Widok

x-lander x-move opinie

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
witam
zastanawiam się nad zakupem ww modelu ale jest sporo negatywnych opinii proszę o Wasze opinie na temat tego wózka a może coś innego szczególnie polecacie?
image
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja zakupiłam x-move i bardzo ostrożnie podeszłam do negatywnych opinii. Po prześledzeniu forum i rozmowie z Panem przyjmującym ew.reklamacje najczęściej dotyczą one pękniętego stelaża. Najczęściej spowodowane jest złym użytkowaniem wózka, czego robić nie wolno, tzn. schodzenie, zjazd po schodach np. z 4 piętra, z całym obciążeniem, łącznie z dzieckiem. Na dłuższą metę tego nie wytrzyma żaden wózek bo ma jakieś ograniczenia dotyczące obciążeń.
polecam Bartatinę, schodziłam z 1 piętra po schodach i wciągałam ją po schodach przez rok, nic się jej nie stalo była nadal w super stanie.
Ja póki co jestem bardzo zadowolona ale nie mam też porównania.
image
podbijam
image
a moja rama Bartatiny pękła po schodzeniu codziennym z parteru zaledwie...
Witam,mamy ten wózek i jesteśmy zadowoleni, łatwo sie go składa, ma duży kosz na zakupy co jest bardzo wazne, minusem a zarazem plusem moze byc te okienko przezroczyste w daszku , latem trochę swieci przez nie slonce ale za to jest podgląd na dziecko😊synek ma ponad rok i mogę powiedzieć ze jesteśmy zadowoleni z wózka. Gondolka nie jest jakas duża, ale syn jeździł w niej do 5-6 mc , dodam ze jest dużym dzieckiem. Spacerówka wygodna, bo mozna przodem do siebie i przodem do kierunku jazdy zamontować , proste wpięcie. Polecam. Dodam ze jeżeli planujecie zakup Np w sklepie mama i ja to nalezy sie targować! Zobaczcie w jakiej cenie jest wózek w Internecie najtaniej Np w ceneo i proście o taka cenę! Zaoszczędziliśmy W ten sposób 300 zl pozdrawiam
Posiadam wózek x-move od kwietnia 2013 -teraz jeżdzimy już w spacerówce. ogólnie polecam ten wózek. Gondolka rzeczywiście mała - ale akurat o tym wiedzieliśmy kupując ten wózek - synek urodził się w kwietniu. mamom rodzącym zimą radziłabym się zastanowić - przy dodatkowym kombinezonie bedzie rzeczywiście mało miejsca...ale za to spacerówka rozkłąda się bardzo ładnie "na leżąco"i w porównaniu do innych wózków jest zabudowana - ma bardzo dużą budkę która może zakryć spokojnie maluszka przed wiatrem....dodatkowy plus to montowanie spacerówki obustronnie. Mamom narzekającym na "skrzypienie" i brak amortyzacji polecam kupić silikon w sprayu - sprawdzone :)- wózej ślicznie się "ugina" na amortyzatorach i nic nie skrzypi :) Cena przystępna więc polecam ten wózek:)
Kupiliśmy w MAMA i JA - naprawde mozna targowac:)
dzięki
ktoś jeszcze coś może dodać?
image
Też nie narzekam, ciut skrzypi, ale jest zwrotny i świetnie się prowadzi jedna ręką.Gondolka starczy mojemu synowi na długo, bo jest malutkim wcześniakiem.Stelaż i cała reszta łącznie z kołami się rozkłada, można osobno wymyć.Podoba mi się, że można w gondoli podnieść połowę spodu, maluszek ulewa i musi być pod katem :)
Ja również posiadam ten wózek, teraz używa go już drugie dziecko. Ogólnie wózek nie jest awaryjny, nic się z nim nie dzieję. X-lander robił mi kilka miesięcy temu darmowy przegląd, dotyczyło to wózkóch sprzedanych na samym początku jak ten model wyszedł (2012) a ja kupiłam właśnie jako jeden z pierwszych. Chyba coś w nim poprawili, może właśnie odnośnie tej ramy. Jedyne co mogę zarzucić i jest to dla mnie niestety spory minus to bardzo słaba amortyzacja, albo właściwie jej brak. Strasznie trzęsie dzieckiem na nierównościach. Ale podobno dzieci to lubią :)
nie wiem bo nie mam, ale mogę Ci jedynie podpowiedzieć byś pytała sprzedawców o reklamacje, nam w każdym sklepie sprzedawcy odradzali ogólnie x-landery, bo co rusz ktoś je reklamuje :/ a reklamacja x-landera trwa nawet 6 tyg ze względu na tą ilość :/ a 6 tyg bez wózka??!! to mnie zniechęciło i już x-landera nie brałam pod uwagę. a wisienką na torcie było jak wchodzimy do mama i ja a pan zdaje wózek do reklamacji - zgadnij co? x-landera właśnie :/ warto czasami sprzedawców popytać - oni tym handlują i wiedzą co się najczęściej psuje :)
image image

wiedzą czym handlują albo może raczej wiedzą za co mają wyższą prowizję..
ja miałam x move i sobie bardzo chwalę. Bez żadnego uszczerbku przeżył wszystkie nasze wojaże, potem pożyczyłam koleżance, wrócił do mnie i nadal wygląda jak nowy. najczęsciej używalam do jazdy po lesie .
Prosto sie składa. Nawet ostatnio pod sklepem widzieliśmy z mężem jak jedna pani męczyła się ze złożeniem wozka - małżonek był zdziwony "to nie wszystkie wozki składają się tak łatwo jak nasz? " hehe, usmiałam się z niego :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Co do tych reklamacji to sie nie zgodze.... Wg zalaczonych dokumentow sprzedażowych proces reklamacji trwa zdecydowanie krócej... Reklamowałam torbę i po trzech dniach miałam już do odbioru nową ze sklepu....

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

Czy kiedykolwiek "żałowałyście" że zdecyedowałyście się na drugie dziecko? (38 odpowiedzi)

Hej, wiem, że brzmi strasznie, ale nie chodzi mi o wywołanie jakiegoś poruszenia. "Żałowanie" w...

dr Hanna Prajs czy przyjmuje prywatnie (12 odpowiedzi)

szukam w necie,ale nie znalazłam, wiecie może czy przyjmuje prywatnie i gdzie? z góry dzięki za...

POMYSŁY NA PRZYJĘCIE TYPU BABY SHOWER - tak na szybko (5 odpowiedzi)

Dziewczyny brała któraś z Was w takiej imprezce? dziś pod wpływem chwili zaprosiłam sąsiadkę...

do góry