Widok

wywóz śmieci od 1 lipca

witam, znane już są stawki za wywóz śmieci w Baninie i tak od 1 lipca 2013 zapłacimy -----

Stawki za śmieci niesegregowane:

1. dla gospodarstwa domowego liczącego 1 osobę 20,00 zł miesięcznie,
2. dla gospodarstwa domowego liczącego 2 osoby 40,00 zł miesięcznie,
3. dla gospodarstwa domowego liczącego 3 osoby 60,00 zł miesięcznie,
4. dla gospodarstwa domowego liczącego 4 osoby lub więcej osób 70,00 zł miesięcznie.

Stawki za śmieci zbierane w sposób selektywny:

1. dla gospodarstwa domowego liczącego 1 osobę 13,00 zł miesięcznie,
2. dla gospodarstwa domowego liczącego 2 osoby 26,00 zł miesięcznie,
3. dla gospodarstwa domowego liczącego 3 osoby 39,00 zł miesięcznie,
4. dla gospodarstwa domowego liczącego 4 osoby lub więcej osób 43,00 zł miesięcznie.

A teraz ja się pytam:
1/ kto zapewni pojemniki na te śmieci? w Castoramie pojemnik 120 l kosztuje 200 zł to spory wydatek, zwłaszcza, że teraz dzierżawimy je
2/ jak będzie wyglądała segregacja ? szkło, plastik, papier - wszystko osobno? to plus mokre daje 4 pojemniki! kto chce mieć 4 pojemniki przed domem!!!!
3/ jak często będą te śmieci wywożone?

Czy gmina Żukowo zorganizuje jakąś akcję informacyjną? Na razie to tylko o kasie była mowa!!!

Jeżeli macie jakieś ciekawe informacje w tym temacie - piszcie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Dzięki, ale nie sprzedają :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
http://www.chwaszczyno.com/index.cgi?action=01show&idn=8489

sprawdź na powyższej stronie
Wiecie może gdzie można tani odostać pojemnik 240 litrów?
W LM są, ale 189 zł ... Z poprzedniej dostawy były po 159 :/
Urealnić, to znaczy płacić za ilość osób faktycznie zamieszkałych w lokalu a nie sponsorować rodziny 5+.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0
a co mnie obchodza ich kamery co ja im mam wystawiac kubly i co jeszcze ta firma jest nic nie warta i przyjezdzaja kiedy chca maja swoich klientow szeroko w d,,,pie nie bylo jak kazdy sam wybieral firme do wywozu smieci placilem i wymagalem a teraz co wszystko pod nosek dostarczyc pytam sie za co im place za kamerowanie czy wywoz smieci
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Samochody Stracha mają ponoć kamery, które rejestrują czy kubeł był wystawiony. Jeśli był to interweniuj w UG.

~kotu - co wg Ciebie znaczy 'urealnić'?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
witam wszystkich

Zgodnie z harmonogramem wywozu śmieci, wczoraj tj, 14.08.2013 powinny zostać wywiezione Papiery. Moich nie wywieźli... czy Wasze też zostały?

Pozdrawiam
Może to niektórych zbulwersuje ale jestem wkurzona tym systemem naliczenia. Konkretnie, dlaczego mając 4 osobowa rodzinę musze dofinansowywać rodziny 5 i więcej osobowe. Czyżby 7 osobowa rodzina produkowała tyle samo śmieci co moja. Wątpię. Gdyby urealnić opłaty zapewne parę złotych płacilibyśmy mniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
dostałam taki list- wysłany jako POLECONY z POTWIERDZENIEM odbioru...żebym nie powiedziała, że nic nie dostałam...;/// i to qrna za nasze pieniądze, policzcie ile w gminie gospodarstw/rodzin jest, ile tych listów wysłali...ile KASY na to poszło! ile BANK zarabia na prowadzeniu indywidualnych kont...to też nie jest za darmo, płacimy za to wszystko w opłacie za śmieci! chciałabym płacić tylko za śmieci, a nie za rozbuchaną biurokrację i cholerne PROCEDURY!
to jest dla mnie beznadziejne powinien sołtys roznosić te listy to by od razu się sołtysowi powiedziało co mnie boli co by trzeba było zmienić a nie biednego listonosza zamęczać :)
to jeszcze mamy się dowiadywać??? ja 2 sierpnia bylam w gminie i mnie poinformowano że w tym tygodniu będzie list... więc czekam nie bylo informacji ze na jakies wspolne konto
Wczoraj cos słyszałam ,że kto nie dostał osobistego konta powiniem płacic na ogólne gminy - więc może lepiej się dowiedziec bezpośrednio w gminie - żeby potem nie było odsetek czy innych nieprzyjemności...
masz kolego rację tu się niema o co martwić dostaniesz list to zapłacisz nie dostaniesz to nie zapłacisz krótka piłka mnie tylko martwi to ze jak w lipcu wystawiłem worek z szkłem 16 wtedy kiedy mieli przyjechać to nie przyjechali i nie przyjechali do dnia dzisiejszego a plastik i papier wrzucają do jednej śmieciarki razem z odpadami suchymi to tak miała wyglądać ta segregacja ? żądam aby gmina obniżyła rachunek za to ze nie przyjeżdżają a jak przyjadą to o 6 rano ze człowiek nie zdąży śmietnika wystawić to aż się prosi żeby zrobić im zdjęcie i wysłać do gazety albo jakiejś telewizji.

tak po za to u mnie wywożą szanowni Bracia Stach z Częstochowy bo bliżej żadnych nie było może oni po to szkło na piechtę idą kto wie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
czego ty się martwisz ja się cieszę ze jeszcze nie dostałem a jak listonosz przyniesie to od momentu podpisania u listonosza mam czas 7 dni do za płaty to moja wina ze się spóźniają
do 15.08 mamy zapłacić do Gminy za wywóz śmieci, a gdzie jest nr konta? czytam tu, że niektórzy dostali listem poleconym, ja nie dostałam! czy znowu trzeba wydzwaniać, pytać, prosić? czy to jest w moim interesie, aby marnować czas na zdobywanie nr konta do wpłaty? nadal totalny bałagan!!!!!
harmonogram wywozu śmieci to jakaś porażka ciągle należy zaglądać do rozpiski , kiedyś było wiadomo co dwa tygodnie ,a teraz raz dwa razy w miesiącu i trzy razy ( nie segreguę śmieci)
My juz dostaliśmy - listem poleconym - mamy swój nr konta , z wyszczególnieniem opłat jakie trzeba zrobic :)
nikt nic nie dostał ;/
Może ktoś mi podpowie w jaki sposób opłacać wywóz smieci ? Miały być indywidualne konta ale ja nic nie dostałam .
Czy nie sądzicie że opłaty jakie są na nas nałożone przez Gminę są za wysokie? Biorąc pod uwagę iż śmieci będą zabierane tylko dwa razy w miesiącu? W porównaniu do innych miast gdzie śmieci zabierane będą raz w tygodniu płacimy więcej.

Pozdrawiam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
do góry