Widok

zatoki :)

Rodzina i dziecko Temat dostępny też na forum:
Znacie jakieś domowe, sprawdzone sposoby na zatoki. Chwyciło mnie to paskudztwo, z nosa nic nie leci, ew. po gardle coś spłynie, zaczyna mnie boleć głowa, kości policzkowe... Od wczoraj biorę sinupret, ale narazie poprawy brak, możecie coś poradzić? Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0
Ktore metody działają bo jestem strasznie zawalona przez wydzieline, która zapchala mnie okropnie..
Irigasin plus parowka nad miska z goraca woda i octem jablkowym. Przetestowalam na sobie nie raz i dziala!

MI również irygator bardzo pomógł, ze swojej strony mogę polecić ten: https://diabetyk24.pl/irygator-nebulizator-do-nosa-zatok-rino-showerhtml . Gotowe płyny dostępne są w aptekach bez recepty. Polecam bo są skuteczniejsze niż te robione w domu ;) No i na pewno bezpieczniejsze. Płukanie zatok winno kończyć się nad zlewem. Irygator czy gumowy wlewnik uczy się do nosa, głowę należy przechylić na bok, pod kątem 45°, by roztwór wprowadzać do górnego przewodu nosowego. Mi osobiście daje to dużą ulgę.....

Poza tym trzeba pamiętać o nawadnianiu organizmu bo dzięki temu łatwiej będzie usuwać wydzielinę.

Ja stosuje inhalacje i nagrzewania lampa na podczerwień. Pomaga. Do inhalacji najlepszy i najszybciej pomaga Olejek Tulsi Madurai , też pokropiona nm poduszka na noc przy katarze i zatkanych zatokach dziala rewelacyjnie

Inne tematy z forum Rodzina i dziecko bez ogłoszeń

perfumy.....gdzie kupujecie? (38 odpowiedzi)

dziewczyny ,gdzie kupujecie perfumy? Sephora,Douglas odpadaja ,bo ceny kosmiczne, moze w...

do góry