Widok

zapomniałam połknąć tabletki anty i co teraz ? :|

wczoraj zapomniałam połknąć tabletki antykoncepcyjnej - (tabletki biorę od ok. roku i nigdy mi się nie zdarzyło pominąć ani jednej tabletki) czy jest możliwe, że zajdę w ciąże ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Za długo je bierzesz, aby miało to jakiekolwiek znaczenie. Nie przejmuj się. :)
na każdej ulotce jest napisane co zrobić w razie pominięcia tabletki :) ja np. biorę Jaz i wszystko zależy od tego, w którym dniu zapomniałam wziąć tabletkę... Na pewno tak czy siak, warto przez najbliższych 7 dni stosować dodatkowe zabezpieczenie.
image
7 dni? Do końca cyklu raczej. Pominięcie tabletki może oznaczać ciążę. Prawdopodobieństwo jest małe, ale ja bym nie zaryzykowała już w tym samym cyklu stosunku bez prezerwatywy.
Po roku brania tabletek organizm zapomniał już, co to znaczy jajeczkować. Minie dużo czasu nim wróci do normalnego funkcjonowania po odstawieniu hormonów.
trochę za lekko to rzucasz. Prawdopodobnie tak, ale nie ma takiej pewności. Jakiś czas temu jedna pani pisała, że została szczęśliwą mamą mimo, że brała pigułki i nie zapominała ich. Wiele kobiet zaszło w ciąże przez zapomnienie jednej tabletki. Pigułki dają dużą pewność, ale nie bawmy się w generalizowanie - nie ma nic na pewno, organizm każdej kobiety działa inaczej. Sorry, ale jak dla mnie kwestie macierzyństwa nie są tematami w których można sobie pozwolić na bagatelizowanie.

piwonia i jak tam 500 +....czyli 6000zł .. rocznie ??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum Zdrowie

Tabletki na powiększanie członka (8 odpowiedzi)

Może ktoś przyjmował tabletki na powiekszenie penisa? Czy widzieliście u siebie róznicę w...

poszukiwany dobry ortopeda (20 odpowiedzi)

Moja mame czeka operacja, dostała juz skierowanie i po swietach ma isc sie zapisac w kolejkę......

Mały członek faceta (7 odpowiedzi)

Witam Otóż przez dłuższy czas seks nie sprawia mi przyjemności. Mianowicie zastanawiam się czy...

do góry