Polecam korzystać w takich sytuacjach z usług specjalistów typu http://www.ekodoradca.com/ . Najlepiej wiedza co gdzie może powstać. I z ich opinią łatwiej starać się w urzędzie o unieważnienie projektów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

a skąd wiesz co będzie tam składowane dopiero po wybudowaniu rada miasta ustali regulamin pszoka i wtedy ustalą co tam będzie składowane a teraz to urzędnicy powiedzą wszystko tylko żeby mieszkańców przekonać jakoś im nie wierzę
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

PSZOK to nie odpady komunalne, spokojnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

A mi tam to wisi.... Pszok to nie wysypisko jak na szadolkach. Poczytajcie trochę.

Gulik? pan z wielkiej płyty pisze haha

Haha i tak wam go tam postawią a kalina jeszcze pobłogosławi. Wartość mieszkań spadnie i będziecie siedzieć w smrodzie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4
Pszok na Szadółkach wystarczy ten co będzie chciał wywieść to wywiezie. Chełm ma być zielony chcemy park a nie pszok
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A skąd Pani wie jak będzie wyglądał PSZOk bo urzędniczka tak Pani powiedziała. Na jedynym ze spotkań w sprawie pszoka w innej dzielnicy miasta urzędnicy powiedzieli że dążą aby pszoki w Gdańsku były takie jak w Krakowie proszę sobie na Google znaleść jak taki PSZOk wygląda moim zdaniem wcale nie jest on estetyczny.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziwne bo ja od urzędnika słyszałem że zdają sobie sprawę jak uciążliwe jest mieszkanie koło takiego pszoka.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

A o odpadach niebezpiecznych Pani opowiedziała i odpadach zielonych? A jak osoby bez samochodu mają te śmieci tam dostarczyć? Kanapy stare meble wolno wystawiać koło wiat śmietnikowych ponieważ miasto w ramach opłat za wywóz śmieci raz w tygodniu takie śmieci wywozi. Moja rodzina ze Szczecina mieszka koło takiego pszoka i twierdzą że gdyby zdawali sobie sprawę jak będzie to uciążliwe też by protestowali. Nie dla pszoka w centrum dzielnicy!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Byłam na zebraniu.Jak zwykle plotka wyolbrzymia.Jakie wysypisko!Zwyczajne altany odbioru rzeczy typu:telewizor ,pralka,kanapa,pojemniki po farbach/tych rzeczy nie wolno wystawiać w altanach śmietnikowych/.To jest ułatwienie dla mieszkańców,a nie jak nawiedzeni opozycjoniści twierdzą,że będzie bród i smród!Przedstawicielka miasta bardzo jasno wytłumaczyła na czym ma to polegać i jak wyglądałyby altany odbioru/bardzo estetyczne/.Niestety brak kultury i zrozumienia tematu przez nastawionych negatywnie zebranych pokazały ,że daleko nam do cywilizowanych krajów.W tym duża negatywna rola naszego proboszcza/niestety/.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 7

Nie wiem czemu ostatni wpis pojawił się na forum 3 miesiące temu.
Sprawa nabiera rozpędu. Jutro - tzn. 5 września 2019 w czwartek - w Szkole przy ul. Chałubińskiego 13 o godz. 18:00 odbędzie się zebranie mieszkańców osiedla w sprawie wysypiska (albo ładniej "punktu zbiórki odpadów").
Myślę że będą zbierane podpisy pod petycją mieszkańców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wysypisko, spalarnia, fosfory... niedługo w ogóle nie da się tu żyć :-(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

I mieszkaniec z jedną żarówką,która jest odpadem niebezpiecznym będzie tam jechał?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pitolony klecha dostał teren od miasta za darmo i kręci lody, mohery! Zdziwieni? Ja nie!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pszok powinien być w okolicach skrzyżowania warszawskiej i jabłoniowe w okolicy pętli nowej bulońskiej jest to z daleka od zabudowań mieszkaniowych. Mieszkańcy Chełmu i Moreny mogliby z niego korzystać. Miasto ma tam swoje grunty.