Widok

zabezpieczenie do okien bez wiercenia

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Mamuśki drogie, mam ostatnio fobię dot. bezpieczenstwa w domu. Moj bąbelek ma 2 lata i zczyna sie dobierać do okien.
W Ikea na stronie widziałam coś ale wydaje mi się że trzeba wiercić. Czy brać pod uwagę zabezpieczenie na rzep?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
a klamka z zamkiem ?
Sa takie klamkibz przyciskiem w klamce. Polexxam. Siostrze monotowalam. Otworzysz okno jak jednoxzesnie.maciskniesz guzik w klamce. Doroslemu jest ciezko a dziecku tym barrzisz. Wykrecasz etara klamke i na tocmiejsce wkrecasz ta z przyciskiem naprawde fajna sprawa. Dodam.ze siostra.ma corcie 2.5 roku i ani razu nie udalo sie otowrzyf
kolejny raz polecam klamki z kluczykiem (i przyciskami) :] bez wiercenia :]

u nas kluczyki leżą w miejscach niedostępnych :]

(mamy rogówkę bezpośrednio pod oknem więc była to "absolutna konieczność")

w tym rodzaju:
http://allegro.pl/klamka-aluminiowa-na-klucz-z-kluczykiem-euro-lock-i2228075803.html
http://allegro.pl/klamki-z-kluczem-venus-nikiel-gwarancja-fvat-i2219202852.html
Agusia, a z ta klamka, to mozna rozszczelnic/uchylic okno? Czy jak jest zabezpieczone, to w zaden sposob klamki nie przekrecisz? Bo ja potrzebuje czegos, co zabezpieczy przed otwarciem, ale pozwoli wywietrzyc pokoj...mam nadzieje,ze dobrze to wytlumaczylam.
Zalezy jakie klamki kupisz. Trzeba zwracac uwage w jakich pozycjach mozna je zablokowac. My mamy blokowanie przy zamknietych i uchylonych oknach.
Klamki blokujesz sama przez wcisniecie tego guziczka. Zeby odblokowac - trzeba wlozyc i przekrecic klucz, wtedy guzik wyskakuje i mozesz przekrecic klamke.
Bez klucza nie odblokujesz. Mnie raz Maz tak urzadzil ;) po ciemku przed wyjsciem do pracy zgarnal z polki klucze razem z kluczykami od auta ;)
Dzieki, to moge zamowic. Ale sie ciesze :D
Tylko czytaj opisy odnosnie tych pozycji blokowania. Wrzucilam przykladowe linki bez czytania ;)
klamki mozesz tez kupic w marketach budowlanych. Moj Maz kupowal w Castoramie albo Leroy Merlin :)

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

alergolog swissmed lub luxmed (15 odpowiedzi)

Dziewczyny mozecie polecić lekarza z ww placowek.

Dobry ortodonta (37 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

łuszczyca głowy leczenie (5 odpowiedzi)

Czy na forum są osoby, które dodatkowo zmagają się z łuszczycą skóry glowy? Co Wam pomogło...

do góry