Widok

załamana

Normalnmie nigdy jeszcze nie miałam takiego doła. Szukam pracy od sierpnia. Z musu musiałam zaczepić sie w jednym z marketow ale to nie jest moja wymarzona praca :( wysylam cv po kilka dziennie. i nic, nikt sie nie odzywa widze jaka jest konkurencja i nie mam juz nawet nadziei jak widze ze dodano 2 godziny temu ogloszenie bylo juz 200 razy ogladane :( nie wiem juz co robic. tym bardziej ze prace mam tylko do konca miesiaca bo konczy mi sie okres probny a nie przedluzaja umow z tego co zdazylam zauwazyc tylko zatrudniaja nowych.
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 0

praca

Lepiej pachnieć nic nie robić i siedzieć przed biureczkiem w wysoko postawionej firmie za 4tysiące,bo przeciez spawacze,sprzątaczki,kasjerzy,budowlancy itp. to tylko głupi robole,ktorzy nie maja szkoły i tylko do takich prac się nadają nie? Czasami jak czytam takie komentarze na Trojmiescie,obrażające innych ludzi pracująch z mniejsze pienieadze (lub zawiększe tyle,że w bardzo szkodliwych warunkach) nie rzekających,mimo to mając rodzine na wyżywieniu to robi mi się przykro. Bo nie rozumiem takiej OSOBY,ktora niema pracy narzeka,iż nie może od kilku miesiecy znaleźć pracy ubiega sie np. o stanowisko kierownika,dyrektora lub pracownika biura w dziale kadr,która wchodzi na forum i poniża innych ludzi mówiąc,że muszą być głupie,nie wykształcone,być rozpieszczone i żyć na garnuszku rodziców itp. żeby zarabiać 1500zł albo pracować w firmie gdzie nie potrzebne jest wykształcenie.Wychodzi na to,że taka OSOBA nie ma za grosz kultury i jest gburem,lub ma za wysokie mniemanie o sobie a za małe doświadczenie związane z jakąkolwiek pracą. Najgorszy jest fakt,że jak już taka OSOBA dostanie się na stanowisko w którym ma trochę władzy będzie pomiatać i jeszcze bardziej pomiatać innymi pracownikami i właśnie tak się dzieje w większości wypadków,bo ludzie tak zostali wychowani w Polsce,zeby pilnować swoj tyłek a na innych n****ć..i wtedy tylko współczuć ludziom naprawdę pracowitym,szanującym pieniądz ale także i siebie,chcącym być szczęśliwyim w pracy i OCZYWISCIE w ogole pracowac. Mam 21 lat jestem aktualnie bezrobotny i czym częsciej tu wchodzę tym coraz bardziej widzę dlaczego ludzie stad wyjeżdżają,nie jest to wina pracy lecz własnie ludzi którzy tworzą w Polsce 'Prace'.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mnie tez irytują wpisy osób, które naśmiewają się z osób pracujących za 1500 zł (lub mniej).
Pewnie, każdy chciałby zacząć pracę i od razu zarabiać 3000zł.
Ja zaczynałam w Mc'Donaldzie, potem kilka razy zmieniałam prace aż wreszcie miałam 3 lata przerwy po urodzeniu dzieci.
Nie było łatwo wrócić, wiec znowu musiałam podjąć pracę za 1500zł.
Czy żałuje? Nie!
Bo po roku awansowałam i bedę zarabiac minimum 2500zł +premia :)
Po prostu czasem trzeba wziąć pracę za "marne grosze", zeby do czegoś dojść.
DOŚWIADCZENIE - to jest teraz podstawa możliwości awansu i lepszych zarobków.
Śmiać to mi się chce z ludzi, którzy mają 30 lat, siedzą na garnuszku rodziców, bo do pracy za 1500zł im nie po drodze, a jak zajrzec w ich CV to widac wielkie NIC!
Mnie godności nie ubyło gdy zaczęłam pracę w wieku 18 lat.
Dzięki temu mam teraz ponad 12 lat doświadczenia.

Pozdrawiam wszystkich szukajacych pracy!
Aha - każde zatrudnienie znajdowałam przy pomocy portali internetowych :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1
wybacz, ja jestem spawaczem w polsce, pracuje na umowe o prace, zarobki jakie mam na koncie takie na kwicie i stawka ponad 44 zł na chwile obecna (zalezy od kursu euro)
mam 23 lata, nie przemeczam sie i pracuje 9 h dziennie.
nie wyobrazam sobie innej pracy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4
Dokładnie tak, życie jest zbyt piekne żeby tracić czas na takie guano. Sam aktualnie siedzę teraz w Mango na Hutniczej. Narzekać nie mogę no ale cóż...... Sami wiecie ;]
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Gdzie można pozyskać informacje nt kursów jakie są wymagane? Odpisz na mail kamil.bednarski@gmail.com
Pozdrawiam :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
A kto Ci kazał się wyprowadzać od rodziców? Skoro nie stać, to po co porywać się na głęboką wodę? Mnie nie stać i mieszkam "u mamusi" :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Do fizycznego

Jaka pogarda dla ludzi wykształconych... tylko, że ty ( celowo małą literą) już na zawsze pozostaniesz z tym 1400 i głupawym zadowoleniem i wieczną miniratką na wszystko... a człowiek po studiach prędzej czy później i tak się odbije...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8
Nie rozumiem takiego narzekania. Praca jest, wystarczy po nią sięgnąć.
W swoim życiu pracowałem w kilku miejscach zarówno fizycznie jak i umysłowo i wystarczy chcieć. Niestety studia już nie starczają.

Ja akurat skończyłem studia techniczne, ale jakoś na 3 roku jak poszedłem do wakacyjnej pracy to zorientowałem się, że mogę liczyć na 1800 brutto jako elektryk. Przekwalifikowałem się, poszedłem do pierwszej pracy za 2000 brutto już w nowym zawodzie, teraz po kilku latach i po dwóch zmianach pracy zarabiam dużo więcej. Wystarczy chcieć, a nie oper***** się na studiach i liczyć, że praca sama przyjdzie. Ja po skończeniu studiów miałem już rok doświadczenia i tym samym wykosiłem na wejściu 75% osób, które nigdzie nie pracowały. Od czegoś trzeba w końcu zacząć, lepiej iść do mniej płatnej pracy aby zdobyć doświadczenie i ważne umiejętności.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3
na czym polega ta praca w delphi czy trzeba mieć b duże zdolności manualne do tego montażu
naucz się czegoś wartościowego to pracę znajdziesz. Jak nic nie potrafisz to twoja praca jest warta najmniej a przy tym takich ludzi jest najwięcej na rynku pracy. Po za tym może warto popracować nad swoim CV? Niewiem co potrafisz i jaki jest twój zawód, ale powinno ci dać to do myślenia jak pracodawcy nie odpowiadają.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1
jako elektryk nie zarobisz dużo, chyba że zdobędziesz uprawienia projektowe. Sam pracowałem w jednej firmie kilka lat za niskie pieniądze i zbierałem wpisy, potem egzamin i od roku mam już uprawienia projektowe i zarabiam całkiem nieźle.
napisz chociażby jaki masz zawód, co potrafisz i jakiej pracy szukasz to może się popytam i dam ci namiary na jakąś firmę. Dam ci jeszcze taką radę wysyłaj CV do firm, które się nie ogłaszają na portalach. Bo firmy, które szukają pracownika na popularnych portalach mają bardzo dużo odpowiedzi więc w ten sposób masz dużą konkurencję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
mądralinska, życie na własny rachunek to nie głęboka woda, to naturalna kolej rzeczy, jeżeli dla ciebie to coś paranormalnego, to współczuję
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
Ja np. poszukuje pracy na 5h/10zl w kazdy piatek miesiaca, i chociaz nie wiadomo jak dlugo i zmudnie bym przeszukiwala ogloszenia to takiej pracy nie moge znalezc. Jesli ma ktos namiar na np. Opiekowanie sie starsza osoba(zakupy,sprzatanie), lub stricto samo sprzatanie u kogos domu, przepisywanie tekstow na komputerze to dajcie tu znac :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja mam ratę kredytu 1600 + opłat 1000 zł a reszta? To na co mi miałoby starczyć magiczne 1400?Szukam pracy od ponad 6 miechów. Niestety konkurencja jest duża
dałem radę jak szukać żeby była mniejsza konkurencja, czytałeś? Dużo firm szuka pracowników nieefektywnie - nie przez popularne portale. Dlatego warto brać w rękę panoramę firm i wysyłać swoje CV do wszstkich firm, które nas interesują. Oczywiście CV musi być dobrze napisane to w końcu nasza wizytówka. Dobrą metodą może być też wysyłanie CV pocztą ale to może dla niektórych generować zbyt duże koszta.
Asiu - piszesz tak jak ja teraz dokładnie myślę, też już mi zbrzydło mieszkanie na stancji itp. 4 lata się tak tułać...aa dlugo by opowiadać :) w wakacje planuje wyruszyć do Niemiec, a lada moment rusza moja mama do Niemiec bo tez już ma dość kantowania na pensji....jeSSu co za chore czasy ;/ pozdrówka :):)
Wysyłałam tak i co? nikt się nie odezwał. Moje CV wygląda bardzo dobrze. Także takie rady są słabe.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
a w jakim zawodzie szukasz pracy? Po za tym musisz odpowiedzieć sobie na pytanie w czym twoja konkurencja jest lepsza od ciebie? No bo jednak inni znajdują pracę a ty masz z tym problem. Ciężko coś powiedzieć nie znając więcej szczegółów. Spróbuj przeprowadzić sama dla siebie taką analizę:
1. Ile % pracodawców zaprasza mnie na rozmowę?
(jak mało to oznacza że CV jest słabe)
2. Czy na rozmowie kwalifikacyjnej mówię coś po czym pracodawca sybko kończy rozmowę?
3. Co mówią pracodawcy? Dlaczego odmawiają pracy?

To tak na szybko mi przyszło do głowy, że może warto zrobić jakieś zestawienie z rozmów i może coś z tego wyniknie
daj spokój - mnie dziś zaproponowano pełen etat umowę zlecenie i 950zł netto czyli 5,60/h !!! odmówiłam bo nie jestem niewolnikiem, przez to że ludzie biorą pracę typu shit takich cwaniaków jest coraz więcej, ale ogłoszenie wznowione więc na szczęście nikt nie poszedł na te warunki i niech szukają murzyna dalej! nie poddawaj się ;)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
do góry