Odpowiadasz na:

Re: ryba w galarecie :))

A ja robię troszeczkę inaczej...

Calą rybę kroję w dzwony (do potraw w galarecie polecam np. karpia, pstrąga, lina, węgorza. Natomiast odradzam szczupaka, wydaje mi się, że do niego... rozwiń

A ja robię troszeczkę inaczej...

Calą rybę kroję w dzwony (do potraw w galarecie polecam np. karpia, pstrąga, lina, węgorza. Natomiast odradzam szczupaka, wydaje mi się, że do niego pasuje lepiej smażenie albo marynowanie, ale to już wszystko według własnego smaku :))

Przygotowuję wywar jarzynowy (liść laurowy, ziele angielskie, trochę przyprawy do ryb i delikatnie warzywkiem, aby nie było za słone) gotuję lekkko rybę, tak jak Cytrynka napisała, trzeba pilnować aby się nie rozgotowała, także 15-20 minut gotowanie wystarczy w zupełności. Delikatnie wyjmujemy kawałki ryby na półmisek.W garnku rozpuszczamy żelatynę w wodzie (ja doprawiam ją delikatnie warzywkiem, pieprzem i dodaję trochę octu) podgrzewamy aż do momentu rozpuszczenia żelatyny, ciągle mieszając. Odstawiamy galaretę w chłodne miejsce.
Na połmisku do ryby wrzucam groszek i marchewkę z puszki, i zalewam przestudzoną galaretką, na koniec dodaję trochę pietruszki, w ramach lekkiej dekoracji :)

To wszystko :)

zobacz wątek
16 lat temu
` Silje

Odpowiedź

Autor

Ogłoszenie
Polityka prywatności
do góry