Widok

wywóz śmieci - opłaty

Witam forumowiczów, mam pytanie czy orientowaliście się może w tych zmianach jeśli chodzi o wywóz odpadów komunalnych z naszych posesji?? na stronie UG Szemud jest komunikat w tej sprawie i z tego co piszą to będziemy płacić 12,65zł za segregowane i 25 za nieposegregowane oczywiście od osoby, dla mnie tylko nie są jasne zasady tego całego segregowanie bo skoro mamy segregować (chętni do niższej opłaty) to gdzie wyrzucić np. kartonik po mleku ( czy to jest papier, szkło czy może plastik??) co zrobić np. ze stara zniszczoną odzieżą?? butami itp??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Dziękuję, mam już pełne worki a wystawiać nie chcę , bo zwierzaki po całej działce rozrzucą
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli chodzi o te w workach saniporu, to Sanipor do tej pory odbieral w każdą pierwszą sobotę miesiąca
czy ktoś wie kiedy jest odbiór odpadów segregowanych
Brawo dla IP- jaki jest sens segregowania śmieci, jeśli zatruwa się środowisko śmieciami spalanymi. Pod Twoją wypowiedzią mogłabym się w 100% podpisać, a katechetka niech sprawę zgłosi odpowiednim osobom,jeśli temat zna z praktyki, a nie tylko z teorii. To wyjdzie na + wszystkim mieszkańcom Bojana, wkońcu po to zamieszkaliśmy na wsi-dla czystego powietrza.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Idąc do sklepu mam swoja materiałową siatkę lub koszyk,napojów w plastikach nie kupuje bo to świństwo,czasem tylko wodę.Posiłki sama przygotowuję i nie kupuje gotowców opakowanych w tacki i inne cuda.Odpadki typu obierki itp trafiaja do kompostownika.I tak mogłabym mnożyć.W ten sposób produkuje mniej śmieci a ogrzewanie mam na gaz i nic nie da sie spalić jak sugeruje katechetka.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3
niektorzy miaja malo smieci bo pala nimi w piecach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3
No to brawo. Mam Ci pogratulować niskiej konsumpcji, czy czego? My segregujemy śmieci, a mimo tego jest tak, jak jest...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nas jest 2+1 i śmietnik na miesiąc w zupełności starcza .Oczywiście również segregujemy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
To ile Wy smieci produkujecie, skoro co tydzien macie pełne smietniki???? Segregujecie smieci??? Ja segregując zapełniam co dwa tygodnie tylko pół smietnika, a jest nas 2+2. Proponuje zagłębić się w poprawną segregację
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1
Wolę zapłacić więcej i niech co tydzień odbierają. Teraz też płacę więcej, ale przynajmniej nie mam wiecznie pełnego śmietnika (rodzina 2+1), bo raz w tygodniu wywożą śmieci. Jak będą wywozić raz na 2 tygodnie, to zobaczycie jak wzrośnie proceder wywalania śmieci w lesie...Komuś zacznie śmietnik śmierdzieć, to będzie wywalał worek po drodze do pracy...Dlatego uważam, że może warto zapłacić kilka złotych więcej i mieć wywózkę raz w tygodniu.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1
PORÓWNAJ CENY ZA WYWOZ SMIECI WEJHEROWO A GMINĘ SZEMUD I ZOBACZ JAKA JEST KOLOSALNA RÓŻNICA W CENIE.............
może śmieciami dziury w drogach łatać
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0
@Hary, więc co proponujesz?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Rozumiem gmina ma tylko haracz pobrać. Coraz bardziej Gmina upodabnia się do rządu. Drogę wyrównać problem. Nałożyć jedne z największych podatków żaden problem. Dotyczy wielu spraw. Czas chyba się zmienić a nie tkwić w samozadowoleniu bo ono wiecznie nie trwa.Nic nie jest wieczne.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1
Nie - gmina ma obowiązek je odebrac od Ciebie. Koniec i kropka.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
myślę że jak będą tylko tam stały to może się skrzykniemy mieszkańcy Bojana i wysypiemy w ramach protestu pod dom wójta.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0
Na druku z gminy jest informacja, że pojemniki do odpadów segregowanych będą stały w Szemudzie i Kielnie. Czy to znaczy, że będę musiała z Bojana aż tam śmigać.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Nie widziałam jeszcze druku tej deklaracji,ale taki układ by mnie bardzo urządzał bo pan z szambiarką do tanich nie należy.
teraz będziesz dzwonić do gminy, przecież poto w tych deklaracjach wypełnia się dane o szambie , jego wielkości i częstotliwości wywozu .
Gmina ma zapewnić odbiór wszystkich odpadów komunalnych , tak jest w ustawie
I znowu jestem pokrzywdzona,bo wołam szambiarza i mu płace za wywóz szamba.Póki co nie mam szans na kanalizę.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum Bojano

Szkoła w Bojanie (3 odpowiedzi)

Szkola nie wyrabia z ilością uczniów i dzieci mają zajęcia do 18 uważam, ze to jest chore o gmina...

do góry