Widok

zarobki w gdańsku

Rodzina i dziecko Praca Temat dostępny też na forum:
witam
postanowiłam po wychowawczym wrócić do pracy, niestety po rocznym urlopie moj powrót nie wróży się kolorowo, ale liczyłam się z tym, pracowałam a dokładnie pracuje w dużym banku w dziale it chociaż nie mam takiego wykształcenia teraz ze względu na restrukturyzację zaproponowano mi inne stanowisko nawet o 100 zł lepszą kasą ale niestety siedziba jest za daleko a po drugie zmianowość ,która absolutnie nie wchodzi w grę, zaczęłam sie rozglądać za innymi ofertami ,byłam na rozmowach i jak dostaje propozycje pracy gdzie na cały etat 2200 to maks to zastanawiam się czy faktycznie w Gdańsku są tak niskie zarobki bo ja tyle mąż tyle to jak opłacić kredyt przedszkole opłacić dodatkowe zajęcie starszego dziecka i teraz już nie wiem czy wrócić do siebie i szukać niani na popołudnia czy jak proszę podzielcie sie opinią przepraszam za tak długi elaborat ale wiedziałam że z pracą źle ale nie myślałam że aż tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
2200 na rękę netto?, jesli tak to niestety takie są stawki, jeśli nie jesteś specjalistą na którego jest zapotrzebowanie programistą, inżynier z konkretnej specjalności
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 0
Pomyśl lepiej czy nie przyjąć przynajmniej na próbę propozycji, którą dostałaś od banku... a zawsze w między czasie można szukać lub odejść po kilku miesiącach jak będziesz czuła, że męczą cię dojazdy. A swoją drogą to ile kilometrów od miejsca zamieszkania miałabyś pracować?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0
karolina jesteś na goldenline? warto się tam zarejestrować bo dużo pracodawców tam szuka.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1
oj naiwna Jesteś.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2
wręcz przeciwnie, mam konto od kilku lat i średnio raz na miesiąc jakiś "headhunter" się odzywa. Dwa razy skorzystałam i poszłam na rozmowę i nie żałuję. Wszystko zależy co masz w cv....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ja bym przyjęła propozycje choc na probe, by sie gdzies zaczepic po przerwie.
Zmianowość------czy mąż nie moglby sie zając dzieckiem, gdy będziesz w pracy? Albo babcia? Albo niania jakas?
Dojazdy-------raczej mało kto pracuje "pod domem".
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
Ja ode mnie ze wsi mam 40 km do pracy w Gdyni, nie moge narzekac, ciesze sie ze w ogole mam prace, taka Polska.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2
Bez przesady,nie tylko w Polsce ludzie dojeżdżaja ileśtam km do pracy.Mój szwagier mieszkający za granica ma do pracy 1,5h samochodem w 1 strone.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4
Właśnie Graszka.Takie realia niestety...

Mój mąz kiedyś dojeżdżał ponad godzinę do pracy w jedną strone.
Znałam babkę, ktora pracowała w piekarni w Chyloni, a dojeżdżała spod Luzina....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0
Mama b ja wlasnie mieszkam 1 przystanek skm za Luzinem i mam jeszcze gorszy dojazd, bo z Luzina chociaz autobusy do Wejherowa jezdza+ pociagi. Niestety u mnie moge liczyc tylko na pociagi jezeli chodzi o komunikacje miejska
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ta babka jeździła ok 10 minut autem/rowerem, potem pociągiem do Wejherowa, a potem znow przesiadka na skm.
Nie wiem dokładnie gdzie mieszka, ale podziwiałam za desperacje:))I za zadowolenie jej,że ma pracę.

PS. Ja mam pracę bez dojazdów. 20 minut od domu:)))spacerkiem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0
Jeśli te 2200zł to już na rękę, to nie jest źle.
A dojazdy - ciężko mieć pracę pod samym domem.
Ja dojeżdżam ponad godzinę codziennie.

Ze zmianowością to już trochę problem, ale przecież można pomyśleć nad dogadaniem się z pracodawcą itp.
2200 w IT ??...dosc malo...ja pracuje od 2m w banku, centrala, IT, wyksztalcenie inz, 2900 netto plus multisport, ubezpieczenie medyczne. NEGOCJUJ PENSJE !
Fakt, mało może dlatego,że nie ma wykształcenia w tym kierunku. Choć ja mam znajomego co pracuje w IT i zarabia na rękę 4000, a nie ma studiów tylko jakieś policealne coś. Generalnie 2000 to studenci dostają w tej branży.A może po prostu banki płacą mniej?
Dodam ze na tym samym stanowisku jedni maja 1600, inni 4000/5000...wszystko okazuje sie po fakcie i tym ile sama powiesz...ja wolalam byc ostrozna w wymaganiach gdyz nie pracowalam 5 lat :) generalnie banki sa przygotowane na wiecej...zalezy jak przedstawisz swoje oczekiwania i je uzasadnisz
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
Przed urodzeniem dziecka zarabiałam 2300 na rękę, w umowie 2200 zł.
Nie przyjęto mnie z powrotem.
Szukam pracy od ponad roku.
Proszę o cokolwiek choćby za 1500 bo stawki po prostu spadły.

Zatem żalisz się czy chwalisz, autorko tematu?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 4
nie chwalę się , jeśli chodzi o dojazdy to mam problem nie mogę skorzystać z komunikacji miejskiej bo tam gdzie mieszkam takiej nie ma musiałabym najpierw pks a potem czerwony autobus tylko jak przyjdzie mi pracować na ostatnią zmianę to już nie ma pks więc zostaje auto a to już paliwo ale martwię się o pracę , rynek teraz jest bardzo wymagający , po rozmowie z mężem przyjmę nowe stanowisko , zależy mi na pracy i chce nadal się rozwijać i przede wszystkim chodzi mi o budżet , nikt nie spłaci za mnie rat kredytu ale chyba byłam w bajce i nie wypada mi narzekać , niestety nie mam dziadków pracują i mąż pracuje również zmianowo wiec dziękuje za wasze odpowiedzi
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0
4000 ,5000 w banku?W jakim i na jakim stanowisku?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0
Też zarabiam taką stawkę. Tyle, że jestem świeżo po szkole. 2160zł netto - umowa o prace na okres próbny. Mam nadzieje, że po okresie próbnym coś jeszcze ugram. Chociaz z 2600 netto. Dodam, że praca w stoczni - kontrola jakości
Ja, czytaj ze zrozumieniem...nazwy banku nie podam bo istnieje cos takiego jak polityka prywatnosci...ale chyba nie trudno do tego dojsc jak sie jest w temacie...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6
Bez wykształcenia i oczekujesz cudów ? Pracy pod domem też raczej nie znajdziesz. Mnóstwo ludzi dojeżdza i jakoś żyje. A jak chcesz pracować to nie wybrzydzaj :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2
No pracy za ponad 2300 netto pod luzinem....chyba nie znajdziesz ;)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1
chyba źle to opisałam, mam wykształcenie wyższe -dwa kierunki ukończone na UG , u siebie w pracy mimo że nie mam wykształcenia w sektorze it a pracowałam w takim dziale zarabiałam wiecej niż 2200 al , zaznaczę że pracodawca nie bierze pod uwagę wykształcenia a bardziej co robisz jaki zakres jest obowiązków w tym dziale , z takiej pensji byłam i jestem zadowolona , zaczęłam szukać gdzie indziej ze względu na zmianowość w nowym dziale , nie boję się wyzwań ale nie mam co naprawdę zrobić z dziecmi w godzinach popołudniowych , mieszkam na wiosce i wszędzie mam daleko -dla tego moje starsze dziecko nie wróci samo ze szkoły , nie pójdzie na angielski tekwondoo czy basen a nie chce żeby rezygnował ,lubi te zajęcia a moja praca w godzinach popołudniowych zabrałaby mu taką możliwość, oczywiście godziny popołudniowe będą przez dwa tygodnie w miesiącu ale jak znaleźć kogoś do opieki na tak "wymagających" warunkach bo do tego może się zdarzyć że mąż bęzie w domu, nie chce się tłumaczyć ale na pewno każda z
was czasem stałą przed ciężkim wyborem a najgorsze że trzeba płacić kredyt rachunki więc nie narzekam doceniam bardzo jakie mam możliwości
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1
karolina - a spróbuj -tak dla sprawdzenia poszukac niani-wlasnie na 2 tyg w miesiacu w godz popoludniowych-myslę ze znalazlaby się jakas miła starsza pani, ktora chciałaby dorobić do emerytury
Karolina a nie masz możliwości przeniesienia do innego działu ? Skoro obecnie pracujesz w biurze, bez wykształcenia kierunkowego dla tego konkretnego działu to może poszukać w innym ? Skoro to bank to pewnie jakies możliwości są i bez pracy zmianowej.

Ja bym próbowała za wszelka ceną dogadać się obecnym pracodawcą, rynek pracy jest bardzo trudny i stawiać wszystko na jedną kartę rezygnując z dobrej pracy jaką się ma to teraz bardzo ryzykowne :(

Co do wysokości pensji to pojęcie bardzo względne ;) szału nie ma ale wydaje mi się, że takie sa realia i mała szansa, że w innym miejscu na dzień dobry dostałabyś dużo więcej ...

Powodzenia!

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

CET na Kowalach - proszę o opinie (109 odpowiedzi)

Czy któreś dziecko chodzi do tego przedszkola albo do szkoły? jakie są Wasze opinie o tej placówce?

Czy znajdę tu miłośników kotów? (39 odpowiedzi)

J.W.? Bo mam parę pytań...

Czy da sie wyzyc za 2000 zl (47 odpowiedzi)

Czy da sie wyzyc za 2000 zl juz po oplatach ? Jedynie paliwo do auta trzeba w to jeszcze wliczyc....

do góry