Widok

wzrost 1,80 cm u kobiety wada czy atut?

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
jak myślicie?:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
ja uwazam ze atut
ja mam 1,75 ale mam nizzego meza i nadal uwazam ze mój wzrost to atut

a ja uwazam, ze max 1,75 dla kobiety. z mojego punktu widzenia oczywiscie.... mam 1,82 cm i mimo, ze maz wyzszy to i tak zawsze siedze przygarbiona :-(((

image
image
HA! Gaja, też mam 182 cm!
I powiem Wam że wcale mi to nie przeszkadza, zwłaszcza że mój mąż ma 199cm i przy nim czuję się mała :) No i mogę nosić szpilki ;)

image
Zaleta! Dzisiaj myłam okna u babci w strasznie wysokim mieszkaniu i brakowało mi właśnie tych 20 cm :)

A tak serio, to chyba nie ma to większego znaczenia. Facet musi być wysoki (według mnie), a u kobiety każdy wzrost ma swoje atuty. I filigranowe babki i te wygladające jak modelki mają swoich zagorzałych zwolenników.

Pumka, ty masz tak kobiecą i delikatną sylwetkę, że w życiu bym nie powiedziała, że jesteś tak wysoka! Byłam pewna, że masz nieco ponad 170cm!
Agatha, dzięki za miłe słowa.
A przecież się widziałyśmy. Fakt że dawno i raczej "na siedząco", ale jednak ;)

image
uważam, że jak najbardziej atut:)ja mam 176 cm i lubię swój wzrost. Wprawdzie jak byłam jeszcze w szkole podstawowej to miałam straszne kompleksy, bo byłam długa i chuda, dużo wyższa niż wszyscy inni w klasie, a na domiar złego moja babcia wciąż powtarzała: "żebyś ty już tylko więcej nie rosła..." masakra, strasznie się przejmowałam...mój tata miał 2 metry i moja babcia chyba sobie wkręciła, że ja też będę tyle miała;)))

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
Zaleta :) Mam 183,ciut nizszego meza i fantastycznie sie czuje ze swoim wzrostem ;-)

ja mam ok. 1,80, Paweł parę więcej ;)
Jest ok :)

moim zdaniem zbyt wysoka kobieta to problem a gdyby do tego była przy kości to już w ogóle. ja mam 170cm i mase z tym problemów. zdecydowanie wolałabym byc niższa. kobiety gdzie Wy kupujecie ubrania???
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
170, to przecież nie aż tak dużo, jakie masz w związku z tym problemy???

[url=http://www.weddingcountdown.com]
image
[/url]
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
1,80 MYSLE ZE MALA WADA..... nie chcialabym miec - nie obrazajac nikogo. Wazne aby osoba majaca taki wzrost czula sie dobrze w swoim ciele.
Wkoncu mowi sie, ze "male jest piekne" ;-)
ja mam 168 i uważam, że to za dużo, wolałabym byc niższa....
wiec uważam, że 180 to bardzo dużo..., ale czy wada? bez przesady :)

nooo ja mam 168 i chciałabym być wyższa... ;)

image
image
hmmm chyba oki bo zawsze nogi sa dlugie ;) ale ja wole moj wzrost bo mam 165 bo uwielbiam wysokich facetow i moj maz ma 193 wiec wole byc malutka ;)

wada? ja jestem wysoka i szczupła laseczka ;) żadnych wad nie widzę ;)

ja mam 1,63 oddajcie mi z 7 cm:-)
ja sie chętnie wymienię :)

z chcęcią bym się z Tobą Beatko wymieniła chociaz nie mam na tym tle kompleksów to chciałbym mieć dłuższe nogi, chociaż moje nóżki w szpilkach całkime całkiem wygladają;-)
popieram tę opinię 591 nie zgadzam się z tą opinią 629
ja noszę rozmiar ok. 36-38 i w każdym sklepie znajduję coś dla siebie ;)
szyja teraz spodnie na bardzo długie zgrabne nóżki :)
a najlepsze w orsayu :)

popieram tę opinię 644 nie zgadzam się z tą opinią 598
w 4 miesiacu ciazy nadal swobodnie wchodze w rozmiar 36, wiec zadnych wad wzrostu nie widze ;) wiekszych problemow z cicuhami tez nie mam. No moze oprocz spodni- na dlugos sa ok, ale ze mam baardzo waska takie, to wiekszosc odstaje :/

popieram tę opinię 604 nie zgadzam się z tą opinią 584
kiedyś (z 5 lat temu-teraz to juz w ogole takich rzeczy w sklepach nie ma)szukałam letniej spódnicy do kostek a może nawet za kostki i wszystko sięgało mi do pół łydki, albo spodnie na kant, zawsze spotykam na 164cm wzrostu a do wysokich obcasów musze brać na 175cm minimum. oczywiscie w firmowych sklepach by cos się znalazło, ale to nie na moja kieszeń płacić za spodnie 150 czy 200 zł. własnie dlatego mam problem z kupieniem czegoś na mój wzrost (już pomijam że nie nosze rozmiaru 38 i w centrach handlowych cokolwiek większego kupić to masakra). tak czy siak największy problem mam z dlugością spodni, zawsze za krótkie.
Z długoscia nogawek mam wielki problem a czesto jest tak ze jak znajde odpowiednia długosc to na szerokosc sa takie ogromne ze 3 osoby by sie w nie zmiesciły . To tak jakby z gory założyc ze wszystkie wyskokie kobiety sa grube w pasie i udach Ponadto mam problem z butami bo na wyskoim obcasie odpadaja a czasmi słysze " z tej serii 41 nie produkuja "- i wtedy w mojej głowie "ja i moja stopa" przybieramy gigantycznych rozmiarów :)
to dziwne...bo jak ja kupuje spodnie to wszystkie musze skracać...

image
image
a ja mam 155 cm i co mam powiedziec??? ;(

image
ej, gdyby każdy wyglądał tak samo, byłoby nudno ;)

Ja tez zawsze mam problem ze spodniami ,wszystkie nogawki za krotkie .A jak znajde na długosc dobre to w pasie jak dla słonia .Spodnie to moja udreka.
ja mam 174 cm,
w podstawówce to była dla mnie tragedia,
zawsze zazdrościłam tym malutkim, filigramowym;)
Ale dziś się już przyzwyczaiłam, L też się podobam;)
A poza tym wydaje mi się, że nie jestem AŻ tak wysoka,
widać na forum jest sporo wyższych dziewczyn;)

image
image
A jeszcze z moich obserwacji wynika .ze mezczyznom bardziej podobają sie małe drobne kobietki ,,,,,,niestety ..
jakie niestety? każda z nas trafi swoją ukochaną półowkę :)

A stwierdzenia, że "faceci wola drobne-niestety" to mogą tylko zgorzkniałe stare panny wygłaszać :)
Kobiety równie dobrze mogą mówić, że wolą wysokich dobrze zbudowanych. To co??? Małe chucherka do końca życia pozostaną same??
Bez przesady :D :D :D

Ja tez zaliczam sie do tych wyzszych i tez nie uwazam tego za wade:)
Tak jak wiele z Was mialam kompleksy w podstawowce, ale za to w grach zespolowych (siatka, koszykowka) bylo mi latwiej:)

Dziwie sie dziewczyny, ze macie problemy z nogawkami w spodniach, ja mam czesto az za dlugie a mam 177 cm wzrostu. Nosze rozmiar 36/38.
Kupuje glownie w Terranova i Reserved a np. Jackpot ma super rozwiazanie, bo ma dwie dlugosci nogawek do tej samej rozmiarowki...

gosiksz napisał(a):

> a ja mam 155 cm i co mam powiedziec??? ;(

Powiedz jeszcze ile ważysz. ;)
A ja jestem mały ,niedołęzny ale wytrysk mam potęzny

Jestem taki i już.Trzeba sie przyzwyczaic.
a co?? czy to cos takiego strasznego- moj wzrost??
tak naprawde to juz mi to tak bardzo nie preszkadza.
ale w gronie pan, kt. maja ok.1,8 czuje sie niewielka:)

image
no i ważę tez niewiele :)

image
A jak wytrysk? ;)))))
;)

image

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Okulary dla dziecka w kolejnych krokach - prośba o instruktaż. (9 odpowiedzi)

Moje dziecko przeszło dwa kolejne badania wzroku i teraz mam jakąś receptę okulary (czy jak to...

szkoła podstawowa nr 24 we Wrzeszczu - poproszę o opinie (21 odpowiedzi)

szkoła znajduje się przy ul .Lilli Wenedy, muszę zapisać córkę i szukam opinii o tej szkole.

Gdzie najlepiej kupić dziecku okulary? (11 odpowiedzi)

Wiem, ze było już trochę wątków na tt., ale za wiele nie wyczytałam...Muszę zrobić okulary dla...

do góry